God of War Ajánló

Kr. e. 480-ban a spártaiak királya Leónidasz, 300 vitéz harcosával elindult, hogy feltartóztassa a perzsák hadait. De ez nem az ő történetük…
  • Írta: Gora

Kommentek

#10
#9: Hát meglehet, de szerintem még az is zseniális. Amúgy a legelső kommented teljesen igaz, hogy ez is egy újra és újra kipörgetni való széria, mivel ennek is meg van a varázsa, csak úgy mint az UC-nak.
#9
YanezModerátor
#8: Épp a "leggyengébb" résszel játszottál.
#8
Jó irás lett szerinetem is.
Szerintem is a Hack'n slash játékok
"fellegvára" a GOW.
Bár én csak egy résszel játszottam (a Chains of Olimpos-szal PSP-n), de az nagyon tetszett. Most őszintén nem is tudom hogy mért nem szereztem be a 3-mat vagy pár régebbi részt, de erre lehet hogy idén bepótolom őket.
Az idén megjelenő részről meg csak annyitt mondok hogy a gameplay vidó alapján jó játék lessz.
#7
Törölt felhasználó
#6: "a gameplay-t is újra lehet tervezni, felfrissíteni, nem csak a narratívát"

És ezzel most hülyeséget mondtam, mert pontosan így tettek. Mindegy, arra akartam kilyukadni, hogy elég a játékmeneten, mechanikákon változtatni ahhoz, hogy friss élmény legyen, ehhez nem kell a történetnek is felnőttesednie. (Ami viszont lehet jó, sőt szerintem én pont ezért fogom nagyon szeretni, de ezzel elveszti a sorozat a rá jellemző "lazaságot".)
#6
Törölt felhasználó
#3: Pedig az új rész pont hogy jobban rágyúr majd a drámára. Csak azt nem tudom, hogy ez inkább jó vagy rossz. Mert kell ez ahhoz, hogy valóban újnak hasson a sorozat, Kratos karakterének fejlődése pedig színt visz az egészbe. Most ismét van egy családja, akit meg kell védenie, és feltételezem nem akarja ugyanazt a hibát elkövetni, ez elég erős alap. Másrészt viszont a GoW sosem erről szólt, és a gameplay-t is újra lehet tervezni, felfrissíteni, nem csak a narratívát.
#5
Én úgy vagyok a GoW szériával, hogy játszani kell vele. Egy olyan élményt ad, amit semmilyen más Hacks n slash nem. Nem feltétlen a játékmenetével, vagy a bénácska puzzle részekkel, hanem a mitológiához való hűséggel, az epikusságával, ami kb. minden jelentében felfedezhető, valamint a felejthetetlen boss fightokkal. Ja, asszem rajongok a szériáért, rettenetesen várom az új részt.
#4
Hát ki mit vár tőle. Nekem tetszett, hogy nagyjából minden összhangban volt.
#3
YanezModerátor
#2: Engem nem izgat annyira a magyarázat, csak legyen egy rohadt jó játék, egy rohadtul jól felépített világban. Ennyi. Persze a fősztori is legyen élvezetes, és ebben a játékban ne az érzelmekről szóljón, hanem amiről eddig is: kegyetlen világ kegyetlenségeiről, ahol az egyetlen kiút a mészárlás, nem pedig a kegyelem.
#2
Én úgy vagyok vele, ha már "muszáj" a szériát tovább húzni, akkor már teljesen tiszta lappal kéne kezdeni. Szerencsétlen Kratos-t is hagyhatnák már a fenébe, de hát így könnyebb eladni. Persze lehet, hogy csak egy rész erejéig lesz benne és utána jön ez a nagy RESET. Csak remélem, hogy 1. megmagyarázzák, hogy és miért került át a karakter egy teljesen más mitológiai környezetbe, 2. a magyarázat nem lesz gyerekes körítésű.
#1
YanezModerátor
Jó iromány lett, köszönjük!

Valóban úgy érezhető, hogy 6 rész elég volt, de pont emiatt lesz musthave az új God of War, hiszen rengeteget újítottak a játékmechanikán, amire szerintem már ideje volt, főleg, ha az Ascension-t vesszük alapul, ami bár szintén jó játék lett, de ugyanakkor érezhető rajta, hogy kezd megfáradni már ugyanaz a recept hatodszorra. Szóval ennek fényében, én nagyon örülök, hogy végre kissé "más" lesz, amit inkább úgy mondanák, korhű.

Egyébként pont a napokban fejeztem be PSV-n a második részét, előtte meg az elsőt. :) Mindig újrapörgetem a részeket, mert megunhatatlan, akárcsak pl az Uncharted széria.