Megvan a PUBG 2024-es roadmapje

  • Írta: pandaril
  • 2024. március 11.
  • Hír
Link másolása
A KRAFTON játéka idén tölti a 7-et, fel is vázolták, hogy milyen újdonságok várnak a játékosoknak. A tervek mellett egyfajta érvértékelést is tartottak a fejlesztők.

Ha battle royale, akkor két név ugrik be elsőre az embereknek: a Fortnite és a PUBG. Előbbi viszont már inkább platform, semmint játék, és már a kezdeteknél sem ez a játékmód volt az Epic fókuszában, azt csak később implementálták a Fortnite-ba. A PUBG ezzel szemben mindig is ezt a vonalat erősítette, és továbbra is a battle royale műfajra helyezi a hangsúlyt.

Azt hihetnénk, hogy egy idő után unalmassá válhat a formula, és biztos sokan hagyták ott a mindenki mindenki ellen harcot. Ennek ellenére a SteamDB adatai és a játék további fejlődése és növekedése egyértelmű jele annak, hogy a recept igenis működik. A KRAFTON egy évértékelővel összekötött tervbemutatót tett közzé. Az adatok szerint 2023-ban 3,2 millió csalót tiltottak ki végérvényesen, ami rengeteg nemcsak a csalók szempontjából, hanem alapvetően a játékostábor méretére is utalva.

2024-ben pedig úgy fest, hogy rákapcsolnak. Bekerül a játékba egy skin-bolt, új kollaborációk érkeznek és átállnak Unreal Engine 5-re, így implementálhatnak olyan feature-öket, mint a rombolható környezet. A fegyvereket is újrabalanszolják, hogy felborítsák a jelenlegi metát, ezzel is kísérletezésre sarkallva a játékosokat, de a matchmaking is alapos ráncfelvarrást kap majd. A KRAFTON elmondása szerint nem lepleztek le minden érkező újdonságot, így érdemes lesz figyelemmel kísérni a játékosoknak a fejlesztők közösségi felületeit.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...