Vasárnapi Blog 12 - Mivel játszunk/szok jövőre?

Volt pár ajánlásotok, amivel még tartozom de ettől független jöhetnek még, szerintetek mivel kellene tolni jövőre.
  • Írta: godach

Kommentek

#8
#7: Hú, tényleg, volt ez a Legolas dolog, tényleg így volt XD. Azt hittem, hogy nem veszed komolyan a világ legkomolyabb játékát. Most már Májkel Dzsexonnak is nevezheted őket amúgy, már nem gond. Megígérem, lol.
#7
#3: DAO-t megvettem megjelenés után. Amikor ajánlottad :P
Tetszett is bár ezer felé mentem volna, mégis nyomtam mert jó is volt és akartam is veled beszélgetni valami közösről. Aztán, amikor az egyik átvezetőnél fel voltam spanolva és írtam neked hogy milyen szuper volt amikor Legolas lőtt a nyíllal (valami csatajelenet volt, szőke íjász csávóval az élen) úgy megsértődtél, hogy hónapokig ki sem tudtalak engesztelni. De akkor bíztam benned és "támogatás gyanánt" megvettem azt a részt is tokkal vonóval és valami újabbat is amit viszont emlékszem, nagyon leszóltál a konzolos butítás miatt. (valami, nagyonegyszerűsített menü volt a gond).
A lényeg, hogy végül hiába vettem meg abban az időben torrent verzsönhöz kellett folyamodni, mert másképp nem ment.

A másik dolog amit írtál és nem veszem magamra (vagyis magamra veszem mert írtam is a blogban) az idő. Eszembe nem jutott soha hogy egy Early játékba (amit utálok), ami olyan hogy sosem lesz vége (amit megint utálok) és ráadásul nem single orientált (amit megint utálok) ennyi órát bele fogok rakni. De rá kellett ébrednem, hogy néha tévedhetek és nagyon jól lehet szórakozni ezekkel is. És am tényleg fura, hogy nem kezdek hozzá egy 40 órás kampányhoz, hanem beleverek valamibe 10x30-at amiről eszembe jut, hogy végül is igazad van :D
#6
#2: Köszi Foxi :D
A Yakuzát mindig próbálni akartam, így a Kiwami 1-2 már meg is van véve :D Tetszik is. Sosem játszottam a Shenmueval csak olvastam róla, de pár óra alatt nekem azt az érzést keltette. GoW többi részét valóban kellene pótolnom és fogom is, mert szerintem minden idők legjobb ha nem a legjobb H&S játéka.
A Dishonored egy nagyon érdekes dolog, mert a fejlesztők előző játéka (Arx Fatalys) szerintem mai napig olyan alulértékelt és méltatlanul elfeledett game mint a Dark Messiah of Might and Magic amerre kellene menni. Viszont a Dishon valamiért nem jött be (hozzáteszem a bőség zavara miatt 1 óránál többet nemigen kapott) de mindenképp esélyesek közé tartozik a pozitív visszhang miatt :D

A backlogodhoz:
Days Gone: Imádtam minden percét és mai napig türtőztetnem kell magam, hogy ne kezdjem újra az egészet, mégegyszer és mégegyszer.
Evil Withinről jókat hallottam, Arkham szériánál pedig még csak az Origins-nél járok. AC sorozatban az Unity van soron (addig minden rész megvan) BF2-őt pedig kitoltam és imádtam. Witcher szériát most kezdtem, GoT és TlOuf 2 pedig nálam is várós. Röviden, tömören ennyi :D
#5
#1: Néha hihetetlen az élet. Fura, hogy amiket felsoroltál most csak az Unravel 2. részét ismerem, semmi mást. Mosolyt csal az arcomra, hogy amikor mesélek neked játékokról akkor kiderül hogy a 95%-át nem is ismered (vagy nem érdekel/játszottad) és fordítva is így van. Ilyenkor elgondolkozom, hogy akkor mi a búbánatról tudunk napokig pletykálni úgy hogy csipog a steam kliens. És egyben büszke is vagyok, mert ilyenkor derül ki, hogy nem kell egymás fülébe beszélnünk ahhoz, hogy jókat lehessen dumálni :D
#4
#3: Ja, a legfontosabbat kifelejtettem: A DAO-hez lehet tölteni nexusmods-ról minden féle, millió féle nagyobb felbontású és szebb textúrát és minden hasonlót, mint a búcsúban. Kinéz amúgy a játék alapból úgy, hogy ilyenek nélkül is szépen megáll a lábán, de ha kedveled az ilyesmit, akkor tákold szét szebbre a cuccot :)
#3
Jó írás, jó referenciával az elején :) Külön más játékot nem ajánlok, mert amit te is említettél, a Dragon Age Origins lett volna eleve az ajánlásom. Mondjuk szerintem már angol nyelven is le tudnád nyomni, de abban amúgy is van magyar nyelv.

Arra érdemes figyelni, hogy (mivel már fillérekért lehet kapni a minden létező DLC-vel tarkított Ultimate Edition-t), hogy nem minden DLC kapott hivatalos magyarítást. Tehát amihez van, az alapból magyar, a maradék 2(?) perdig maradt angol. Lehet tölteni viszont az egész Ultimate Edition-höz komplett magyarítást, amit ha felteszel, akkor az egész játék KO - tönkremegy - felrobban - nem fut - meghal. Szóval azokra úgy kell feltenni csak a hiányzó részek magyarítását - bár ezzel én nem tököltem, hanem újrajátszásnál lenyomtam őket csípőből angolul.

FYI A Leliana's Song és a Witch Hunt maradt azt hiszem alapból angol nyelvű és ez a kettő, ha jól emlékszem, amik nincsenek benne a játékmenetben, hanem külön kintről a menüből lehet őket kiválasztani.

Amúgy nem feltétlen ide tartozik és nem személyesen rád vonatkozik, vagy személyeskedés, csak észrevétel. 99,99%-a azon embereknek, játékosoknak, akik azt mondják, hogy sajnos nincs idejük RPG és mélyebb játékokkal játszani, mert ugye egy ilyen 30-40 órás játék, mint pl a Dragon Age Origins elég hosszú, kb 5619 óránál tartanak Skyrim-ben és egyéb multis/önismétlő játékokban, ami nálad pl az a valami zombis-túlélős cucc kb 2765 órájuk van.

Ismétlem, nem személyesen rád vonatkozik ez és nem is személyeskedés. Csak mindig fura belegondolni, hogy van egy gamer, aki éves szinten 500-1000-2000 órát tölt el csak játékkal és azt állítja, hogy nincs ideje egyszerűen a 30-40 órás mestermű játékokra :)
#2
Jó volt olvasni az írást, köszi érte. Ha ajánlhatok egy játékot, akkor egy Yakuzát ajánlanék. A Yakuza Kiwamit mondjuk, nagyon jó sztorija van, és szerintem különleges élményt ad, nem hiányozhat egy ilyen gamer listájáról ez a franchise szerintem. :) Valamint a God of War többi részét is "illene" pótolnod. Ami még nincs fent a listádon, de én nagyon szeretek, az a Dishonored széria: a második része szerintem a generáció egyik legjobb akció-kaland játéka, de az első is fantasztikus élmény mind a mai napig.

Én jövőre a backlogomat faragom nullára: Days Gone, The Evil Within 2, Batman Arkham Knight. Ezen felül a sorzat miatt újra esélyt adok a Witcher 3-nak, valamint szeretném maxolni az AC Odyssey/Battlefront 2-t. Jövőre megjelenő játékok közül a Last of Us Part 2, Ghost of Tsushima tuti első napos vételek, a többit majd meglátjuk.