Vasárnapi Blog 015 - Kliensháború

Egy katona a kliensek háborújában - Avagy miért szeretek, nem szeretek mit!
  • Írta: godach

Kommentek

#5
Az a szitu, hogy valami Epic hír alatti komment után gonboltam, hogy írok egy ilyen blogot, de echte ugyan ilyen lett volna, mint amit te most megírtál. Csak mivel valahol hozzászólásban írtad előre, hogy erről fog szólni a vasárnapi blog így dobtam is az ötletet. De érdekes téma, jó blog, jól tetted, hogy megírtad.
#4
Már nem is tudom mikor regiztem a steamra és miért is :) aztán vagy közbe jött az origin(még magyarul volt) közben uplay, gog végén epic, bár amit irtá a blogod vége felé az a kliens ahol futathatnák a többi kliens játékait is az t nagyon várom már:)Olyan jó lenne nem ide oda kapcsolgatni:) egyet elinditani és kész:) minden barátomal tudnék játszani nem azt kellene néznni hogy"pista" pont hol van esetleg .. amúgy a blog nagyon is jó!
#3
"el is gondolkodtam amikor Kawada vagy Ultimate emlegeti, hogy a jelen piacon nem tud máshogy megmaradni egy kliens, csak úgy azzal a lefizetéssel és exkluzivitással ahogyan azt az Epic teszi"

Jelen. Ultimate biztos nem emleget ilyesmit. Vagy ha igen, akkor mindenkire érvényes, kivéve az Epicre. :)

Egyébként 2004 Október 10. óta van Steamem... :) Úgyhogy már nem sok hiányzik ahhoz, hogy elmondhassam, életem felét úgy tölöttem el, hogy van Steam fiókom... :D

Na de lényegtelen. Kicsit tartok attól, hogy megint egy jó kis Epic központú anyázásba fut ki a dolog, ezért nagyon egyszerűen és röviden próbálok reagálni, bár miközben ezt írom is ugranak be gondolatok, úgyhogy franc tudja mi lesz.

Nekem az Epic téma eleve kicsit felemás. Számomra az Epic mindig is egy fontos piaci résztvevő volt. Az egyik legjelentősebb technológiai fejlesztő a játékiparban a különböző engine-ek révén, szorosan együttműködött a Microsofttal, az Nvidiával, stb és személy szerint az Unreal Tournamentek is közelebb álltak hozzám mint mondjuk a Quake 3 Arena. Ellenben sok fikázónál nekem úgy fest, hogy az Epic egy pitiáner kis újgazdag majom banda, aki véletlen belenyúlt a Fortnite-al, ezzel megszedték magukat, plusz kértek egy kis kínai előbőrt és egyből a csúcsra törnek, pusztán a pénz erejével. Miközben egyébként egy régebbi cégről van szó mint a Valve, ami 50+ %-ban ugyanúgy 1 ember kezében van mint a Valve (Tim Sweeney), 40 a Tencent és a többi meg a franc se tudja, gondolom alkalmazottaknak szét van hajigálva vagy ilyesmi. Na de lényegtelen ez is igazából.

A kiemelt mondatra reagálva, nem mondtam soha ilyet (vagy csak részben). Amivel én "védem" (kurvára nem, pusztán az embereket szeretném némi racionális gondolkodás felé terelgetni) az az, hogy semmi olyat nem tesz, amit ne csinálna más, és annyit szoktam még mondani, hogy sajnos vagy nem sajnos, de teljesen normális és megszokott üzletpolitika az, ha valaki a saját vállalkozását, szolgáltatását olyan dolgokkal szeretné megkülönböztethetővé tenni a többiektől, hogy olyan dolgot kínál, amit más nem. Nem tudom manapság mi a helyzet, a mozikban otthon, de emlékszem, a Corivn moziban Coca Colát tudott inni a paraszt, ha meg elment valamelyik pláza moziba, akkor meg Pepsit. Ez ez a szint. Ennyi. Ezt csinálják a kiadók, ezt csinálják a konzolholderek, ezt csinálja egy fodrász aki leszerződik bizonyos hajápolási termékekre, stb. Erre szoktam megkapni, hogy "há' de nem saját tartlmakat csinálnak!". PErsze ha felvásárolnák ezeket a fejlesztőket, akkor is pont ez a duma maradna meg. Ez szerintem javarészt egy hasonlóan bugyuta szarakodás, mint amikor nekiállnak hisztizni (főleg régen volt menő), hogy "mer a geci Sony/Microsoft/Nintendo, hogy nem hozza ki a cuccait pécére". Persze... mert az embernek így olcsóbb és egyszerűbb lenne. Kurvára nem erkölcs van emögött, hogy önző egyéni kicsinyes érdek és kényelem. Ez persze egy vélemény csupán. Úgy, hogy nagyon sok tekintetben én is beleesem ebbe a csapdába, úgyhogy senki ne vegye személyeskedésnek, mert ugyanúgy igaz magamra is...
#2
2013 november 28-án regisztráltam Steamre, a TrackMania során megismert baráti kőr ugyanis Left 4 Dead 2-zni akart, és az épp zajló vásáron megkapta az egyik példányt ajándékba a négyes csomagból, de utána többi mint egy évig csak a L4D2 és az ingyen játékok miatt járkáltam fel rá, nem igazán érdekelt. Az első konkrét vásárlásom a Square Enix Bundle volt a Hitman Absolution és Deus Ex Human Revolution miatt (külön érdekesség, hogy az ebből a csomagból megmaradt játékokkal vágtam bele a "adok-veszek" bizniszbe, és szereztem az elkövetkezendő években több száz kívánságlistás játékot Steamre.
Jelenleg mindent is használok, egyikkel sincs különösebb bajom, Origint leszámítva, ami még mindig annyira ronda, lassú, bugos, hogy elmegy tőle az ember kedve, Accessre meg nincs időm, így csak elismerem a minőségét, de nem számít bele az értékelésembe.
#1
Ó jajj. Bocsi az elírásokért. Át sem olvastam, amit írtam.