Vasárnapi Blog 007 - Melyik platform?

Rövid eszmefuttatás, melyik platformot miért választja az ember a mostani generációból.
  • Írta: godach

Kommentek

#22
#20: Kihagytam a miértet. A játékokért! : )
#21
#16: +1
#20
Első játékélményem egy kvarcjátékon volt, ami karácsonyi ajándék lett volna de előbb megtaláltam( igazi bűnös élvezet) aztán Commodor64-en ninjas játékok meg ősemberes a commando stb. és gameboy-on nyilván mario, warrio. 7-8-ban játéktermeztünk 20 forintért, Street Fighter, Mortal Kombat! Majd pc-n a Rainbow Six Rouge Spear-t és Duke Nukem-et imádtam meg a lan partykat! Aztán totális kihagyás, mert 20 éves koromtól 30-ig szerzetesrendben éltem de aztán szerelmes lettem megházasodtam. :P Utána ps3 volt, mintha időt ugrottam volna, leesett az állam mikor öcsém mutatta rajta a Barman Arkham Asylumot, egyből vettem én is. Mellé wiiu. (Mk8, Zelda) Közben elkezdtem retrózni, snes, gamecube. Aztán vettem egy ps vitát 3ds-t de eladtam őket mert görcsöltek tőle a kezeim. Majd ps4-et vettem azt váltottam ps4 pro-ra. Legutóbb pedig egy switch lite-ot szerváltam be és attól a kezeim se görcsölnek :D és azóta többet játszok rajta mint ps4-en. Mario Odessy, Fire Emblem-et csapatom most. Karácsonyra kérned kell az Úr Jézustól egyet! :D Várom a ps5-öt! :)
#19
#9: Ne is mondd már azt a Switchet, mert még a végén karácsonyig sem bírom ki bár lehet sajna akkor sem lesz belőle semmi :/
#18
#16: Én imádtam a ps1-em, sok jó játék, emlék fűz hozzá és sok sok franchiset ott ismertem meg.
Am kb én is a 360 idejében kezdtem rászokni a legális játékokra, az account miatt bár a ps3 konzolom már direkt úgy vettem, hogy ne tört legyen.
Én sosem vetettem meg azt aki warezol, nekem is befigyel néha főleg sorozatok terén, csak akkor csapja ki a biztosítékot, amikor valaki pl több 100 ezres vga-val dicsekszik és várja a törést valami játékra, mert a kedvence...
#17
YanezModerátor
#16: Jó látni tőled végre egy értelmes kommentet! Remélem akad még hasonló példa rá a jövőben! :)
#16
Az első kütyüm egy ps one volt. Aztàn összerakattam egy pc-t ès jött a "màsolt cd-s" időszak, meg a pc fejlesztès. Új vga, több memcsi, proci, anyàmkínja..aztàn jött a flesselt xbox, az rgh s x360. A sógorom unszolàsàra veladtam az egèsz kóceràjt ès vettem egy xone-t - homeolàssal ingyè lett egy csomó jàtèkom - majd ezt követte egy s, jelenleg pedig egy x et nyúzok. Laptop, tablet van az egyèb dolgokra. Vilàg èletemben lexartam, a nowarezhuszàrok mantràjàt a lopàsrol, neg arrol, h a fejlesztők hogyan halnak èhen... mindíg azt mondtam, h győzzenek meg arról, hogy az nekem jó, ha megveszem a ljàtèkukat. Engem az xboxxal meggyőztek, h az online lèt jó. Mivek tul sok időm nincs jàtszani, azt mondanàm , h a nem èn vagyok a gamepass cèlközönsège, de jó dolognak tartom. Jelenleg vàrok a fekete pèntekre ès tàrsaira, h beruhàzzak egy ps4 re, mert egyrèszt ott is összegyült nèhàny exklúziv, màsrèszt pedig ki akarom probàlni milyen az èlet a màsik oldalon...
#15
#8: Fèl óra? Nem volt az kevès kicsit? Adhattàl volna többet is, mielőtt sikítva a modikhoz fohàszkodsz. Hol van a híres humorèrzèk? De jaosz vèkemènyt is, mert egyèbkènt jólesik, h kivàncsi lennèl rà.
#14
#13: Potato PC XdDDdDDDDdDDDDDDdD


Most jó? :D
#13
#11: Nemár, semmi beszólás? :D
#12
#11: Milyen szép komment (+1)
#10
Cirka 5 éve nyúzok egy i5-3470 procit, megjelenésekor kapott egy gtx1050ti-t, és van benne 12gb ram. Ja, és egy halál olcsó ssd. Játékokhoz teljesen elég, 1920-as felbontásban, közepes minőségen mindent elvisz.
A virtuális gépeknek viszont már kevés a négy mag, ezért elvileg a hónapban csere egy ryzen 2600-ra, 16gb ram mellett. Vga marad, meglátjuk mit alakít a cucc.
Konzolban valahogy soha nem gondolkodtam komolyan. Időnként kölcsönkérem sógortól a ps3-at, de azt is csak a gyerekkel közös játék miatt. Nekem a kontroller annyira idegen, hogy nagyon. Maradok az egér - billentyűzet párosnál, még ha tudom is, hogy nem éri meg a PC-t fejleszteni :(
#9
Én egy hónappal ezelőtt ruháztam be egy Nintendo Switch Lite-ra, és csak is ajánlani tudom (nem sepcifikusan a Lite-ot, hanem magát a Switch platformot). Nagyon jó exek vannak rá, már csak azért a pár darabért megérte megvennem a konzolt, amit eddig végigvittem (Marvel Ultimate Alliance 3, Lets Go Eevee és Super Mario Odyssey), és még rengeteg van hátra. Továbbá, bár erősen szubjektív, de szerintem indie címeket is ezen a konzolon a legjobb játszani. Bárhova magaddal tudod vinni, vagy akár csak az ágyba befeküdve játszol még egy kicsit...Hatalmas élmény :) főleg az több éves, PC előtt görnyedés után :D
#8
#6: Nem lesz. Most szeretném kérni a moderátorokat, hogy ha egy fél órán belül értelmes hozzászólás nem jön ettől a tagtól, akkor töröljék innentől minden hsz-ét mert nem vagyok kíváncsi rá.
Ha beáll a sorba, akkor persze jöhet a véleménye de veszekedni vagy kezdeményezni menjen oda, ahol él. :like:
#7
#5: Tényleg ennyire élettelen vagy, hogy korán reggel, késő este egyéb dolgod sincs, csak bebunkózni?
Nem nagy gondom van ezzel, csak néha kíváncsi lennék a véleményedre is, de úgy látom saját nem nagyon van :P
#5
Kimoderált üzenet
#3
YanezModerátor
Jelenleg ps4-en pörög az élet, és ennek egyik legfőbb oka az exkluzív kínálat. Mindegyik sony konzolon (handheldek is) volt több olyan cím is, amit mint gamer, egyszerűen nem akartam kihagyni. Ha csupán egyetlen játékról lenne szó, még szemet hunynék rá.

PS1-en ugye Crash széria, Tekken3, MGS, GT 1-2, Soul Calibur, stb.
PS2-n GoW 1-2, GT3, MGS 2-3, Killzone, szintén néhány Crash rész, stb.
PS3 szállította nekem az MGS4, UC 1-3, TLoU, GoW 3 és Ascension, Heavy Rain, Beyond, stb játékokat.
PS4 pedig előrukkolt egy GoW, UC4, InFamous SS, Spiderman, TLoU2 stb-vel.

A másik ok, a már előző gen óta gyűjtögetett trófeáim. Ezekre időnként visszanézni és újra meg újra átélni miket teljesítettem immár tizenvalahány év alatt a játékokban, megfizethetetlen. Plusz ezek gyűjteménye, amit az ember szívesen tovább hízlal, és itt nem kell semmi hardcore dologra gondolni. Csupán egészséges keretek közt megy a gyűjtögetés. De azért vagy 13 platina már így is összejött.

Továbbá a psp és psvita után óriási hiányom van egy kézi konzolt illetően. Most már nagyon bánom, hogy tavaly eladtam a Vitát. Így hát tegnap végre megrendeltem azt a kézi masinát, amely után már rég fájt a fogam. A szerencsés pedig nem más, mint egy 2ds xl. A fekete és türkizkék változatot választottam. Semmi speckó. Hozzá pedig a DKC Returns és egy 208 in 1 ds játék gyűjteményt. Mivel anno még sima ds-em sem volt, így ez most jól jön.

A Nintendo nálam a második favorit. Anno viszont a sárgakazis nes és a super mario életem meghatározó gamer élménye volt. Onnan kezdve biztosan tudtam, hogy ez a hobbi számomra örökös marad.