Green Hell Éménybeszámoló ami tényleg egy hatalmas élmény volt!

Azt hiszem a magam majd 30 évnyi játékkal töltött múltamban találkoztam már jó játékokkal, de ilyen kiemelkedővel igencsak ritkán.
  • Írta: godach

Kommentek

#19
#18: Tervben van a megvétel, csak előtte kell eladás, hogy legyen elég pénz a számlán.... Ha két nappal hamarabb találok rá, nem veszek fel mindent kp-ban... Így még pár napot ki fog bírni :D
#18
#17: Remélem minél hamarabb megveszed, ezzel is támogatva a fejlesztőket mert tényleg hamar kiléptek az Early-ből és tartják a szavukat.
Azt tudom, hogy agyagból is lehet már építkezni és ha minden igaz akkor kohót gyártani. Gondolom, így fogunk eljutni a vaskorig :)
#17
Nekem is bejött, bár én még khm... "demó" verziót használok. Az biztos, hogy az első pár tíz óra elég szenvedős (pl. mit ehetsz meg, mit nem), az íjászattól agybajt kapok (miért van minden játékban 6 méter kilengés?), de valahogy mégis odaszegez a gép elé (úgy fél órára, aztán eü problémák miatt két óra fekvés).
Az ilyen játékok egyébként el is tudnak gondolkodtatni : az ARK óta nézem, hogy mire felépítek egy kunyhót, kivágok egy szigetnyi fát... Elgondolkodtató... És valahol megtanít a spórolásra is. Ebben a játékban felhúzok egy tetőt a tábortűz fölé és kész. Kelleni fog a fa másra.
A konzervdobozokkal vajon lehet majd valamit kezdeni? Egyenlőre gyűjtöm, mégis csak fém :D
#16
#15: Én nem szerettem a survival játékokat és az Early Access-t sem támogattam. Már javában voltak a piacon, amikor az egyik kedves tagunktól karácsonyra kaptam a 7 Days to Die-t. Minecraft? Cöhhh, nem igazán érdekelt de révén hogy zombikat dolgoz fel és mivel ajándék, gondoltam csak elindítom. Volt, valami fura benne ami odaszegezett, bár kegyetlen nehéz volt az is. Idegesített a folyamatos halál így elkezdtem egy magyar srác videóit nézegetni (addig youtubereket sem néztem sosem), és a fickó olyan intelligens és informatív volt, hogy nem csak a játékot tanultam ki de a videóit is mintha egy sorozat lenne, úgy néztem végig.

Amikor erre a Green Hell-re gondolok, akkor gondolok vissza magamra is, hogy ha tartom magam az elképzeléseim, miszerint az Early Access haszontalan és a Survival játékoknak nincs értelme, rájövök milyen hibákat követtem el. Képzeld már el, hogy én 95%-ban single pártinak tartom magam :D és gyűlölködve néztem az ilyen soha véget nem érő játékoknak. Azóta a 7Days-be 1023 órám van, pedig pont annak nincs vége.
Az olyanok, mint a Raft, Stranded Deep, Subnautica és ez a Green Hell is, amit legalább végig lehet játszani, elvettek az életemből 60-100 órát, de mind megérte.
Szóval én senkit nem szeretnék rábeszélni de egy esélyt mindenképp érdemelnek, szerintem :)
#15
Godach. Olyan jó élménybeszámoló lett, hogy bár egyáltalán nem kedvelem a survivor játékokat, de ehhez most nagyon meghoztad a kedvem. Most már nagyon felcsigázott, de attól tartok, hogy ha megveszem, és beszippant, akkor jó sok időt el fog tőlem rabolni :D
#14
#13: Nekem is. Bár nekem nem ízületi gondok miatt, hanem carpalis alagút szindróma, de a lényeg ua. Pedig mindig vér pc-s voltam, fps shooter fan, amit csakis egérrel tudtam játszani. Aztán most az RDR2 miatt muszáj volt kontrollerrel lövöldöznöm, és kezdek ráérezni :D Már ott tartok, hogy próbálgattam Division 2-t, és Ghost Recont is azzal játszani. Borzasztó lassú vagyok, és így sokkal nehezebb. Egy küldetés pl. ahol egérrel szinte meg se karcoltak, most 3x annyi ideig tart, és szinte minden elsősegélyt elhasználok :) De amúgy mintha még jobban is élvezném, mint egérrel. Mert így megvan a kihívás is, de ugyanakkor nem az a túlpörgött speedy gonzales tempó, mint egérrel. A kényelemről nem is beszélve.
#12
#11: Ez meg amúgy egy kurva nagy bónusz jó dolog, hogy magyar nyelvvel jött ki és teljesen hibátlan, minőségi a fordítás. Hiába az angol nálam az alapvető játéknyelv és menne akár németül is... De ahogy megláttam, hogy van benne magyar, gondolkodás nélkül magyarul indítottam és olyan jó lett, hogy nem is néztem meg eredeti nyelven.
#11
#10: hmmm. Te ismerős vagy nekem steamen? :D
Amúgy, jó fejek a fejlesztők. Kiírtam mennyire örülök, hogy többen is beruháztak rá ezzel is támogatva a fejlesztőket és LostProphetnek (neki köszönhetjük a hivatalos fordítást) is ez volt a megjegyzése: "Ezt jó hallani. 10 fejlesztőnként van végre egy olyan, aki szinte mindig elérhető, és válaszol is, ha kérdezek tőle :) Megérdemelnek minden támogatást."
#10
#9: Ha a Green Hell-t mondod a második mondatban, annak egészen biztos, hogy lesz konzolos megjelenése. Legalábbis szerintem. Szétnéztem Steam fórumon, a készítők jó fejek, de pl nem olyan balfaszok, mint az Insomnia esetében.

Tavaly óta volt early access ez a cím és most megjelent. Ez már egy jó dolog és érdekességképp visszakövethető a játék fejlesztése. Viszont minőségi a megjelenés. A következő, amin dolgoznak a fejlesztők, az egy co-op mód, ahol össze kell dolgozni a két túlélőnek, ami úgymond ingyenes DLC formájában érkezik, továbbra is PC-re.

Ha ez megvan, akkor szerintem mindenképpen jön a konzolos megjelenés és nem is sajnálom, mert eddig kurva jónak néz ki szerintem a játék. Annyi dolguk van vele a fejlesztőknek, hogy hiába a körmenük és egyebek, a hátizsákból a sebekre a kötszert, a tűzcsiholáshoz a száraz levelet, vagy madárfészket mindig egérrel kell áthúzni a megfelelő helyre. Ezt kell még átdolgozniuk irányítás terén és jöhet a konzolos megjelenés.

Viszont amikor az megjelenik automatikusan érkezik PC-re is a controller támogatás. Úgyhogy a helyedben simán Steam-re venném meg, az a definitív klikkelős változat. Ráadásul gépen velem is találkozhatsz akár coop-ban, meg egész biztos, hogy godach is tolja, mert azt is látom Steam-en. Most egy playstation-ös példánnyal mindezektől eleshetsz. Meg ez a játék már most kész van, nem kell rá várni, már megjelent és 20.99€ a teljes ára.
#7
Hát ezt a Green Hell-t megvettem. Leginkább ennek a blognak a hatására. Tudni kell, hogy nekem semmilyen túlélő játék nem tetszett videók alapján és nem is játszottam még soha ilyennel, szóval nekem minden új ami egy ilyen játékban van. Így elég kockázatosnak mondható vásárlás volt...

De jó! Okés, az elején beszoptam olyanokat, hogy egy nap alatt simán megdöglöttem. Ahogy godach írta, bele kell jönni, meg kell tanulni, különben vége van. Eddig tetszik és leköt, amin magam is meg vagyok lepődve. Meglátom, hogy ez meddig tart ki és utána tudnék értelmesebb véleményt mondani. Egyelőre úgy tűnik, hogy csak egyre jobb lesz játék és élmény tekintetében is. Ráadásul nem olyan minőségű, mint amit a stílustól elvártam. A grafika nagyon szép és buggal nem találkoztam.

Ami észrevétel, hogy nem támogatja a játék a controller-eket. Ez eléggé fura, mivel mindent csak körmenüből tudunk csinálni és teljesen egyértelműen controller-re van tervezve minden.
#6
#5: Én a helyedben a Darksiders 3-at előre venném, talán az adja a legjobb élményt egy Dark souls rajongónak. Nagyban különbözik a játék az 1-től és a 2-től is a Dark souls javára. Code Vein meg ismét hasonló forma lesz, de ha azt csak a Darksiders 3 után nyomod vagy esetleg még egy valamit beiktatsz közé, akkor lejjebb mehet a CV ára is akár.
#4
#3: Ma két ember jelezte, hogy az írás hatására megvette. Lassan, kérni fogom a jussom a kiadóktól :D
Viccet félretéve, ilyenkor azért kicsit félek attól, hogy én kapzsultam rá nagyon és aki megveszi ennek a hatására az csalódni fog.
Te, mint aki nagy SoulsBorne játékos, biztos lesz elég kitartásod hozzá. Ha a számkivetett vagy Robinson tetszett, akkor meg ez is tetszeni fog. Vagyis...reménykedem. Nagyszerű játék.
#2
#1: Nagyon jó lett. Merek kezeskedni érte. :)
#1
Jól hangzik, én felírom a listámba.