Resident Evil 4 Élménybeszámoló

A 2005-ben útjára indított trilógia első felvonásának sokadik felújítása…
  • Írta: Gora

Kommentek

#20
#18: Nem rég láttam, hogy egy PS2 miképpen fut egy 4K-s TV-n. Aki ismer tudja, hogy letojom ezeket a K-s szabványokat. Nekem a Full HD bőven elegendő. Maradi vagyok :) Na de visszatérve, először elég ocsmány képet adott a RE4, aztán amikor kicsit állítottak a konzolon már a Gran Turismo 4 egész elfogadhatóan festett rajta. Sajnos a Re4-et az eszközölt beállításokkal nem tudtam megtekinteni. Azért kicsit néztem amikor megláttam a konzolt egy ilyen TV-re rákötve. :) Igen az Ashley hatás, hát az rohadtul hozzáad a kihíváshoz. Pláne amikor a szentemet fel kell segíteni két tekerős szerkezethez, és a drágaság nem tud felhúzni maga mellé. Nem lentről kell megvédeni amíg végez és közben persze lentről is / vagy hát lefele is jönnek az ellenfelek. Nah ott lőttem le a kis csajt szerintem 8-szor :) És a szemét játék az én halálomhoz könyveli. XD
#19
Törölt felhasználó
#17: Köszi az infókat, most már csekklom mindenképp a címet XD
#18
Nem olyan régen én is újra leküldtem a RE4-et a memory lane-en.

És tényleg! Az én szememben sem öregedett egy percet sem - pedig a PS2-es eredetit toltam! Elképesztő, mennyire bejött a sorozatnak (és a rajongóinak) ez a hatalmas, teljes körű játékmenetbéli reformáció.
Gyönyörű, eszméletlenül hangulatos, stílusos, kegyetlen módon játszatja magát, nehéz letenni és persze baromi hosszú, tartalmas, teli extrákkal (Mercenaries - oh yeah!)! Pár idegölő QTE-momentet és hasonlóan bosszantó "védd-meg-a-vinyákoló-Ashleyt-miközben-a-saját-arcodba-is-futószalagon-jönnek-a-dögök" feladatot leszámítva csaknem hibátlan.
#17
#12: A két extra fejezet a főjáték után nyílik meg elvileg. Az egyik a Separate Ways. Ebben megtudhatjuk mit művelt Ada, mialatt mi Ashley-t kajtattuk. A másik egy gyors lövölde igazából Assignment: Ada néven ha jól emlékszem. Ebben Plaga mintákat kell összeszednünk Ada-val.
#16
#15: Köszönöm a felkérést de kihagynám. Azért remélem összejön a 100 cikk :)
#15
YanezModerátor
#14: Amúgy jól írsz! Nem akarsz beszállni velünk a blog marathonba? Jó móka lesz! :)
#14
#12 Az egyik dlc-t ami igazából az első részt hozta vissza szerényebb formában azt kivittem. A másodikat feladtam a legvégén. Majd Co-Op-ban, mert túl hülye a társ MI.

#13 Igen Yanez ezt pont elfelejtettem. Ha harcolsz akkor csak egy helyben tudsz, mondjuk engem egyáltalán nem zavar. Az irányítás olyan profin ment végül már anno csak billentyűzettel is (shift célzás + wasd cél kereszt mozgatása). :) Az utolsó két számozott felvonás is megér egy misét, bár Co-Op-ban a legjobbak. Megértem továbbá a retróbb részekkel kapcsolatos álláspontodat is. Azokba is igazából mindig csak belekezdtem. Most megvettem akcióban az Origins Collection-t, egyszer talán azt is kiviszem, remélem...
#13
YanezModerátor
Qurva jó ez a Resi4! Anno PS2-n az egyik kedvenc játékom lett, most pedig kb 1 hónapja ismét kipörgettem PS4-en. Nagy élmény volt, noha nehezen indult be, mivel az irányítás és a szabad kamera hiánya felett bizony eljárt az idő, de igen hamar belerázódtam. Most már látom mekkora ZS kategória a sztorija, de a játékélmény mindenért pótol(t).

Az 5-ik már nem lett akkora fain, így a 6-ikat ki is hagytam, de pótolni fogom, mert már a PS könyvtáramban van. A régi klasszikus részekből pedig már kinőttem. Ezt tudom, mert megvettem és játszottam az első rész remastered verziójával. A PS1-es korszakban a legnagyobb túlélő-horror játék volt számomra az első három része, no meg a Silent Hill, de úgy néz ki ma már nem tud lekötni az elavult játékmechanikája miatt.

Jó cikk lett!
#12
Törölt felhasználó
#10: Igen, RPG-nél a súrolgatás az valóban nem sok, de ha nem a te műfajod ne is erőltesd.
Én is újrakezdem akkor, mert az a két extra fejezet nekem is kimaradt.
A 5-höz pörgetted a két kis DLC-t?

Mercenaries módban én nem sokat játszottam, de te nyomasd csak, tényleg jó móka tud lenni mások szerint is XD
#11
*játszottam

De a RE4 se ér véget számomra az alap kampány befejezésével. Még két extra fejezet megnyíilik és egy kis Zsoldos móka is lehet becsúszik :)
#10
Én is. Azért 2005 óta mindig belekezdtem, aztán abbahagytam. (RE4)
A 10 óra az alap, vannak játékok ahol ez jócskán kitolódik. De ennyi idő alatt kiderül mennyire érdekel avagy sem, le tudok róla vonni következtetéseket. Mivel tudom, hogy ez a játék igazából már csak a nehézséget fokozza a vége felé, ezért tudok róla írni. :) Játszottam a Skyrim-al, a két kiegészítőjével is, de csak így súrolgattam, ahogy az Oblivon-t is. Az RPG annyira nem az én műfajom de vannak azért amik nagyon tetszenek/tetszettek (még ha nem is játszotta végig őket), a Skyrim is köztük van :)
#9
Törölt felhasználó
#8: Mármint a játék árán kívül elkölteni, egyébként szerencsére rengeteg a DLC Fallout-hoz, Skyrim-hoz is, amelyekkel együtt önmagában tökéletes élmény.
#8
Törölt felhasználó
#6: Nekem Fallout 4 is kimaradt, eddig még nem volt időm rá, de ha ilyenek vannak benne a kedvem is elmegy.
De én se tervezek rákölteni semmit.
Skyrim-ben a 10 óra semmi, ott 100 is belemegy igen gyorsan a játékba XD
Jó játékot hozzá és remélem ezúttal betudod fejezni!
#7
Az 5-6 rész meg kiemelkedő volt a Co-Op tekinteteben is.
#6
Ilyen Creation Club Credits-eket lehet venni hozzá, de a Fallout 4-hez is, amikből különböző "felesleges" tartalmakat lehet megvásárolni. Múltkor mintha valami túlélő módot árusítottak volna. Talán azzal is robbant be ez az egész. A lényeg, hogy mindennek van alternatívája. Annyi ingyenes mód van, most miért fizessek ha van ingyen is max több lépésből hasonló? :) Nem tervezek előre semmi ilyesmit. Épp ez volt aktuális és átléptem a 10 órát benne. :) Én csak arról írok élmény beszámolót amiben átléptem a 10 órát vagy kijátszottam. Remélem végre sikerül befejeznem. Régebben 5-8 óra után feladtam valamiért. Az említett korábbi platformokon.
#5
Törölt felhasználó
#4: nem ragad: meg*
#4
Törölt felhasználó
#2: Skyrim kézi konzolos módban valóban nem az igazi, ettől függetlenül én jó szívvel ajánlom, nagy Elder Scrolls rajongó vagyok. De erről a miktrotranzakciós dologról nem hallottam még.
Ez a Skyrim-on belül van vagy mi? Nem az Online-ba rakták? Mert azzal nem játszom, én 11 óta várom a folytatást őszintén szólva XD

Egyébként a 7-nek majd meglátom adok e esélyt, én nem örülök, hogy olyan lett amilyen, egyszerűen nem ragad, de ki tudja.
Ha majd játszom vele talán beránt.

Egyébként igen, már látom, épp találtam is egy Resi 6 remaster tesztet itt a neten, elkerülte a figyelmemet.
Van olyan játék amiről tervezel egyébként írni?
#3
*amit a Bethesda
#2
#1 Szia! Örülök, hogy tetszett. Nehéz ide jót írni :) Nos tudtommal csak konzolokra adták ki őket, PC-re nem kaptak ránc felvarrott verziót. Igazából a másik kettő résznél a történet fogott meg, főleg az utolsónál. Elég sok szálon futott. Csak a Revelations első részével játszottam, az tetszett. Az új Resi-nek csak a demóját próbáltam, nagyon hajaz az Outlast-ra. Én azért adnék neki egy esélyt ha valaki ingyen megdobna vele :) A Skyrim-ot utoljára Switch-en próbáltam egy ismerősömnél de sajnos nem TV-s hanem kézi konzolos módban, úgy nem adott olyan nagy élményt számomra. De a Skyrim-nál ez a Mikrótranzakciós új vonal szúrja inkább jobban a szememet a Bethesda is sikeresen átvett.
#1
Törölt felhasználó
Köszi az élménybeszámolót, a 4. rész nem a kedvencem, de lehet, hogy most újra kipörgetem.
Egyébként beszéltek valamiféle remasterről a 5-6. rész kapcsán is, azokról tudsz valamit?

Én szerintem kell a remaster, de illik jól is megcsinálni (nem úgy mint a Skyrim híres esete ugye-ahol inkább gagyibb lett).
Sok az új gamer, akiknek ezek újdonságként hatnak, és most ahhoz, hogy régi konzoljaik legyenek esélyük sincs, meg minek ha így is elérhető?
Jók ezek, én nem vagyok ellene, csak amikor olcsó lehúzás és abból sajnos sok a példa.

Én egyébként az 5. és 6. részt is imádom, meg a mellékágakat, értve itt a Revelations 2 részét persze.
A 6 az akciódömping, de egy ilyen Z világháború szituációt nem is tudtam volna másképp elképzelni.
A régi Resi-k drámaiak, az új tirlógi három része pedig drámai és epikus.
A két mellékág pedig kifejezetten drámai.

Akik nem tudják irányítani, azok fikázzák, megfigyeltem.
Én szeretem a TPS nézetet is, FPS nézet mégis a kedvencem mégis, de nekem az új rész NEM KELL.
Ez a 7 vagy mi a fene...pfjj.

Hidegen hagynak az ilyen gagyi, szobákban járkálós ratyik, sokak torkán lenyomták azt láttam, én inkább kipörgetem a 4-et még egyszer.
Egy Prey mellett nullakategóriás, de még egy Evil Within-t se tud lenyomni.

Jöhet még egyébként ilyen beszámoló, én szívesen olvasom őket!