Több információ is kiderült az elkaszált Donkey Kong-játékról

  • Írta: osan
  • 2024. május 6.
  • Videó
Link másolása
A Vicarious Visions stúdiója – őket manapság már Blizzard Albany néven ismerhetjük – kemény 6 hónapig dolgozott egy Donkey Kong-játékon, amit végül a Blizzard elkaszált. Most több információ is kiderült a projektről.

A Did You Know Gaming YouTube-csatornája osztott meg egy videót, melyben több dolog is kiderül az elkaszált Donkey Kong-projektről. Először is a Vicarious Visions csapata kezdte el szorgalmazni a projektet, hiszen szorosabb együttműködést szerettek volna a Nintendoval miután a Skylanders: Superchargers-ön is dolgoztak. Kaptak is fejlesztői Nintendo Switch-konzolokat, hogy arra tudjanak fejleszteni.

Csak pár kiválasztott fejlesztő dolgozhatott a projekten, amihez demó is készült, melyben Donkey Kongot lehetett irányítani egy nyíltvilágú szigeten, a demó során külön figyelmet kapott Kong mozgása, annak folyékonysága. Nemcsak mászni és indákon lengedezni tudott Kong, de a Tony Hawk-játékokból visszaköszönt volna egy „grind-mechanika” is. Az utóbbit Mijamoto Sigeru – a Donkey Kong-játékok atyja – sérelmezte, hiszen Kong lába megégett volna az ilyesfajta közlekedéstől, mire a csapat válasza az volt, hogy akkor Kong kap egy banánhéj-cipőt.

A „Freedom”, vagyis szabadság kódnévre hallgató projektben elméletileg Pauline – az ügyeletes bajba jutott hölgy – is játszható karakter lett volna, sőt az is felreppent, hogy ne egy szigeten játszódjon a kaland, hanem egy, a természet által visszafoglalt városrészben.

Az Activision azonban elkaszálta a projektet. Miután a Skylanders nem teljesített túl jól, a kiadó úgy döntött, hogy kicsit pihenni hagyja az egyszemélyes játékokat és inkább a multiplayer címekre fókuszálnak. Azóta a Vicarious Visions csapata nevet váltott, Blizzard Albany lett belőlük és olyan játékokba segédkeztek be, mint a Destiny, a Tony Hawk's Pro Skater 1 + 2, a Call of Duty vagy éppen a Diablo.

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!
Ha nem vagy még tag, regisztrálj! 2 perc az egész.
Egy kis türelmet kérünk...