Milyen a jó egér?

Nem szakértői teszt, nem elemzés. Csak egyéni tapasztalat, vélemény.

Kommentek

#26
Én még mindig használom az MX 5500 Revolution egeret. Messzemenőleg ez a legjobb ami a kezembe volt, félek is hogyha tönkre megy mi lehet a méltó utódja. egyébként ebayen a korához képst aranyárba megy, nem hiába.......
#25
Nekem jelenleg egy life szenzoros van. Még a földön is működik. Vezetékmentes, rezeg és hangot is ad. Görgő nincsen rajta, érintésre reagál, Jerrynek hívom.
#24
#16: Drága, de megéri. Nem rohad szét és lesz nyirkos mint a szövet, és nem kényelmetlen mint a kemény padok.
#23
#22: Köszi. Szerintem majd valamikor ha akcióban lesz, lehet behúzom a Sennheiser mellé.
#21
#20: Pont ezzel szemezgetek én is. De kicsit tartok tőle, hogy nem adna olyan jó hangzást, mint a vezetékes Sennheiser HD569. Min, max frekvencia átvitelben legalábbis nincs olyan jó. Persze ettől még lehet jobban is szólna, nem tudom. 100 ezret meg nem adnék egy fülesért.
#19
#15: Kieztemóni?
Köszi a tippet, rákerestem a „big hands mice”-ra és az első találat 19 egér közül elsőként pont azt ajánlja, amit én is választottam, a G502-t. Ezek szerint mégsem nyúltam annyira mellé :D A többit is néztem, legtöbbjüket néztem korábban, fogtam, de nem igazán jöttek be.
#18
#13: Kindzsal!

Ja, nagyon okos, hasznos kis progi a LGS. Én is hoztam már létre pár játékhoz külön profilt (Division, Ghost Recon) és tök jó, hogy amikor indul a játék automatikusan azt tölti be, amit hozzárendeltem.

Igen, néztem hogy wireless. Én is úgy voltam vele, hogy mindenből csak vezetékest, de mostanában már tapasztaltam, hogy pl. a Xbox One kontroller vezeték nélkül is ugyan olyan jó, reszponzív, és sokkal kényelmesebb így. Nem ide tartozik, de én most fülesen gondolkozom, hogy jó lenne egy wireless, mert ami van Sennhaiser az jó (nem headset, nincs mikrofon, de nekem nem is kell, nem multizom) de zavar a kábel. Főleg, amikor beülök a fotelbe a szoba másik végébe, hogy a tv-re kirakva a képet nézzek valami jó filmet, és a füles 5 méter plusz kábellel van a hangkártyára kötve.
#17
#15: Kieztemóni?

Az első két bekezdésben amit írtál az nagy részben jogos. Nem mentegetem magam, elismerem van benne jogosság (habár nem vagyok 120 kg, de sovány sem, ez igaz :) Az utolsó bekezdésről annyit, hogy szerintem elég az is ha én értem, hogy miért jó nekem gamer egér, és tudok normálisan játszani azon az „asztalon” is, legalábbis nekem megfelelő módon, de egyébként mint említettem azóta feltettem az asztallapra az egeret, nagyobb felületet kapott, és kb. két hét múlva készül el az új asztalom, ami sokkal nagyobb, és kényelmesebb lesz.
#16
#14: Köszi Nyarlako. Sajnos úgy tűnik valóban nem túl tartós a Logitech G240-es egérpad. Nincs még egy éves, de már kezd elhasználódni, szóval vennem kéne valami újat, valami mást. Ez jónak néz ki.
#15
Gusztusosak a beviteli eszközeid. Mocsok, zsír, lehámlott bőr és por keveréke mindenhol. UV lámpával a közelükbe se mernék menni, nehogy a visszaverődő fény egy életre megvakítson. A takarítás valószínűleg ismeretlen fogalom számodra. De ha magad miatt nem is, legalább a fotók kedvéért megtisztíthattad volna őket...

A G502 nagyszerű egér. Talán a legjobb többcélú felhasználásra. De a lehető legrosszabb választás egy 120 kilós, lapátkezű embernek. Ha rákeresel a "big hands mice"-ra, láthatod milyen egereket ajánlanak. Legyen az átlagtól kicsit magasabb - minél szélesebb - nagy felületű gombokkal. A G502-vel nagyon mellényúltál, pont nem ilyen.

Bár az "asztalodat" elnézve nem is értem minek kellett neked "gamer" egér. Azon a 15 centiméteren ami rendelkezésre áll, normálisan úgy sem lehet játszani. Nagy és hirtelen mozdulatokat az életben nem fogsz csinálni, amihez valóban elkelne egy erős szenzor...
#14
Egerpadok terén amúgy ajánlom mindenkinek a Roccat Hirot. Három éve használom úgy hogy kéthetente mosom és továbbra is tökéletes.
#11
#7: Na igen, a moshatóság… Bevallom azért nem tértek ki rá, mert nem igazán szoktam mosni őket :) tudom, kéne, de valahogy csak akkor kerül rá sor, amikor már szúrja a szemem, hogy milyen nagyon koszos :D

Igen, az sem mindegy mihez kell. Most jelenleg mindkét egér be van nálam üzemelve (Decus, és G502) és fent van az asztalon mindkettő. Mert a Decus a kényelmes fogása miatt jó bármilyen desktop-ra, játékhoz meg a G502.
#10
#6: „A DPI mennyiseget a jatek is meghatarozza, pl. R6S eseten a profik is 800 dpi korul allitanak, de jellemzoen 2000 fele ritkan mennek barmilyen jatekban.„

Ebből is látszik mennyire nem vagyok profi, hogy 6 ezer körüli dpi-vel használom az egerem :D Amúgy nem találkoztam még olyannak, aki szintén ilyen magas dpi-vel használna bármilyen egeret, mint én. Mindenki azon csodálkozik, hogy tudok ilyen gyorsaságra állítva játszani, vagy bármit csinálni :)
#9
#5: Kindzsal!

Ha jól látom ugyan az a szenzor van abban a Logitech egérben, mint ami nekem van G502.
#8
Köszönöm a hozzászólásokat, véleményeket.