Star Wars Galaxies bemutató

Réges-régen, egy messzi-messzi galaxisban....

Kommentek

#4
#1: Hidd el, ezt a játékot még olyan ismerősöm is szívből szereti, aki magából az SW-ből már régen kiszeretett. Új Battlefront 2? Ne viccelj, casual gyerekjáték ehhez képest. Csak az űrhajózás milliószor komplexebb mint ott, arról már nem is beszélve, hogy itt a saját magad által megalkotott hőssel élhetsz a messzi-messzi galaxisban... Ezt az élményt egyetlen Star Wars játék sem szállította soha. Soha nem ülhettél le egy asztalhoz valami fura, játékosokból álló zenekart hallgatva egy kocsmában. Soha nem helyezhettél virágot Shmi Skywalker sírjára, soha nem vehettél még át névtelen hősből megmentővé váló karaktereddel kitüntetést a Hoth-i csatában nyújtott kimagasló teljesítményedért, s soha nem láthattál még olyat, hogy egy Star Wars-színész halálakor száz meg száz játékos térdel le a főterén az adott színész Erő-szelleme előtt. A legjobb korban játszódik a játék, a IV. és az V. rész között, a Jedik bújkálnak, Vader és Inkvizitoraik a nyomukban vannak, mindenhol dúl a háború, a lázadók menekülnek. Egyszerűen fergeteges élmény így, ebben a korban a dicsőséges hódító Birodalom, vagy a velük bátran szembeszálló, az Új Köztársaság reményéért küzdő felkelők oldalára állni. Nem tud zsigeribb lenni a háború élménye, mint amikor egy olyan karakter élete a tét, akit a nulláról te tettél harcképessé. Te vetted az űrhajójának alkatrészeit. Te szerelted fel páncéllal, fegyverrel. Te adtál neki célt és te szabtad meg magadnak a játék végső értelmét: micsoda, kicsoda is leszel a Galaxisban? Hidd el, az ember azonnal megérzi, hogy ezt a játékot nem 6 éveseknek csinálták, főleg ha az SWGEmu projektet nézed meg, ami azt a játékot emulálja, ami még a legkomplexebb volt. (Később a könnyebb népszerűség kedvéért egyszerűsítettek picit a rendszeren.) Végül pedig hidd el: az igazi fanok itt vannak, itt chatelhetsz velük a világ minden pontjáról, találkozhattok virtuálisan, felvonulásokat, ostromokat, hősies akciókat tervezhettek meg együtt. Minden karakter egyedi, és mindenki másért játszik.
#3
#2: Szia! Ez a játék még abszolút az aranykort képviselte, akár az említett SW-játékok. Mindenképpen érdemes egy próbát tenned vele, főleg ha szerettél a régi trilógia idején űrhajózni, mert ezt nem győzöm minden felületen hangsúlyozni: az űrcombat valami fenomenális a játékban, ahogyan az az érzés is az, mikor a gépparkodat bővíted egyre több és több testreszabott űrhajóval, melyeket te raktál össze! Napokig a Rogue Squadron zenéjét üvöltettem mikor az első X-Wingemet végre beparkolhattam az Y-Wingem mellé. :)
#2
#1: Engem se érint meg Star Wars már. Filmeket ne is hozzuk fel inkább.
De a Jedi Knight meg az Academy és a Republic Commando volt utolsó jó Star Wars játékok egyike szerintem. Jah meg örök klasszikus KOTOR valamint a régi Star Wars Battlefront. Rouge Squadron-t kihagytam majdnem :D
#1
Érdekes írás, bár valahogy engem eddig egy SW játék se tudott nagyon megfogni, egyedül az új Battlefront 2, és szerintem ez se fog. Mindenesetre várom a Jedi Fallen Ordert!