Online vagy offline

Sokáig szerettem játszani, aztán hitem vesztettem.
  • Írta: Aanash

Kommentek

#6
Jó volt olvasni a személyes, őszinte érzéseid, tapasztalataid megosztását.

Kicsit talán hasonló cipőben jártam én is pár éve. Jómagam kb. 1989-ben lettem "gamer" (első gépem akkor kaptam) de mindig csak single player játékokkal toltam, míg aztán a GTA Online 2015-ben nagyon beszippantott. Habár kompetitív pvp játékmódokat nem játszottam akkor sem (hasonló okokból, mint amit te is írtál) de a kooperatív móka nagyon bejött egy régi haverral, akit személyesen is ismerek 25 éve. Ő csak online játékokkal játszik, mindenféle klán tag, stb. Jó pár játékkal elég sokat toltuk kooperatív módban. De lassan kezdtem besokallni, hasonló okokból, mint amit te is írtál. Már nem élveztem, de elkapott a gépszíj.

Kiégtem. Félretettem pár hónapra minden játékot, és aztán jó volt visszatérni de csak és kizárólag a single player játékokhoz. Megkönnyebbülésvolt megint egyedül játszani. Közben változtam, és változott az ízlésem is.

Megundorodtam mindentől, ami túl véres, belezős, kaszabolós horror. Plusz már korábban sem igazán tetszettek az olyanok, amiben túl sok a természetfölötti dolog (varázslós, dark fantasy) és túlzottan elrugaszkodott a valós világtól, és fizikától. A túl gyors, és túl árkád játékok sem jönnek be most már. Autós játékokból a Wreckfest nálam az abszolút favorit.

Így közel a 40 fele egyre inkább a lassabb, megfontoltabb, kicsit realisztikusabb játékmenet jön be. Ezért nagyon betalált nálam a Kingdom Come: Deliverance.

Kicsit könnyedebb, de tetszik még az AC Origins. NG+ újrajátszás most indult, ahogyan az Odyssey-nél is.

Most számomra ami újdonság, és nagyon tetszik az a Red Dead Redemption 2. Pont olyan jó lassú, elmerülős és elég "realisztikus" ami épp nekem való. Általában kevés játék sztorija tud engem meghatni, de ez nagyon bejött.

Levezetésnek pedig szeretek kamionozni (ATS, ETS2)

Kicsit szeretnék visszavenni a játékokból. Nem akarok én "hardcore gamer" lenni, hanem inkább igazi "casual"-ként csak néha kicsit lazítani valamivel. Csak a játék öröméért. Nem a loot-ot hajszolni, és nem rohanni. Egyébként meg hála Istennek van család (feleség, gyerek) és inkább velük többet lenni, na meg a természetben.
#5
#2: Lassú, elmerülős játékok terén amik nekem mostanában bejöttek az a Starbound, Atelier Sophie, Thronebreaker, The Talos principle.
#4
#3: Ne kezdd már azt amit Crytek szokott.
#3
#1: Mivel a PS hits játékok elég gyorsan bekerülnek Ps now-ba ezért tuti nem veszem meg.
#2
#1: Köszönöm az ajánlásokat.
Kicsit elmerülősebb, lassabb játékban gondolkodom.
A Thief-re figyeltem fel, eddig sosem kedveltem a lopakodós témát, de most valahogy elkezdett érdekelni.
#1
Csak annyit mondok próbáld ki a Nihilumbra-t.
Rövid, tömör single game de zseniális, hangulatos és valami hatalmas érzelmi töltet van benne gyönyörü befejezéssel.
PSen meg majd a Gravity rusht, nem túl durva és játek az sem és nagyon el lehet vele lenni. Horizont éppen most tolom és korrekt cucc, meg most már olcsóbb is lesz greatest hitsben.