Mi történt a Trónok Harcával?

Kizárólag a sorozat cselekményével foglalkozom, a könyveket nem olvastam egyelőre. Ugyan több tízezer szót lehetne írni a témáról, de sajnos csak ennyire jutott most időm. Ja és: spoiler alert, duh.

Kommentek

#60
#59: A baj az, hogy GRRM az első évad után nagyon bizakodó volt, így D&D-nek adta a teljes jogot a sorozathoz. Mivel könyvadapációról van szó, így GRRM rendelkezhetett a jogokkal és nem a HBO. Így tulajdonképpen D&D azt csinálhatott, amit csak akart.

A másik dolog csak a hozzászólás kapcsán: D&D írók és producerek voltak, mindössze 3 részt rendeztek a 73-ból. Ez a probléma alapja is egyben, hiszen a rendezésben nem látok sok problémát, de az utolsó évad forgatókönyvét egy középiskolás is jobban meg tudta volna írni.
#59
#56: Hat mar a 8.evadhoz kapcsolodo nyilatkozataikbol le lehet venni, hogy egy bekepzelt, arrogans pocsfej mindketto. Azt hiszik hogy ok szartak a spanyol viaszt... Hat rohadtul nem.
Amugy ha az HBO is utasitotta oket, hogy 10 reszes legyen es ellenkeztek, akkor nem ertem mi a francert nem kuldtek el oket a halal faszaba... Szerintem egy olyan rendezo, aki konyit valamennyire a komolyabb fantasykhoz, az siman tovabb tudta volna vinni a sorozatot.
Ez a 2 faxtarisznya alapbol nem tett le semmit az asztalra, nem minosegi rendezok. Csak GRRM konyveit kellett vaszonra vinniuk... Fuuh, ehhez aztan nagy tehetseg kellett.
#58
#57: Már ha annál lehet nevezni hogy Jon és Tyrion karakteréből annyit csináltak hogy but shes muh queeen!
Varysból meg a cselszövés Paganinijebol a “van egy ördögien ravasz tervem” Baldrickját ahogy egy kritikában találóan fogalmaztak.
#57
#56: Minnél több kritikát nézek az utolsó évadról, annál inkább kezd bennem is tudatosulni hogy akkora karakterfejlődéseket hajtottak végre egyesek hogy ahhoz 2 évad is kevés lett volna.
#56
A baj azzal van, hogy D&D egy lusta dög (akarom mondani mindketto D).

Kijelentették az elejétől fogva, hogy 7 évadot csinálnak és kész. Martin 12-t akart kb, HBO is. Utána HBO 10-et mondott, GRRM-nek mindegy volt csak minél több, D&D meg mindig 7-et egészen addig, amíg be nem adtak a derekukat és ki nem csikartak belőlük egy 8. évadot. (Csonka évadot ugyebár)

Aztán jött a híres “mi mindig is 73 részt képzeltünk el” mert nyilván ha valaki ilyesmivel foglalkozik akkor ez a legfontosabb dolga (khm... “nyilván”).

Ezt azért tudták le, hogy gyorsan elmehessenek nyaralni, aztán minél hamarabb megkapják a zsíros csekket a Disneytol az új Star Wars megírásáért. Már az ötödik évadban bebizonyították amúgy, hogy nem hallgatnak se GRRM-re, se az HBO-ra, se munkatársakra és könyv fanokra, lásd Ian McElhinney (Ser Barristan Selmy). McElhinney karaktere a könyvekben egészen máshogy van megírva és nem hal meg, úgy mint a sorozatban. Egy levélben érvekkel alátámasztotta D&D-nek, hogy miért kene életben hagyni a karaktert amire D&D nyíltan annyit válaszolt, hogy “ezzel azt érte el a színész, hogy csak meg jobban ki akartuk nyírni a karakterét”.

Szóval ennyit D&D-ről, akik meg az utolsó két teljes évadot is képesek voltak megcsonkitani csak azért, hogy előbb tudják magukat tequilaval elaztatni valami napfényes szigeten ücsörögve. Ja mert, hogy tudtak, hogy jön a hatred ezért internet kikapcs és elhúztak valahova nyaralni.

Nem tudom ki hogy van vele, lehet higy ez csak én vagyok, de ha én alkotók valami jót amire büszke is vagyok, annak a részese szeretnek lenni a megjelenésének pillanatában és nem a világ elől bujdokolni.

A baj tehát azzal van, hogy D&D egy lusta, elkényeztetett, pénzéhes páros.
#54
#52: Van különbség, hogy egy végkimenetel nekünk nem tetsző, vagy, hogy bődületes minőségromlás következik. Az más kérdés, hogy kinek tetszik vagy sem, hogy hogy végződnek egyes karakterek "útjai". Itt a baj azzal van, hogy egy réteg, kult minőségből egy mainstream szemét lett.
#53
A másik meg hogy azért most nagy előnyre tett szert az író mert máris van egy elég komoly negatív visszajelzés ennek a lezárásnak. Lehet pont ezt akarta! :)
#52
#51: Egy ennyire komplex soroztanak nagyon nehéz lehet jó végjátékot összehozni de, szerintem pont hogy azt kéne folytatnia amit eddig is tett... szépen felépített karaktereket 1 csettintésere hazavágni akár milye OP. Ahogy eddig is tette, és nem valami epikus, felmagasztaló halált kapniuk!

Sajnos még nem olvastam a könyveket de itt az ideje!
#50
#48: Pont hogy ezek az idioták miatt nem tudott haladni a könyvel mert 6. Évad végéig istápolni kellett a sok okost hogy ne szart csináljanak hanem ugy ahogy ő azt elképzelte... voltak időbeli elcsuszások meg 1 2 dolgot kihagytak de legalább nagyjából a könyv szerint haladt a séma.
#49
Amugy nekem a 4. Részig teljesen rendben volt majdnem minden. A 3. Rész is tetszett annak ellenére hogy sokan utálták. Csak aza gond volt velük hogy mindent levágtam hogy mi fog történni... utána is............ Ami pont ennél a sorozatnál hatalmas hiba!
#47
Elbaszták... nem kicsit... nagyon!!!
Az a nagy baj itt hogy nem tanultak a Star Wars 3 hibájából... 1 rész alatt nehogy màr így elgurúljon a gyogyszere valakinek akit 7 évadon keresztül úgy állítanak be hogy ő a megmentő és csak azokkal végzett akik tettek ellene vagy utban volt... Deny sosem volt ilyen gonosz természetü hogy csak ugy lemészáróljon egy egész várost amiatt mert lecsapták a legközelebbi alatvalója fejét.....
Persze, meg kell bosszúlnia... de nehogy már a lakosokon verje azt amit Cersei csinált. Egész rész alatt le sem szarta Cerseit....

Sokkal logikusabban is meg lehetett volna oldani az őrület kialakulását nálla. 1.. 2.. résszel megtoldották volna simán ki lehetett volna hozni azt hogy minimális civil áldozatok árán befoglalja a várost kivégezteti akiket ki kell és utánna kezd kijönni rajta a hataloméhség. Onnantól kezdve meg máris adott egy időhurok séma ami megmagyarázná hogy aki a trónra kerül és akár milyen jó is megfertőzi a hatalom. Ez is csak a Deny szála, a többiről nem is beszélek....

Szerintem bármi jobb lett volna egy ilyen Hollywoodi matiné befejezésnél......... Nem Trónok Harcához méltó......... főleg hogy nagyon szépen lassan építkezett a sorozat a legelejétől kezdve és a végét meg így ősszecsapták.... inkább vártam volna még 2 évet simán vele! Ez van ha siettetnek valamit....
#46
#31: Cersei-rol van szo (aki felrobbantotta Baelor Nagy Szentelyet, amelyben ott
volt az osszes ellensege vagy szenvedesben hagyta ott meghalni a lanya gyilkosait) szoval miert is ne tette volna meg? Szerintem mindent elkovetne, hogy megvedje sajat es a szuletendo gyereke eletet, Kiralyvarban gyulolt mindenkit, a lakossagot is csupan eszkoznek hasznalta fel...
A videokra visszaterve: ezeknek kellett volna a logikus dolgoknak lenniuk, amikrol szo van, ha igy tortennek meg, akkor nem lenne ez a nagy felhaborodas az evad minosege miatt.
#45
#44: Újra megkérdezem utoljára: Féken tartották szarháziak és katonák ellen. Hol vannak a civilek nők gyerekek? Sehol.
Ennyit a megalapozottságról. Sosem fordult Dany nők és gyerekek ellen sőt a sárkányait is elzárta. Nem volt várható továbbra sem maximum katonák és ellenfelek ellen ahogy ADDIG IS. Megőrülni sem őrült meg ez kiderül a beszédéből az utolsó részben. Szimpla értelmetlen megalapozzatlan mészárlást rendezett.

A vasflotta összevissza állt. Összevissza álló skorpiókkal. A várfalon szintén forgatható skorpiók. Egyetlen sárkányt nem tudtak elintézni. Napról jött. Ez kb okozhat is fél perc meglepetést. És utána? :)
Hiába magyarázod vagyis próbálod magyarázni a faszságot attól még erőltetett logikátlan faszság volt.

Befejeztem, meddő beszélgetés...
#43
#42: * és persze lehetett volna Dany gonosz. Csak ezt rég építeni kellett volna. Rohadtul nem tették. Az nem felépítés hogy féken tartották ne öljön meg pár szarházit, illetve elégetett pár embert akik harcoltak ellene majd bukásuk után sem hajtottak fejet... Ennek a közelében sincs amit tett... Ehhez képest még a saját sárkányait is kriptába zárta mikor egyetlen gyereket elégettek egykor...
#42
#40: Katona volt. Ez van. Továbbra is hol vannak a nők gyerekek ártatlan civilek. Sehol. Ennyi. Sosem volt vérengző és épp ezaz megőrülni sem őrült meg... Indokolatlan és értelmetlen vérengzés ami szembe megy a karakterével. Rombolja le a várat, égesse halomra a magukat megadó katonákat, ez benne volt az eddigi tettei alapján. De ártatlan civilek halomra ölése az nem. Valahogy ki kellett hozni 1 rész alatt hogy főgané legyen hát megerőszakolták a karakterét.

Pont ezaz. Simán átmehetett volna porig rombolni, mert egy logikátlan faszság lett a vége ami ráadásul 2 rész alatt ellentmond egymásnak is, az egyikben még lazán lelőhető egy sárkány, a következőben egy komplett flotta plusz várfalnyi skorpió sem ejt egy sebet sem. Faszság faszság hátán.
Hagyjuk is.