Assassin’s Creed: Syndicate – Jack The Ripper DLC Ajánló

„Ha másképp nem férek magához, végzek minden szembejövővel!” – Hasfelmetsző
  • Írta: Gora

Kommentek

#14
Elég szépnek és színesnek ígérkezik, de valahogy én is úgy vagyok vele mint Mortis. Hát én Rómát már letudtam a Brotherhood-ban, meg a Ryse-ban :) Speciel ha a Ryse-t folytatták volna egy másik korban arra vevőbb lettem volna. Tetszett ahogy a God of War-ban is meg a Ryse-ban is az Istenek mennyire befolyásolták a halandók sorsát.
#13
Törölt felhasználó
#12: Persze. Az nem volt kérdés, hogy az asseteket használják még, mindig így csinálták - meg már nagyon régi pletykák szerint is várható volt Görögország. Tudtuk, hogy marad ez a korszak, csak azt nem, hogy pontosan mikor fog játszódni. (Mondjuk új rész szerintem ennyire még sosem hasonlított az előzőre.)
#12
#11: azért biztos azis közrejátszott, hogy így nemnagyon kell új asset-teket létrehozni, könnyebben újralehetett hasznosítani, amit az AC:O-t fejlesztő csapat már megalkotott.

engem egyáltalán nem győztek meg az eddig kieresztett gameplay-lyek. az Origins rögtön megragadott, de a az Odyssey még a környezetében se tűnik érdekesnek.
#11
Törölt felhasználó
#10: Az Odyssey egész egyszerűen azért ugrott még pár évszázadot vissza az időben, mert minél távolabb vannak a jelentől, annál egyszerűbben lehet lenyomni a döntéseket, elágazó sztorit, különböző befejezéseket az ember torkán. Merthogy "úgyse tudjuk hogy is volt igazából". Ez meg ugye egyenesen szembemegy a sorozat régi fókuszával.

Egyébként nagyon győzködnek minket, hogy az Odyssey-ben a first civ hangsúlyos lesz, de szerintem nettó bullshit az egész. Csak ezzel próbálják magyarázni, hogy gyakorlatilag szuperhőst fogunk játszani. Nevetséges.
#10
jó ez a DLC, de sose fejeztem be. nekem már a Syndicate is utolsó utáni erőlködésnek érződött. ahogy a látottak alapján majd az Odyssey is lesz. nem látok más indokot arra miért kell megint az ókorban( ha már nem folytatják Bayek sztoriját) kalandozni, ráadásul olyan korban ami valószínűleg az égegyadta világon sem kapcsolódik az asszasszinokhoz, templomosokhoz; gondolom valami precursor sztorit összerittyenthetnek, de az már hosszú évek óta nem volt fókuszban.
persze az lesz slusszpoén, ha Görögország után majd megyünk Rómába, ahol már voltunk, csak az ókorban!
#9
Már a második résztől elmozdultak picit abba az irányba. Igazából a Rogue-al bezárólag egész szépen dolgoztak az Anvil motoron. A Unity-val már igazad van, hogy nagyon jelezték az általuk a továbbiakban preferált irányt. A történet volt igazán ami miatt szemet hunytam bizonyos dolgok felett, de valahogy már nem az én világom. Ki tudja, majd ha utánam dobják occón az Origins-t adok neki még egy esélyt. Erre a Görögösre mindenképp ránézek, ha másképp nem haveroknál vagy Playit-en, ha kint lesz esetlegesen. Hát igen, sajnos egy normális POP-ra nem igazán számíthatunk, illetve igazad van az AC lett helyette. Az Epilogue DLC-t YT-n végignéztem, illetve a szöveganyagával dolgoztam is picit (Hunosítók Team - Szövegkönyvek). Hát valahogy nekem se nyerte el a tetszésemet az nagy újrahasznosítás, de azért ha elérhető lenne a magyar PS Store-ban, lehet egy akció keretében lecsapnék rá. Egy "nagy" akció keretében. :)
#8
Törölt felhasználó
#7: A Unity volt az első, ami egyfajta sarkított RPG volt. Azért az nem volt ám régen. Egyébként nekem nem kell mondani, az első rész első trailere óta kísérem a sorozatot. ;)

Az irányítás egyébként egyáltalán nem változott sokat. Az 'empty handed'-ből 'interact' lett, a 'head' idővel a távolsági fegyver gombjává vált. A parkour ravasz + A-ból csak ravasz lett, aztán meg a Unity-ben visszatért a kétgombos ugrálás. A bumperekkel meg igazán sosem tudtak mit kezdeni. Csak az Origins hozott igazi változásokat ezen a téren.

Egyetértek, én is új PoP után sóvárgom, de sajnos valószínűleg olyan sem lesz. Az AC széria eleve gyakorlatilag egy újragondolt, open world PoP-ból született, pontosabban alakult új IP belőle. És hát a nagy kiadók nem arról híresek manapság, hogy bármilyen játékot alkossanak a jól bejáratott, fejőstehén franchiseokon kívül. Pedig a 2008-as PoP is nagyon jó volt, és folytatásért kiált. (Az Epilogue DLC a szememben nem létezik.)
#7
Srácok, az AC annak idején is egyfajta sarkított RPG volt. Csak mindezt a Ubisoft saját stílusára szabta. Én még emlékszem hány gombot kellett nyomva tartani a karakter mozgatásához/akrobatikus részekhez. Majdnem minden testrészét ki tudtuk használni. Sokaknak ez a bonyolultság nem tetszett, eléggé leegyszerűsödött azóta. Ez a játék nekem már olyan mint egy "végtelen" történet, és egy idő után képes az ember beleunni. De ezt a filmes iparra is levetíthetjük. Az Origins-t anno megvettem, de egy hét alatt már tovább is adtam rajta. Nem vitatom az eredményeit, a sztori is hozza az elvárhatót, de az RPG sosem volt az én világom. Most is vannak olyan címek amik csak porosodnak a fiókomon (Witcher 3 pl.), pedig mindenképp megérné rá időt szakítani.

Én ettől a csapattól már egy újragondolt Prince Of Persia-t várnék. De véletlenül se mennyen az AC irányába. A linearitás nem, hogy hátránya de előnye volt annak idején is. 2008-ban (rajzolt játék) merészet gondoltak, de sajnos a közönség lehurrogása miatt elvetették a dolgot. Valami ilyesmit várnák el tőlük. Maradjanak meg a jól bevált alapoknál, de azért valami újat is nyújtsanak. Az időpörgetést már nyugodtan elfelejthetnék.
#6
#4: Igen, a Hidden Ones kicsit kellemetlen meglepetése volt, hogy elég rövid lett, de a másik dlc jó nagy, tartalmas (még nem értünk a végére) és gyönyörű. Az „Afterlife” helyszínre mikor először léptünk be, leesett az állam. Ámulatba ejtő volt. (meg sok más helyszín is a játékban). Ahogyan a Syndicate Jack The Ripper dlc helyszínei is. (csak hogy valami módon visszakanyarodjak a poszt eredeti témájához is :)
#5
Törölt felhasználó
Ja, egyébként az a rövidebb világháborús szegmens szintén elképesztően hangulatos volt. Szerintem simán működhetne modernebb környezetben is a játék, amúgy is szépen lassan, de afelé haladtak. Imádom az Origins-hez gyönyörűen megalkotott Egyiptomot, de jobban örültem volna, ha nem az RPG felé mennek el, hanem mondjuk a Saboteur-re hajazva gondolják újra a játékmenetet.
#4
Törölt felhasználó
#2: Nem, átjött hogy tetszett. :)

#3: Igen, az Origins kiegészítői is jók, és szerintem az sem rossz dolog, hogy a nagyjából fele annyi tartalmat nyújtó Hidden Ones fele annyiba is kerül.

A Curse of the Pharaohs kapcsán csak annyi a bajom, hogy az égegyadta világon semmilyen magyarázatot nem adtak rá. Anno a Tyranny of King Washington DLC-t is legalább megpróbálták valahogy a történetbe szuszakolni. Itt viszont nem volt semmi, és engem ez nagyon zavar, ha azt nézem, hogy régen ez egy olyan franchise volt, ami szigorúan a saját szabályai szerint játszott. Ha egy ötlet a lore miatt nem fért bele, elvetették. Mostmár fordítva van, ha nem is fér bele, akkor is megcsinálják.

Ennek ellenére megéri az árát, a sorozat történetének leglátványosabb helyszíneit kaptuk, és tartalmas is. Apróság, de pl. a Duat-ban is az egyik view pointhoz tök jó volt körözni a lépcsőn/párkányon felfelé, picit visszahozta a régiek hangulatát, amikor egy magas épület még leküzdendő akadály volt.
#3
#1: +1

Nekem is nagyon tetszett a hangulata. Az asszony játszotta esténként, én csak a fotelből néztem, de baromira bejött az atmoszféra, amit nyújt a dlc.

Amúgy én is akciósan vettem az SP-t. Először toltuk az alap játékot, majd amikor azt kivégeztük, akciósan az SP bezsebelve. Az Origins-al is ugyan így jártam el. Amúgy ott is nagyon adja a dlc, jól sikerültek sztem.
#2
Nem volt rossz szerintem sem, ha ez jött le az irományomból. De az alap ára szerintem picit magas, én is akcióban csaptam le rá. Hát más játékok jobban is tudták alkalmazni ezt a nyomozósdit.
#1
Törölt felhasználó
Azért volt jó ez a kieg, mert megmutatta, hogy igen is jól áll a sorozatnak a komolyabb, sötétebb stílus. Na meg a noir. (Picit ironikus is, hogy pont ez a rész tette, tekintve, hogy az alapjáték vicc kategória helyenként.) Kár, hogy - lévén a nagytömeget célozzák mindig, na meg az Odyssey alapján amerre jelenleg tart a sorozat - erre nem számíthatunk a jövőben sem.

A kedvencem nekem a Dreadful Crimes DLC, az valami zseniális volt. És még olcsó is, baromira megéri, csak ajánlani tudom.