Az évtized legjobb játékai - Part 2 - Szavazás!

Szavazásra fel, döntsük el a továbbiakban is, hogy melyik cím legyen az évtized legjobb játéka!

Kommentek

#32
#31: Talán épp ez a probléma gyökere. Rengeteg időt elcsesztek apró részletekre, de a játék gerince teljesen kidolgozatlan.
#31
#29: Pedig engem érdekelne.Kevés olyan játék van amit évek múlva is előveszek, és mindig tud újat mutatni.Nevezhetjük RPG-nek kiskutyának bárminek, ha egyszerűen tetszik.Különben soha a büdös életben nem olvastam róla egy cikket sem.Ennyit a Hype-ról.
#30
Mint múltkor is péntekig lehet szavazni! :)
#29
#26: Jó, de ha azt veszed, a felhozatal 99%-a még így is AAA hype cím ezen a listán. Ezeknek van hírverése, ezek jutnak el a casual játékosokhoz. Már érik a fejemben egy cikk arról is, miért nem érdeme a Skyrim sem (vagy hogy RPG-nek nevezzék) még csak egy jelölést sem, csak mocsok lusta vagyok és figyelembe véve a játék dizájnbeli hibáit (egyáltalán nem a bugokról beszélek), az is egy többrészes, egyenként is hosszú bejegyzés volna összehasonlítva korábbi részekkel és főleg (nagyjából) kortárs RPG-kkel. De valószínűleg ez is megreked a terv fázisban.
#28
#22: Érdekesség: a Far Cry 3 a negyedik helyen végzett, és csupán 1 ponttal csúszott le a harmadik helyről.
#27
#26: Érdekesség: Shadowrun Dragonfall - 4 ponttal a 12. helyen végzett
#26
#12: Ja, DA:I-t én is néztem, hogy került oda. Egyébként amit RangerFox mond, hogy az ign és 2014 év játéka... Ha emlékeztek előbb elkészült a játék 30-40 nappal és ki is lett adva egyeseknek tesztelésre, stb. Aztán egy héttel a megjelenése előtt lett a DA:I az év játéka (nem tudom, hogy az ign-nél, vagy melyiknél). Csak a kiválasztott újságírók véleménye alapján, akik előre megkapták a játékot és az előtt, hogy megjelent volna és bármi gamer kipróbálhatta volna. Akkor hogy lenne bármennyire is mérvadó, főleg, hogy miután kijött és kiderült, hogy full gagyi igénytelen rongy az egész, meg jött is a szokásos Bioware botrány...? Nem az, hogy ne tudjon valaki eljátszani vele, voltak benne szép helyek, egy-egy emlékezetesebb, vagy jobban sikerült pálya. De ettől még csak egy 10 órás impotens lökedék akciólövölde az egész 140 órára szétkloppfolva és nem Dragon Age meg nem egy fasza játék. Okés, valaki vagy valakik itt is bejelölték, szóval silány volt a felhozatal, de szerintem sem ennyire. Ha már RPG téma, akkor volt azért Shadowrun Dragonfall is, amiből 5 perc többet ér, mint a DA:I
#25
#24: Továbbra is tartom magam ahhoz, hogy az IGN US-nél több számomra hitelesebb tesztelő van, mint ezen az oldalon, persze nem szeretném sérelmezni az itteni tesztelőket, ez a kedvenc magyar gamer oldalam. Ez mint már mondtam, abszolút szubjektív, hogy ki kinek a véleményére ad, ahogy maga a teszt is egy ember szubjektív véleménye részletesen kifejtve.

Filmkritikát és filmművészeteket tanítanak egyetemen, játéktesztelést nem. Szemléletmódot lehet tanulni egyetemen, erre való lényegében az egyetemi oktatás.
#24
#23: Az előbb még azt állítottad, az IGN hitelesebb, most pedig azt, hogy bármely tapasztalt játékos véleménye egyenrangú? Ezzel az utóbbival már sokkal inkább egyet tudok érteni. Azzal viszont nem, hogy a játék kritika kevésbé volna egzakt, mint a filmeké. Plusz szerintem igazán filmkritikát sem lehet tanulni. Vagyis pontosabban nem szervezett oktatás keretei között.
#23
#19: Persze, mindenki annak a véleményére ad, akinek az ízlésével a legjobban tud azonosulni. Én se veszem készpénznek az IGN tesztjeit, rengeteg tesztelőét nem is vagyok hajlandó elolvasni. Ettől függetlenül a játéktesztelés pl. a filmkritikával ellentétben nem egy tanított dolog, ergo bárki, aki értelmesen meg tudja fogalmazni a gondolatait, tud helyesen írni és van releváns tapasztalata a játékokkal kapcsolatban, az írhat játéktesztet, és ennyi erővel ugyanannyira mérvadó az ő véleménye, mint bármelyik oldal címlapos tesztje.

Visszatérve a 2014-es évhez, rettentően gyenge és egyhangú év volt. Ha választanom kellene, akkor talán a Shadow of Mordort mondanám Gotynak, na nem mintha jobb lett volna bármelyik másik játéknál, egyszerűen csak azt élveztem a legjobban abban az évben.
#22
#20: Dehogy nincs.
Eleve ha nem emlékszel melyik évben mik jöttek ki rákeresel és nem konrét játékra hanem egy évre.
Rákeresel a neten és már egy alaposan deformált lista alapján döntessz mert egy jó adag stuff nincs benne mondjuk a top 20-ban.

A far cry 3 -ra hokizott 2012-ben mindenki és nincs sehol.
A mark of the ninja nem volt felejthető csak egyik 2012-es top 10 szarságon nem volt rajta.
Pedig sikeresen ültetek át a stealth gameplay-t 3d-bol 2-be.
Kiváló volt a game.
Beszarás atmoszférája volt.
És elkelt belőle vagy masfél millió.
#21
Azért az nagyon gáz, hogy minden évben csak a tripla a, sokszor lószarok kerültek be.
A media és a markering agyradírozó hatása látszik ezerrel.
Kétszer is a forzát kellett választanom mert nem volt más.
Pedig az aztán rétegjátek szerintem.
#20
Az a lényeg, hogy itt nem egy, nem kettő, hanem az már több mint 50 válaszadó véleménye szerint fogunk eredményt kapni... és itt befolyásolás sincsen :)
#19
#18: Abból, hogy nagyobb a közönsége, még egyáltalán nem következik, hogy helyesebb a véleménye. Még csak az esélye sem nagyobb. Ahogy az sem, hogy több szerkesztő esetén helyesebb a vélemény. Ráadásul egy nagyobb médiaszereplő esetében fokozottabban érvényesülhet a kiadók befolyása.

https://www.zeldadungeon.net/former-ign-employee-admits-review-scores-are-skewed-due-to-public-relations/
"IGN is the same company where former IGN editor Kristine Steimer reviewed Dragon Age 2, and then shortly thereafter went to work at BioWare."
https://www.cinemablend.com/games/Why-People-Hate-EA-Ten-Simple-Reasons-43696.html

Ez pedig a Game Awardsra is legalább annyira igaz.
#18
#17: Hát az IGN US lényegesen nagyobb közösséghez jut el, mint bármelyik magyar oldal. És a szerkesztőség is jelentősen nagyobb, több ember véleménye alapján hozták ki nyertesnek azt a játékot. De a Game Awards is a DA-t jelölte goty-nak.
#17
#16: Hogyan és miért?
#16
#14: Mérvadóbb, mint a Gamekapocsé.
#14
#13: Ezt úgy írod, mintha az IGN véleménye bármilyen szinten mérvadó lenne. Plusz lehet, hogy egy gyengébb év volt, de azért ennyire nem.
#13
#12: Pedig az IGN azt jelölte meg 2014 legjobb játékának. És kifejezetten gyenge volt az az év, főleg 2012-13-hoz képest.