Metro Exodus

A Metro Exodus nem lett hibátlan játék de nem is várta senki maximum hatalmas naivitással hogy az legyen. Viszont hibái ellenére az utóbbi évek egyik legjobb fps-e ami kiválóan keveri a Metro és a Stalker elemeit.

Kommentek

#61
#60: Ezek? Dehogy. Hiteltelen fanatikus gyerekek,pont lefosom mit írnak ide,pláne hogy ritka kicsinyes és gyermeteg módon ez ilyen bosszúhadjárat a """""grafikustól"""""..:D
#60
Na, most sikerült végigolvasnom. Először is, tényleg nem hibátlan, no de az enyém sem és másé sem. Nem ez a hivatásunk. Persze, gyenge védekezés ez, hisz nekem sincs kedvem sokszor átolvasni amit írtam, így elgépelésektől a szarvas hibákig, élő fordul minden. Aztán meg már javítani nem szoktam, mert az olyan műmájernek tűnik nekem. A lényeg, hogy remélem nem szegik kedved az írástól a negatív kommentek. Én szívesen olvasnék még tőled is, de azt mondom, hogy ha a gk hszharcosai csak a fele kommentjeiket használnák blogírásra akkor egy igen színes és élvezetes blogazekcióban lehetne böngészni hetente. :)

A játék mindeddig nem érdekelt. Az elsőt végigtoltam és nem értettem a hatalmas rajongást. A Last Light viszont tetszett. Most ajánlották a New Vegast, ha azzal végeztem, nekiugrok ennek is, mert nekem bizony meghoztad a kedvem.
#59
#49: Ne is mondd, én sem tudtam végigolvasni. Már az kiakasztott, hogy csak a bevezetőben három hiba van. Csoda, hogy a cím sikerült hibátlanul.
#58
#57: Nem csinálok,csak az ilyen kicsinyes troll lényeknek haladja meg a szintjét jól láthatóan mint te vagy.:)
Mint mondtam nagyon gyermeteg ez a "bosszúból bejövök a blogjába és fikázom" szint. Dekor eddig is bemutatta mekkora nulla fanatikus troll kisgyerek,de ezek szerint te sem vagy különb.:) Komoly szintet képviseltek az oldalon.:D
#57
#56: Na azért ne csinálj úgy, mintha ez valami kreatív írás lenne, innen-onnan összelopkodott teszt koncepcióból hortad össze, amit az ember már ötszázszor látott, hozzáadva a szegényes nyelvkészletedet. Erre egy huszadik senki is képes lenne, csak az talán magának hasznosabb elfoglaltságot is, mint például a ruhák teregetése.)
#56
#55: Hát igen, sajnos nem az ilyen hozzád meg Dekorhoz hasonló tizenéves (vagy alatta) fanatikus hülyegyerek tábor a célközönség, elnézést miatta. :)
#55
#54: Igen el, harmadjára csak sikerült, de ha tudnád min mentem keresztül mire a végére értem, nem gyöznéd küldeni a bocsánatkérő kommenteket.)
#54
#53: Jéé most akkor mégis elolvastad..:D
Ugyan olyan öngólokat lősz mint kis barátod. De pont leszarom hogy egy ilyennek mint te mi a véleménye.:)
Mondom,ritka gyermeteg,de ha erre van időd,hát told csak fullba tovább a kretént.:)
#53
#51: Ennél még az Otherworldös kritika is sokkal-sokkal jobb volt, mert az legalább szórakoztató, te meg csak a száraz tényeket írod le halál unalmas módon, mintha egy sz@ros használati útmutatót olvasnék.)
#52
#51:
#51
#49: Milyen hihető hogy megjelenik pár nap különbséggel a GK két legnagyobb fanatikus idiotizmust betöltő embere véleményt formálni ami még azonos is nagyjából..:)
Nagyon gyermeteg(ek) vagy(tok) kamugrafikus úr.:)
#50
Meglepetés volt ez a blog nekem, hogy telefon valami komment miatt felhozta. Látom elvoltatok :)

De jó volt olvasni erről a játékról így bővebben. A leírtak majdnem egészével egyet értek így, hogy én is játszottam vele. Nagyszerű játék sok szempontból és tényleg nem kell attól félni, hogy a játékmenet rovására megy a játékmenet. Engem nagyon megcsapott a Stalker feeling rögtön az elejétől és nagyon tetszik ez a sok, változatos helyszín, ami a játékban van. A sivatagtól annyira nem voltam elájulva, de megvolt annak is a maga karaktere.

Nekem az Exodus úgy jött be, mint egy kellemes tisztelgés a régi Metro és a Stalker játékoknak. Viszont tényleg nem egy hibátlan játék. Szóval kóválygok ezerrel, megyek az X-hez. Közben vihar, szörnyek, minden. Széttúrom a házat, semmi. Akkor megyek tovább, tök jó játék, egyszer csak megnézem merre is kéne menni: vissza két kilómétert az X-hez ffs. Elvoltam, mindegy, ezt benéztem?

Visszacaplatok, megesz közben valami, megint széttúrom a házat az X-nél. Semmi. Ott az X. Elkezdek nézelődni ott a ház körül, minden sarok megnézése után semmi. Térkép. És az X millió kilóméterre van tőlem, abban az irányban, ahonnan visszajöttem. Szóval feeling, meg minden, de ez utóbbi feature-t sem a Stalker, sem a Metro nem tudta eddig.

Mindenképpen figyelemre méltó játék, de nem tudom, valahogy néha döcögősen megy. Jók ezek a kutyás összecsapások is, de nagyon szkriptelt hatást kelt. Érdekes mechanika, de mintha minden egyes alkalom bármilyen szörnnyel kapcsolatban totál ugyan olyan lenne.
#49
#48: Ja a tesztet amúgy nem olvastam, csak elkezdem, de valahogy a gondolataid nem tudnak lekötni. Viszont ez a game max egy 7 pont.
#48
#47
#46: Fúú ezt jól megmondtad,nagyon kemény vagy te 3d programozók gyöngye..:D
Bejöttél ide leosztani kis vitánk után, csak ezzel ismét öngólt lőve mert jól bemutattad mekkora dedó szinvonalon mozogsz.:)
Nem elég hogy egy hazudozó senki vagy még egy gyerek szintjét is mozogsz. Szép volt. :D
#46
Uhh, ezelőtt meg kellett volna tanulni írni. Se szókincs, se normális fogalmazás, se helyesírás. De nyilvánvalóan önbizalom van bőven, ha ennyi sütnivalóval neki mertél állni egy tőmondatnál többet leírni. :(
Én szégyellem magam helyetted.
#45
#44: Na igen, nem arról híresek hogy emlékezetes karaktereket alkotnak.
#44
#37: Ja, csak leírtam, hogy szerintem valami rtx összeomlás lehet a grafikai jelenség hátterében. Én elvoltam a problémával, legfeljebb többször indítottam újra a kelleténél. Írok a játékról is egy keveset ha már itt vagyok.
Elég furcsán néztem rá, mikor olvastam a nyitott teres dolgot. Féltem, hogy elveszíti azt, amitől szeretjük, esetleg mechanikák lesznek lebutítva. Viszont miután kipróbáltam, az első helyszín nagyon beszippantott. Én is felfedeztem azt a Stalkeres hangulatot benne. Oké, hogy metró, de már nem lett volna hova ragozni az alagutakban kolbászolást két rész után. Az alapfelütés nagyon jó, mert a road movie jellegű dolgok mindig bejönnek. Ezen felül a története különösebben nem érdekelt, ahogy az előző részeknél sem, mert a hangulat annyira elviszi a hátán. Kuka főhőssel amúgy se tudom komolyan venni a történetet. Már a Half Life idejében sem, nem hogy 2019-ben. Meg előzőkben annyira nem voltak valami emlékezetes karakterek, ahogy itt se, pont ahogy a Kőbánya koma mondja. Igaz próbáltak valami sztorizgatással mélységet vinni beléjük, de nem nagyon érdekelt a dolog, csak sok felesleges duma lett belőle. Szóval az első helyszín nagyon jó volt, és ugyanennyire gyűlöltem a sivatagot. A következő nagy helyszínt meg valahogy gyorsan letudtam. Kár, hogy a számszeríjat csak ott kapjuk meg. Keveset volt alkalmam használni. Az utolsó csőpálya eléggé elb*szott volt, de szerettem. Az amolyan végső nosztalgiának tekinthető. Ha lesz valami az új Stalker játékból, akkor meríthetnének egy keveset a Metróból, mert van néhány dolog, amit simán átemelhetnének. Kár hogy ennyire kevés van az ilyen Ukrán csodákból.
#43
#41: Nem is kértem a bizonygatást csak szerintem marhaság amit leírsz. 75 a hibái bugok, lean és egyebek miatt. A hangulata ésa gameplay teljesen korrekt. De ahogy gondolod. Én tartom a Stalker és a Metro kiváló keveréke.
#42
De 75%-ot adtál rá te is, tehát nem áll messze a véleményed az enyémtől, csak én kicsit jobban kimondom a szart erről, nem kertelek.