Gisaengchung [Parasite/Élősködők] (2019)

Bong Joon Ho megüdvözül
  • Írta: SLi

Kommentek

#9
Nem mostani a blog, de akkor is leirom, hogy az előbb fejeztem be a filmet, és mit is mondjak? Nagyon jó volt, az alakitasokra, történetre, de egyszóval semmire nem lehet panasz. Háromnegyedenel volt valami elméletem, hogy mi fog történni csucspontkent, és hellyel-gőzzel be is jött, plusz van benne fordulat rendesen, amire nem számítottam rohadtul!
Egyszoval: mindenkinek ajánlatos a megnezeset!
#8
YanezModerátor
Hali, most néztem meg a filmet. Egész idő alatt a cikked járt a fejemben, hogy utána elolvasom. Hát nekem aztán baromira bejött! Ez a hirtelen műfajváltás lenyűgözött, hiszen már hozzászoktam a menetrend szerinti filmekhez, ill forgatókönyvekhez. Ez az alkotás így jó messzire elkerüli a klisé fogalmát, s ez hatalmas plusz pont.

A színészek valóban zseniálisan alakítottak, néha még engem is megtévesztett egy-egy jelenet, pedig pontosan tudtam miről van szó. A történet egyszerűen zseniális, egy rossz szavam nincs. Ami kissé meglepett, hogy a szegény család gyakran van beállítva rendes embereknek, pedig ahogyan elbántak az ott dolgozókkal, az utolsó férgség. Még így a film után sem tudom hova soroljam őket.

Szóval, az írásod tetszett, de örülök, hogy tényleg csak a film után olvastam el, mert azért közel sem spoilerektől mentes.
#7
#5: Köszi a tippet. :)
#6
YanezModerátor
#5: Én is azt használok blogolásra. Néha telón írom, akkor word-öt.
#5
SLi
#4: Libre Writert használok aztán onnan másoltam be ide a szöveget, lehet azért sikerült
#4
Így kellett megtudnom, hogy valahogy még a GK jelenlegi blogmotorjában is lehet sorkizárttá tenni a szöveget.
#3
#2: Én sajnos elolvastam.Nagyon szép írás, de 1-1 spoiler jelző biztos nem ártott volna :) .Érdekel a történet, már csak azért is, mert mostanában kezdik felfedezni a régi Magyar családok leszármazottai történetüket.Amit a komcsik nagyon szépen eltiportak.Biztos, hogy megnézem.
#2
SLi
#1: Akkor inkább nézd meg aztán írd meg hogy tetszett, a cselekményről direkt nem árultam el semmit, de egy-két jelenetet megemlítek azért részletesebben
#1
YanezModerátor
Ez a film marhára érdekel, úgyhogy nem tudom elolvassam-e a cikket, mert spoilerfóbiás vagyok.