Hollow Knight, te kis piszok!

Egy újabb bepótolandó játékot húzhatok ki a listámról, de nem úgy...
  • Írta: Yanez

Kommentek

#16
#15: Így nézve vegulis...remelem jo lesz a Silksong is, meg lassan kapunk egy megjelenési dátumot is és abból is lesz dobozos konzolos kiadás.
#15
#14: Nem kifejezetten merít belőle, csak szimplán vannak hasonlóságai.
Pl amit írtál h ott marad lélek és felveszed pénzed halál után, ritkás save pointok, save pointnál újratöltődő heal "potik", labirintus pálya, git-gud féle játékmenet és még a történetmesélés módja is hasonlít, hogy nem szájbarágósan, hanem a kis info morzsákból és környezetből tudod felépíteni az egész sztorit.

Persze tudom, ezek előfordulnak máshol is és nem is a souls játékoknál voltak először, de egyszerűbb így leírni, mert mindenki tudja h mire gondolsz ezzel.
#14
#12: Amúgy Dark soulsbol nem tudom mit merít, nincs stamina, gear buildek, statok, sztori is más teljesen. Az meg hogy felveszed halál után amit elvesztesz már Diablo 2ben is volt ha jól rémlik.
#13
#12: Exploration platformer, rövidítsük úgy hogy expla. Máris van egy sokkal jobb név a műfajra.
#12
#10: Attól függ ki mit szeret. Ez egy metroidvania játék (utálom így mondani, de) dark soulssal keverve, azok közül is az egyik legjobb.
Viszont a műfaj sajátossága a labirintus pálya, viszonylag ritkásan elszórt checkpointok, progressel megnyitott új útvonalak és magas tanulási görbe.
Amit a játék csinál azt 90%ban tökéletesen csinálja, ha szereted a műfajt akkor szeretni fogod.
Nem a játék, de még csak nem is Yanez "hibája" h ennyire negatív élmény lett belőle, simán csak ízlés/preferencia kérdése volt.
#11
YanezModerátor
#10: A nehézsége minél tovább annál szopatósabb, de az ember is annál jobban rázódik bele és közben a karaktert is fejleszti.
#10
Pont gondolkodtam hogy megveszem! Jó kis írás, jól elvetted a kedvem tőle!:D Tehát nem is a nehézsége zavart hanem az hogy körülményes a játék?
#9
YanezModerátor
#8: Igen, könnyen lehet, hogy törlöm a búsba és megint írok egy dühös posztot. :)
#8
#7: Na majd kibeszeljuk. Ha szeretted az EW1et lehet gyűlölni fogod te is.
#7
YanezModerátor
Nyárilakk: Azt nem mondtam, hogy nehéz. Írtam is, hogy hamar belerázódtam. Számomra 5-6 óra után frusztrálóvá vált, a fenti okok miatt. De tudod, kinek a pap, kinek a papi.

The Evil Within 2-re kíváncsi leszek, mert van egy sanda gyanúm, hogy nagyon nem egy az ízlésünk. :) Emlékszem az első részt majdnem töröltem, de az 5-ik pályától kezdve, úgy beszippantott, mint porszívó a szart!
#6
#4: Evil within 2? Na az nálam a gyalázat tier, amit szerettem az elsőben azt sikeresen tönkretették és látszik más csapat csinálta checklist alapján mi kell bele.
#5
#3: Azt megelőzte a git gud. Amúgy szerintem a műfajban nem számít nehéznek, komolyabb kihívás akkor van ha true endet akarsz meg a dlc bossok.
De kinek mi.
#4
YanezModerátor
#1: Engem ez a kis indie szintén beszippantott, de egyszerűen nem tudok szemet hunyni a fenti dolgokra. Inkább játszok a The Evil Within 2, TR vagy Battlefield WW1 játékokkal. Én azt szeretem, ha mezei szinten lehet haladni egy játékban (level 1, level 2 vagy mission complete és jön a next mission, stb) és a gamer barátabb checkpoint/save rendszert is jobban preferálom.

Nem ezzel a cikkel akartam visszatérni 1 év után, de ez van. :(
#3
YanezModerátor
#2: Mint mondtam, nem vagyok időmilliomos, extrém kocka meg pláne nem. Viszont te is úgy beszélsz, mint aki elsőből csinálta a death runt és előtte soha nem is játszott a játékkal.
#2
Git gud filthy casual.
100% kitoltam no death runban.
#1
"Nem vagyok én időmilliomos, hogy ilyesmikkel kínozzam magam"
Annyira ismerős ez az egy mondat. Én, végig ezt mondtam a soulsborne játékokra, aztán most hogy beszippantott meg már nem érdekel mennyi időt visz el bár most a blasphemous alaposan felidegesített. :D