Mennyit számít egy Trailer?

Van, akit kilóra meg lehet venni vele, vagy fenntartásokkal kezelitek? Íme, néhány saját vágású, kíváncsi vagyok a véleményetekre.
  • Írta: godach

Kommentek

#6
#4: Köszi. Próbálkozom :D
#5
#4: Ez neked hol volt hosszu iras?
Xd
#4
Nem sok ilyen hosszú írást olvasok el a GK-n, a tiéddel kivételt tettem, nem bántam meg, nagyon tetszett! Csak így tovább!
#3
...
#2
Számomra a filmek trailerei fontosabbak mint a játékoké. Persze én is imádom a jól összerakott trailereket, de egy game megvétele előtt nyilván jobban befolyásol egy gameplay videó. Filmeknél meg ugye a traileren kívül maximum kritikák segíthetnek a döntésben, ami ugye sokkal könnyebb, tekintve, hogy a mozijegy ára a töredéke egy AAA játék árának. Más kérdés hogy mostanság a hollywoodi filmek trailereinek fele elnyújtott szar, ami csak feleslegesen spoilerezi a film történetét. Érdemes megnézni az utóbbi Star Warsok trailereit vagy az Avengers Infinity War és End game trailerét. Hangulatos, felkelti az érdeklődést, de nem mond el a történetről többet mint amennyit a trailer előtt is tudunk.
Észrevétel a trailereiddel kapcsolatban: szerintem érdemes lenne több hangot belevágnod montázsba. Robbanások, ütés hangja verekedésnél, vagy történet orientált játékoknál mint a Batman több beszéd is beleférne. Az első pár másodpercet leszámítva folyamatos darálás megy egy percen keresztül, több nyugis szakasz is elférne. Ugyanez a zene választásánál: érdemes olyat találni amiben több az üres járat és így le lehet állni bemutatni mondjuk a tájat, vagy egy szereplő megjelenését.
https://www.youtube.com/watch?v=VpXUIh7rlWI
Ebben a trailerben például nincsenek folyamatos hangos epikus dallamok, a zene pontosan azt teszi amit tennie kell: az alap hangulatot teremti meg csupán. A monológ miatt viszont az elejétől a végéig megragadja a figyelmet. Nyilván ezt multiplayer gameknél nehezebb megcsinálni, mert ott nincs történet amiből ki lehetne ilyeneket vágni, de ott is lehet egy-egy karakternek pár jó beszólása ami színesítheti a montázst. Ez nyilván csak személyes vélemény, nem kell aranyírásnak venni amit írtam.
#1
Dragon Age 1-2

https://www.youtube.com/watch?v=M45jAUiDxbg

https://www.youtube.com/watch?v=jlACgYHtWCI

Kb a Witcher 3 összes trailere. Crysis, Vermintide 1-2.

De az abszolút favoritom az ez! Fogalmam sincs miért.:
https://www.youtube.com/watch?v=7KTc2aZEaeg

Sokat hozzáad egy játékhoz a trailer, de sose az alapján kell eldönteni, hogy jó-e a játék. De aranyat tud érni az tény!