Vasárnapi Blog 011 - Régen minden jobb volt!

#vagynem....
  • Írta: godach

Kommentek

#6
Az emberi pszichè az olyan, hogy a règi időkben àtèlt törtènèsekből nagy %-ban a jò dolgokra emlèkezünk vissza. Kicsit hasonlatos, mikor idős emberek a szocializmust siratjàk vissza, mert hogy akkor minden jobb volt. Ha az a vilàg most visszatèrne, àtèlnèk ùjra, valòszínű kitörne a làzadàs.
Jòl ìrtàtok alàbb, nem volt jobb fiatal korunkban èlni, hanem csupàn màs volt. Gyerekfejjel minden kicsit ( nagyon ) könnyebb volt, szülői elvi/testi tàmogatàssal megspèkelve. Szoktàk bölcsek mondani: ami nincs, az nem hiànyzik.
Ebből kiindulva a mai fiatalok nem is sejthetik, hogy a règi időkben mi mièrt is lehetett jobb, szàmukra a korunkban tapasztalhatò digitàlis tèr meglète rèszükre èrtve a legcsodàlatosabb èrzès. A mèrtèken van a hangsùly.
Mèg egy szösszenet: mi 30-as 40-es èvekbeli gamerek àtèlhettük a technikai fejlődès, nyugatròl valò beàramlàsànak a kezdetèt akkoriban, ez akkora èlmènyt jelentett szàmunkra, melyet a mostani generàciò fel sem foghat agyilag.
#5
Akkor is jobb volt a Gta 1-2, és ezt örökké tartani fogom :D
Régen jobb volt? Fenét. Régen más volt és kész. Tök jól hangzik ez a "lementünk a haverokkal a térre" dolog, de akkor sem volt minden gyerek ilyen. Pl. én sem. Ha nem a gép előtt ültem, akkor könyvet olvastam. Vagy maketteztem. Esetleg elmentem bringázni. De mindig egyedül, 16 éves koromig a szociális tevékenységem esetleg a családot jentette.
A fiam 12 éves, egyenlőre a multiplayer játékoktól tiltva van (kivéve ahol nincs chat), ami nem véletlen. Faszabúkot csak a leckék, házi feladatok beszerzése érdekében használhat.
És ha már minden jobb volt : gépcsere után nem húztam még fel a játékokat a gépre. De gyorsan leszedtem neki a Half Life - ot steamről. 2 óra múlva alig tudtam kirobbantani a gép elől :D
Szóval nem hiszem, hogy régen jobb volt. Csak más.
#4
#2: Ööö most azért egy kicsit furán állítod be ezt a dolgot a véleményeddel, amit természetesen tiszteletben tartok de közel sem annyira gány a helyzet, mint ahogy azt látod (vagy látni akarod).
Engem tiltottak a videójátékoktól, ennek az eredménye az lett, hogy amikor este mindenki elaludt, akkor lábujjhegyen nyomtam be a tv-t meg a "nintendóm" és játszottam, mert akartam. Attól hogy megengedem neki, még nem jelenti azt, hogy nem szoktunk gipszből figurákat csinálni, repcsit hajtogatni, elmenni pecázni vagy esetleg fürdés közben számolni. (olyan videót tudnék neked mutatni, hogy összeesnél hogy számol fejben)
Bár ahogy látom a mai világban tényleg engedékeny szülő vagyok a sok befásult mellett, de nem érzem hogy bármelyik gyerekemnek a börtönőre kellene hogy legyek. Vannak kötelességei amiket elvégez és még szólnom sem kell neki és vannak jogai is. A szabadidejében pedig azt csinál amit szeretne, persze a jó ízlés határain belül.
Ha a szabad 1-2 órájában ő játszani szeretne, nem fogok veszekedni vele, hogy márpedig menj ki futni fiam... kb
#3
#2: Bocs a hibàkèrt...szar ez a telefon
#2
Szerencsère èn nem arra megyek haza, h a gyerekeim gta-znak. Mi megbeszèljük mi volt a suliban, meloban, edzèsre megyünk, tanulunk. Hètvègèn leget jàtszani azt csókolom. A vilàg felgyorsult, mi meg neghülyülünk ès beleràngatjuk a gyerekeinket is. Règen bandàztunk az utcàn, úgy szereztünk haverokat, úgy kettünk szerelmesek. Ma a gèp nelkett èlnek, telefonnal , fèszbúkkal..kicsit sajbàlom az ilyen gyerekeket, ès mindent negteszek, h az ebyèmek ne ezt èljèk....
#1
Ha a régi PeCsás időkre gondolok, amikor a már szinte kötelező szombat délelőtti program az volt, hogy kimentünk a Városligetbe apámmal filmekért meg Amigás játékokért, az szép közös emlékeket idéz fel bennem, amiket semmi pénzért nem cserélnék el. Ettől függetlenül én is örülök, hogy ma már nem szükséges rohangálni a játékok után. Ha kell valami akkor néhány klikkeléssel elintézhető a dolog. Nem mondom, hogy régen jobb volt, de az akkori módinak is megvolt a maga varázsa.