Vasárnapi Blog 005 - Íratlan szabályok

Idióta játékbeli szabályok, amiket mi hozunk létre saját magunknak.
  • Írta: godach

Kommentek

#26
#25: Nem felejtettem, dolgoztam egész héten. Még most készül :)
#25
YanezModerátor
Te GoDach, elfelejtetted a következő vasárnapi blogot. :(
#24
#22: Szerintem az egy jó dolog, amit lentebb írtak, hogy a végén együtt vannak a kérdések, bár úgy, kontextus nélkül is furán jöhet ki a dolog.
#23
Cheat CodeX - Emlékeztek még rá?
- Nem, én csak a GTA első részében használtam a rendőrmentes kódot és a Simsben a pénzkódot : D

Nektek volt olyan barátotok, akit segítségként tudtatok használni?
- Igen, a Mafia első részében azt az autóversenyt az istenért sem sikerült megnyernem sosem, ott kellett segítséget hívnom : )

Ti szeretitek, ha néznek titeket játék közben?
- Nem, elég zavaró tud lenni, főleg ha nem élvezi úgy, mint én : D

Volt olyan játék, amire szó szerint rákényszerítettek és csak azért próbáltad ki, hogy végre hagyjanak békén?
- Igen, unokaöcsém nyagatott a Thieffel (azóta az egyik kedvenc sorozatom)

Ti emlékeztek vagy játszottatok a Rider White DLC-vel?
- Nem

Ti sorban vagy kicsapongóan játszotok sorozatokat?
- Sorban, bár az AC Odyssey-vel legutóbb beelőztem az Originst

Szeretitek a szöszmötölést vagy inkább a nyers akció hívei vagytok?
- Ez is az is, de általában szeretek elmélyedni a játék világában

Volt már olyan, hogy sosem gondoltátok volna egy stílusról hogy egyáltalán játszani fogtok vele, végül meg az egyik legnagyobb meglepetésetek vagy kedvencetek az lett?
- Igen, méghozzá a platformer, de a Trine sorozat megváltoztatta a nézőpontom

Hosszú és összetett vagy rövid és egyszerű játék amit preferáltok?
- Én inkább a hosszabb játékokat részesítem előnyben, főleg a nyílt világúakat

Jó írás ez is, csak így tovább : )
#22
#21: Köszi a visszajelzést, figyelek majd erre is :)
#21
Jó a blog, ez is tetszett, sőt már a kikerülése után reggel elolvastam. De ez a sok kérdés engem elriasztott attól, hogy írjak egy kommentet. És még mindig. Szerintem ezekre csak kérdésenként fél oldalt lehetne válaszolni. De megpróbálom röviden.

igen
igen
igen
nem
nem
úgy
mindkettő
igen
hosszú
#20
Haveri körben ez ilyen vicces megfogalmazás vigyorogva, ami írásban nem jön át. Viszont igazad van, haverok sem vagyunk így indokolatlan a közvetlen fogalmazás. Nem állt szándékomban megbántani, elnézést kérek.
#19
#17: Veled semmi bajom - mèg igy se, h a pöcsöm huzigàlàsa az első gondolatod - biztos fasza gyerek vagy meg minden, csak amikor tömènyen olvasom a hülyesèget, előjön a kisördög. Ennyi. Magyaràzzàtok a bizonyítvànyt, h szenvedèly, meg hasonló...kőkemèny függősèg. Jàtszol, forumozol, blogolsz, ezen jàr az eszetek egèsz nap. Azt kapsz egy kis iróniàt, màr sèrtegetsz. Mondjuk èn vagyok a hülye, h ilyen idètlensèget olvasok....
#18
YanezModerátor
#14: És miért ne lehetne mindkettő? Ahogyan írtad, így tényleg jobban tetszik. Válaszolni viszont úgy kényelmesebb, mert bemásolom az összest kérdést egy huzással és mehet a válaszolgatás, de ettől még mindkét megoldás maradhatna.
#17
#16: Valamivel nagyon kihúztam a gyufát nálad, mert velem nem igazán szoktál ilyen bunkó-paraszt lenni, amilyen ma voltál. El is mondod mivel húztam fel a kis bigádon a bőrt, vagy majd csak trollkodni fogsz ezentúl mindig? :)
#16
Legközelebb remèlem olvashatok okossàgokat a " minnèl többet jàtszok, annàl több időm marad a csalàdomra" tèmakörben. Vàrom.
#15
#12: Lehet tényleg úgy jön le, de ez nem győzködés hanem inkább magyarázat. Itt másabb a helyzet, mert nem ismerjük egymást. Az egyik barátom, amikor azzal "vádolt" hogy végigszaladok a játékokon, másnap kapott egy képet a platinázott Far Cry Primalról. Sakk-matt volt, mert nem tudta azt mondani, hogy csak azért platináztam ilyen rövid idő alatt, hogy rácáfoljak. Itt, mint mondtam másabb a helyzet. Nem téged akarlak meggyőzni, hanem a magamfajtát bátorítani, hogy lehet valaki full gamer család és szociális élet mellett is... más téma hogy ennek ára van :D
#14
#11: Rendben. Azt hittem tetszeni fog így, bevonva és kicsit kényszerítve az olvasókat, de ha azt mondjátok, hogy úgy jobb akkor legyen :D
#13
YanezModerátor
Amúgy mi ez a részegen írt cím? :)))

"Vasárnapi Blgog "
#12
#10: Az volt, de inkább csak. entem az árral. Inkább poén, mint személyeskedés. Mondjuk ahogy próbálod magad győzködni, hogy ez "nem függés, hanem életmód", tényleg ezeket az ócska alkesz dumákat juttatta eszembe... :)
#11
YanezModerátor
Csak egy kósza tanács cimbora: a kérdéseket a cikk végére is beilleszthetnéd (legközelebb), úgy sokkal kényelmesebb lesz válaszolni rájuk. :)
#10
#8: Kicsit cinikusnak érzem a mondandód, de mint ahogy mondtam (bár lehet nem jött le) nekem nem a szociális élet rovására megy a dolog. De lesz majd erről is blog :D
#9
Újabb vasárnap, újabb remek blog. Na lássuk a kérdéseket

Cheat CodeX - Emlékeztek még rá?
-Nem használtam soha ilyet, ami rémlik az valami dosos program amiben akkor cheat kódok voltak felsorolva de trainer meg ilyesmi nem.

Nektek volt olyan barátotok, akit segítségként tudtatok használni?
-Nem egyoldalúan, koopban meg mindenki ugyanúgy hasznos.

Ti szeretitek, ha néznek titeket játék közben?
-Annyira mint rejszolás, munka vagy szarás közben.

Volt olyan játék, amire szó szerint rákényszerítettek és csak azért próbáltad ki, hogy végre hagyjanak békén?
-Nem

Ti emlékeztek vagy játszottatok a Rider White DLC-vel?
-Nope

Ti sorban vagy kicsapongóan játszotok sorozatokat?
-Változó, ha erösen sztori orientált és folytatásos akkor lehetöleg sorban.

Szeretitek a szöszmötölést vagy inkább a nyers akció hívei vagytok?
-Hangulatfüggö, van mikor a Painkillernél nincs tökéletesebb játék, máskor meg elszöszölök Atelier vagy puzzle játékokkal.

Volt már olyan, hogy sosem gondoltátok volna egy stílusról hogy egyáltalán játszani fogtok vele, végül meg az egyik legnagyobb meglepetésetek vagy kedvencetek az lett?
-Dark souls. Annak idején csak azt hallottam mennyire szivatósan köcsóg nehéz, meg túlkomplikált és a többi.
Aztán egyszer 5€ volt steamen, na ennyiért meglátom milyen.
Életem szerelme lett a játék, a trilógiába már 4000 óra felett beletettem.

Hosszú és összetett vagy rövid és egyszerű játék amit preferáltok?
Megint csak attól függ. Úgy mondanám azt preferálom hogy ha a tartalom mennyisége és minösége végig tartja a szintet ha hosszú ha rövid, de a felesleges elnyújtást és idöhúzó üresjáratot nagyon utálom.
#8
#6: Nagyon helyesen. Mindenki tudja, hogy a mérsékelt alkoholizálás jó jatással van az egészségünkre. Akár a napi több óra játék. Hiszen addig sem kockáztatja az ember például, hogy a szabadban sportolás, túrázás vagy családi kirándulás során sérülés érje őt vagy szeretteit.
#7
YanezModerátor
"Ellenben nem is függőség, hanem inkább nevezném életvitel szerű tevékenységnek, amire szükségem van és ami megnyugtat."

Én ezt szenvedélynek hívom.

"Volt már olyan, hogy sosem gondoltátok volna egy stílusról hogy egyáltalán játszani fogtok vele, végül meg az egyik legnagyobb meglepetésetek vagy kedvencetek az lett?"

Az egyik ilyen a Rayman Origins és Rayman Legends. Ki sem akartam próbálni, mivel utáltam a régieket. Aztán az Originst psplus előfizetőknek ingyen adták psvitára. Annyira berántott, hogy platináztam. A legendset pedig kétszer is (psvita&ps4).

A másik egy szintén psplusos ajándék lett az, amit képek és videók alapján a büdös életben nem vennék meg, még aprópénzért sem. No dehát, ha már csak úgy van, kipróbáltam. Nem is tudom mennyi időt fektettem bele, de asszem hónapokig toltam, napi rendszerességgel. Ez volt a Rocket League fiam.

Akadtak ám ellenkező esetek is, amikor pénzt is adtam, annyira kiakartam már próbálni azt, amiről mindenki csak úgy áradozott, aztán pofáraesés lett a vége. Pl Witcher 3, Bloodborne. Nem az én világom.

"Hosszú és összetett vagy rövid és egyszerű játék amit preferáltok?"

Inkább a második, mivel minél több játékot szeretnék kitolni, hogy ne maradjak le semmi jóról. Viszont, ha valami beszippant, akkor már mindegy. MGS V-be pl 150+ órát fektettem bele, de pont ezért utálom az open world gémeket.

Szabályokat nem állítok fel magamnak, annyira azért nem veszem komolyan a dolgot, hiszen nem verseny, hanem hobbi. Csalásokat pedig alapból nem használok. Utoljára a GTA SA volt az, ahol alkalmaztam ilyesmit, de azt is kizárólag marháskodás miatt.

Engem nem zavar, ha közben néznek. A videojátékoknál viszont igen, mert akkor arra is figyelek, aki figyel, ez pedig már figyelem elvonás, ami lenyisszent a teljes élményből.