Akkor és Most - Motorcycle video games

Lehet e úgy motorozást szeretni, hogy csak virtuálisan érdekel minket. A válaszom igen. Ebben a blogban, a motoros videójátékok személyes evolúciójáról lesz szó.
  • Írta: godach

Kommentek

#10
Sosem voltam a motoros játékok kedvelője (inkább azért, mert béna vagyok bennük), de amikor megláttam a Motocross Madness 2-t, úgy éreztem muszáj hozzászólnom.
'94-es születésű vagyok, és 2004-ben lett otthon számítógép a családban (addig az én videójátékos múltamat a sárgakazettás TV játék tette ki). Pc játékokra nem nagyon akartak áldozni a szüleim, de 3 db-ot azért vettek nagy kérlelésre, nyilván az olcsóbb fajtákból, így közelebbi barátságot kötöttem az EVM (Ez Vedd Meg) szoftverekkel. Az egyik játék a háromból az Extreme 500 nevű videójáték volt, ami kb. a MotoGP valamelyik szezonját dolgozta fel, a '90-es évek végéből (akkor talán még nem is MotoGP-nek hívták a szériát). Azzal a játékkal elég sokat játszottam, linkelek egy talált videót:
https://www.youtube.com/watch?v=4tFPY6RON8s

Aztán a nyári szünet előtt az egyik haverom odaadta a Motocross Madness 2-t, és azt mondta, elég lesz visszaadnom szeptemberben. Hát az a játék beszippantott. A szegényes játékállományom miatt gyakorlatilag egész nyáron azzal játszottam, amikor gép előtt ültem, egyszerűen nem tudtam megunni. Volt egy téli pálya, amit nagyon szerettem benne. Szomorúan adtam vissza az osztálytársamnak, nagyon kellemes emlékeket hagyott bennem. Most a PS4-es érában bepróbálkoztam egy MX vs. ATV játékkal 1500 Ft-ért, maradjunk annyiban, hogy nem adta vissza azt hangulatot és szabadságot, nem is játszottam vele sokat.

Ui.: A másik két játék nevével még adós vagyok, amit a pc vásárlása után vettek szüleim. Az egyik, a szintén totál ismeretlen Midnight Racing, vele is voltak jó emlékeim, még ha eléggé gagyinak is tűnik, róla is linkelek videót:
https://www.youtube.com/watch?v=y2gpxZxekyo

A harmadik valamilyen rally-s volt, talán Colin Mcrea Rally, de ebben nem vagyok 100%-ig biztos, nem játszottam vele sokat.
#9
#8: Máig büntet csak a látvány idejét múlt. Iszonyat sebességérzet és feeling. :)
#8
#7: Köszönöm. Pont a minap akadtam rá, mivel a blogot egy posztként az IDDQD-ban is megosztottam, ott ajánlották a Tourist Trophy-t. Amikor megláttam a Polyphony kiírását, rögtön felcsillant a szemem, mert ebben az időben még tudtak játékot készíteni. :)
#7
Ha nem zavar a kissé rágott idejétmúlt grafika ajánlom szerezz be egy ps2-t, vagy pc-n ps2 emulátorral nézd meg a Polyphony által készített (Gran Turismo) Tourist Trophy-t.
A Milestone fosai, a Ride, mind elbújhatnak mögötte a mai napig. Szomorú hogy nem volt rák akkora érdeklődés hogy folytassák, máig a motoros játékok királya.

https://youtu.be/6eZC2vtYCzw
#6
Most van időm írni és nem telefonról vagyok, nekem tetszett ez a blog. Nem vagyok nagy motoros, de ahogy kezdésnek ott az Excitebike és utána meg az Elastomania. Előbbi nyilván nálunk is a sárga kazettás "family gépen" ment, az elastomania pedig PC-n. Mi is valami beszerezhető változattal toltuk, de benne volt, hogyan lehet megvenni. És a hapsikám kiküldte CD-ROM-on némi jelképes összegért a fullos játékot tele mindennel, cd-nyi pályával, meg ahogy kell.

A Motocross Madness és Moto Racer még mind pörögtek a maguk idejében, de utána már szerintem nem játszottam motoros játékokkal.
#5
#4: A Motorstorm sorozatot inkább a Flatout-hoz tudnám hasonlítani. Bevallom én nem is ismertem, aztán valahogy hozzám keveredett egy PS3-as rész. A sima Motorstorm volt. Alig bírtam letenni (végigvinni is). Arcade cucc, de a fizika nagyon a helyén van, az az igazi driveres feeling. Én csak ajánlani tudom.
#4
Úgy általában engem is elkerültek a motoros játékok. Volt valami talán free vagy shareware motorversenyzős cucc, talán meg is van valahol és azt hiszem Szoftverbázisról is le lehet szedni, az Elma nekem sem maradt ki, meg ugye a Vice City motoros aréna versenye (meg az a másik is Downtownban). De ezen kívül csak a Fuel demó.

Mostanában elgondolkodtam, hogy talán adhatnék esélyt a Motorstorm valamelyik részének. Valakinek tapasztalat vele?
#3
#2: Én a road rash - t szerettem, annak is volt több része. Az vicces játék, lánccal meg téli talppal bírtuk lerúgni a többi motorost menet közben.
#2
#1: Tyű. Mondogatom itt, mekkora nagy gamer vagyok aztán amiket felsoroltál, egyet sem ismerek :D
Fura az ilyen néha. Négy keréken egyébként én is jóval többet csapatok, de az már majd egy másik történet :D
#1
Nálam valahogy nem nagyon volt terítéken a műfaj, sokkal inkább négy keréken versenyezgetek (csak virtuálisan persze). Hiába, én did not born to be wild. :D
Az ősrégi címek közül említésre méltó pl. a Cycles, az arcade-klasszik Enduro Racer, a Super Cycle, esetleg a Super Scramble Simulator (ez kb. a mai Trials- játékok elődje), a Hang-On és az International Speedway (ami egy igen ritkán megjátékosított műfaj madara: salakmotor!). A modern érában jókat nyomultam a Freekstyle nevű motocross-őrülettel, talán az XG3 Extreme G is nevezhető motorversenynek, a Burnout Paradise nekem is megvolt, és persze a GTA játékokban is szeretem a kétkerekűeket. :D