Mi történt a Trónok Harcával?

Kizárólag a sorozat cselekményével foglalkozom, a könyveket nem olvastam egyelőre. Ugyan több tízezer szót lehetne írni a témáról, de sajnos csak ennyire jutott most időm. Ja és: spoiler alert, duh.

Kommentek

#23
#22: https://youtu.be/EA7UQOYskas

A színészek is mind fogyatékosok...
#22
#21: Pont. Totál logikáltal az egész. 7 évadnyi karakterfejlődés és történés ment egyik percről a másikban a kukába.
De meg kell magyarázni hogy azért hőbörögnek mert sérültek, meg Daenerys gonosz lett... Hát nem..
#21
#17: Nem azért megy a felháborodás mert nem happy end a vége, azt senki sem várta. Hanem azért, mert az elfogyott könyvek utána évadok érezhetően gyengék voltak, de erre a 8. rátett egy lapáttal. Teljesen kapkodós lett, vagy feleslegesen elnyújtott, a nagy csavarok sem működtek mert basztak neki megágyazni, az egyik részben valami történik a másikban meg full az ellentéte. (Helo sárkány vs skorpiók)
Senkit nem érdekelt volna ha meghal cersei, jamie, vagy akár az egész szereplőgárda, ha normálisan felvezetik, nem úgy hogy rész közben kitaláljuk hogy akkor most mindenki hal. (Egyébként D&D-nek külön youtube csatornája van ahol próbálják elmagyarázni, a szarul megírt részek miért jó, a kedvenc hogy Dany elfelejtette hogy van az ellenségnek flottája) Az is beszédes egyébként, hogy az évad előtt meg a színészek sem tudtak túl őszintén nyilatkozni mennyire jól sikerült a finálé, valaki ki is modnta hogy szerinte borzalmas
Mindegy majd talán jönnek a könyvek és rendbeteszik
#20
#17: Persze... Mindenki lelki sérült aki látja az erőltetett logikátlan faszságokat... Vicc erre fogni a felháborodást... Tipikusan magyarázni kell a bizonyítványt...
#19
#14: Ezt teszed.... Ez biza egy erőltetett kogikátlan szar lett. Az utolsó rész kabaré.
#18
Ez kellett volna a végére a stáblista alá.

https://youtu.be/OI0K3TdS_Yk
#17
#12: Nem értem a felháborodás okát, de az is közre játszhat hogy ezen emberek java része hírből sem ismeri a "fantasy"-t max látott pár filmet, de valószínűleg soha nem olvasott igazi fantasy-regényeket vagy antológiát, mert ezek 95%-ka bizony pont nem "happy end" (én pár százat biztos elolvastam).

Pont ezek a motívumok jellemzik, ha egy regény hős pl. hatalomra varázsszerre vagy erőre tesz szert, netán megszerzi mekkora "pálforduláson megy keresztül", személyiség zavar, jellemváltozás, kihunyó empátia. stb amiből lejön az hogy minek az erő, vagy a hatalom ha nem használhatod, minek a mérhetetlen vagyon ha nem költheted, vagy a halhatatlanság, ha nem teheted ki életveszélynek magad.

Ugye itt még mindig egy filmről van szó így is kell rá tekinteni, ahogy játékként a játékra nem kell többet beleképzelni mint ami és akkor nem ér nagy csalódás senkit sem.
Vagy mit képzeltek ezen emberek, hogy a "minden jó ha vége jó" hollywood-i hányingert is ráerőltetik erre a filmre is?
Nem akarok belemenni, de vannak kiváló szakemberek a lelki sebek gyógyítására mert a fantasy pont nem erre való.
#16
#15: Akkor hajrá , írd le mi a véleményed, miben nem értesz egyet.Ne csak böfögj!
#15
#14: Milyen igaz, kettővel előtted is összehordtak egy szép kupacot.
#14
#13: Lehet baromságokat írni bármilyen tény nélkül is.... .
#13
#12: Csordaszellem, persze.
Mondjuk lehet addig mosni meg fényezni a szart is hogy fényes legyen.
#12
#11: Csorda szellem is közrejátszik.Sok olyan kommentet olvastam, hogy fingja nem volt semmiről , de szarozott.

"Azok a szálak amik jó irányba mennek azok nem lettek kifejtve, egyszerűen nem szántak rá elég időt és így meglehetősen erőltetett hatást váltanak ki."

Ezzel teljesen egyetértek .Picit össze lett csapva.

Danynek elborult az agya.Igaz , hogy soha nem volt jó karakter, mindig féken kellett tartani,De ez a szembesülés dolog szerintem nem igaz.

Jamie Sansa odaszólása után döbben rá, hogy a tesóját bármi lesz, kivégzik.Teljesen logikus, hogy visszamegy kimenteni.

Cersei-t soha semmi és senki nem érdekelt, csak a gyerekei.Ezt sokszor mondta is.Direkt hívta az embereket a városba, hiszen Dany nem tömeggyilkos... .
Mikor szembesül tévedésével már menekülne.

A többivel egyet értek.Nem volt ez rossz, csak tényleg sokszor kell megnézni.Nagyon sok utalás felett elsiklik az ember.De akár egy grimasz is.... .
Össze lett csapva, de rossznak egyáltalán nem mondanám.
#11
#10: Ezek szerint csak a "sérültek" vannak felháborodva.
(Vannak jó páran az biztos)
#10
Az "idegcsőszök" kielemezték ezt a felháborodást, érdemes elgondolkodni rajta.

"Érdekessége ezeknek a kapcsolatoknak, hogy bár az egyik oldal mindig rejtve marad, teljes mértékben nem lehetetlenül el a személyesség és a kötődés érzésének kialakulása. Egy fiktív karakterrel kapcsolatban is lehetnek olyan érzéseink, mintha valódi kapcsolatba lennénk vele: kíváncsiak vagyunk rá, izgulunk érte vagy épp haragszunk rá - ezzel a témával részletesen foglalkozott már a GSO-n pár éve Király Orsolya, az ELTE Pszichológiai Intézetének munkatársa is."

"Janina úgy látja, Daenerys szerepe szimbolikus menedék lehetett azok számára, akik nehéz gyerekkoruk miatt, fizikai erőszaktól vagy egyéb tragédia elszenvedésétől megtörtnek érzik magukat. Hozzáteszi, hogy ezeknek az embereknek segíthetett Daenerys eddigi története abban is, hogy ne csak megértsék, de dolgozzanak is traumáikkal. További kapcsolódó gondolatait részletesebben itt olvashatjátok."
#9
#8: Egyordító faszság tsunami lett a vége.
Nevezhetnének a srácok a "hogyan tegyük tönkre ttöbb év munkáját pár óra alatt" címre....
#8
/Spoiler/

Amikor Missandeit lefejezték, akkor az arcára volt írva, hogy itt megdöglötök mindnyjájan. Cersei-nél is kínzóbb véget jósoltam, az is sima lerendezés volt. Most az, hogy ezek után hogy veszik elő a szőkét, arra kivi leszek.

Mert nem fogják megtapsolni az fix.
#7
https://youtu.be/_KoScPK00P0

Iszom minden egyes szavat a csavonak...
#6
#5: GRRM még óvatosan be is szólogatott a mostani részek premierjeinél twitter-en, hogy miket ajánl megnézésre helyettük...
#5
#2: “Szerintem GRRM-t kitessékelték az írói szobából és felcserélték a cselekmény-karakter elsőbbséget”

Gondolod, hogy ez lehetséges? Az a vicces, hogy a legelején a hierarchia az így nézett ki: GRRM; HBO > D&D Akkor most ezek szerint pedig így: HBO > D&D > GRRM? HBO-nak van egyedul hatalma ehhez, D&D max követi az utasításokat mindkét oldalról, ha vannak egyáltalán, ha nem akkor azt találnak ki amit csak akarnak.
#4
#1: Nem teljesen értek egyet. Simán lett volna tömeggyilkos, a mestereket is mind meg akarta ölni, illetve többször fenyegetőzött, hogy azokat a városokat fogja porig rombolni ahol nem segítenek neki és a népének (2. Évad) és a tanácsadói 7 évadon keresztül sokszor kellett, hogy féken tartsák, különben mészárlást rendeztetett volna. Mind Jorah, mint Barristan Selmy, mind pedig Tyrion többször kellett, hogy lebeszéljék őt valamiféle kegyetlenségről és az apját hozták fel példának. Amivel egyetértek, hogy ez az első alkalom, hogy az artatlanokkal sem foglalkozik és talán ez a kulcs az egészben, hogy teljesen hidegen hagyja, hogy kit éget porrá, ellenséges katonákat vagy ártatlan gyerekeket és családokat. A legbosszantobb az egészben az volt, hogy ez feltűnően hosszú ideig ment az epizódon belül, és halomnyi jelenet van ahol berepult egy tér vagy utca fölé és porig égetett mindenkit, ami már sok volt.