Detroit: Become Human Ajánló

"Visszatértem!" ahogy a Arnold is mondaná.
  • Írta: Gora

Kommentek

#5
#4: Akik eddig se szerették az ilyen játékokat, azokat nem ez a játék fogja meggyőzni az ellenkezőjéről, de akik szeretik ezt, azoknak tényleg egy különleges ÉLMÉNYT nyújt.
#4
A Detroit BH azoknak kiemelkedő alkotás, akik már nem csak a grafika, competív játékelemek vagy open world játékok nyújtotta milliónyi tennivalók miatt szeretnek játszani, hanem kizárólag sztori miatt. Nem egy vitám volt ismerősökkel Cage és a Telltale "játékok" kapcsán, nem igazán értettük egymást, a fő érvük mindig az, hogy ezek nem játékok. Igazuk is van, ezek szerintem is interaktív filmek.
Na és akkor mi van?
Jómagam, és akik már csak a produktumok története miatt tekintik magukat gamernek, az ilyen alkotások gyémántot érnek. A DBH esetében a sztori lehet hogy már lerágott csont, viszont nem sok film, játék, vagy könyv mutatja be a mesterséges inteligencia oldalán belüli eseményeket, miként élik meg ŐK azt ami éppen zajlik bennük. Mind a három karakter szála tök okés, mindegyiket megszerettem, pár csavar azért elég nagyot is üt (van, amelyik első végigjátszásra nem tetszett, másodikban pedig már a könnyeimet hullattam... átkozott hagyma). Arról se feledkezzünk el, hogy mivel te alakítod a történet menetét, ezért te "szabod testhez" a végkifejletet is.
Hogy két negatívumot is mondjak, ahogy a blog írója is írta, én is kevésnek találtam ezt a lezárát, egy kicsit még mehetett volna. A második negatívumom pedig hogy minden kis hülyeség miatt meg kell nyomni egy gombot ( aki játszott vele az érti mire gondolok ).
Hogy megéri-e a teljes árat? Nem, végtére is rengeteg játék nyújt többet ezért a pénzért (bár ha ebből indulok ki, a teljes árú játékok 80%-a nem ér annyit, minden csak viszonyítás kérdése)
Viszont egy kötelező darab annak, aki egy kicsit is szereti a jó történeteket. Mindenkit csak bátorítani tudok, egy akcióba vagy használtan feltétlen szerezze be, nem fog csalódást okozni!
#3
A Taxidermist-et sajnos nem dobták át PS4-re, de a Move Edition azt hiszem tartalmazta.
#2
Nah tudom mit akartam javítani, köszi. :) Hát semmi sincs ingyen, speciel én egyszer voltam PS+ tag, de mivel elég lassan/ritkán játszom nekem nem éri meg évente annyi pénzt kidobni az ablakon. Multizni sem szoktam, ha valami kell akcióban megveszem és egyszer talán sorra is kerül, de az ott is marad a fiókon korlátlanul :)
#1
Törölt felhasználó
Köszi az ajánlót, a Taxidermist-ről még nem is hallottam. :) Most hogy a Heavy Rain ingyenes lesz jövő hónapban, inkább megvárom még azt is, aztán sorban játszom őket végig. Mire a Detroit-ra kerül sor, talán egy hangyányit olcsóbb is lesz.

Amúgy a Heavy Rain-ben 4 irányítható karakter is volt.