Régi jó magyar játékok

Amiket valódi gyöngyszemnek tartok

Kommentek

#19
#17: Igen, valóban. Ha egy játékkal tovább írom, akkor az Ecco jött volna. Egy nagyon jó és sikeres játék volt Megadrive/Genesis-en
#18
#16: Alone in the dark
#17
A Megadrive-os Ecco The Dolphin (és folytatása, a Tides of Time) is magyar fejlesztés volt, legalábbis részben biztosan. Ecco igazi unikum volt az akkori (kilencvenes évek eleje) platformer/lövölde rengetegben. Elgondolkodtató sztori, magával ragadó atmoszféra, szép grafika, kiváló zenei anyag és sok-sok programozói kreativitás jellemezte - nem mellesleg egy igazi hajtépős, szadista frusztrációgenerátor volt mindkettő :D (emu-ban vagy Collection kiadásban a quicksave persze jóval elviselhetőbbé teszi az iszonyat nehézségüket ;) ), de azért legalább az elsőt sikerült mindennemű cheat nélkül kipörgetnem anno.

Így felnőtt fejjel bénázva fel nem foghatom, hogyan...
#16
Terep 2 de sokat ment.
Meg volt valami játék ami nem magyar volt, de egy férfit kellett irányítani egy házban ahol ilyen csirke szerű talán farkas ugrott be elsőnek az ablakon, meg valami nagy kukac is lehett talán egy alagútban. Tárgyakat kellett gyüjtögetni meg ilyenek. Alone akármi lehetett a címe.
Imádtuk de nagyon. Micsoda nosztalgia.
#15
Az Időrégész és Bosszú letöltése vagy böngészőben játszása annak aki retrózni :) szeretne vagy csak kipróbálni.

https://idoregesz.hu.aptoide.com/?store_name=jyjyc&app_id=29033108

https://www.indiegogo.com/projects/a-bosszu
#14
#12: Ó igen köszönöm! Próbáltam böngészőben elindítani,kis nosztalgiázás miatt,de mar nem ment az oldal :(
Tör bambusz,meg üt Tamagocsi :) :) :)
#13
#11: Akkor neked sem nehéz elképzelned, hogy anno a C64 egy jó kis gép volt. Giana Systers, Street Rod, The Last Ninja 1-2-3. Nem is kezdem sorolni, mert hosszú lenne.
#12
#5: Új Vadnyugat 1-2, A Bosszú, Időrégész...Rátkai Úr nem kicsiben tolta a text adventure műfajt anno.
#11
"Ki a halál rendelt volna az 576-ból 1996-ban eredeti Commodore 64 lemezt, ha nem én?"

Pl. én. :D Bár az évszámban nem vagyok biztos, az általad is említett módon jutottam hozzá a Long Life című bunyós anyaghoz.
"Se nem Mortal, se nem Street, de Fighter a javából!" XD

Viszont az a játék, ami miatt magánnyomozót kellett fogadnom - hogy megtalálja a leesett államat -, az a Newcomer című nagybetűs Remekmű intrója, ill maga, a monumentális game volt. Számomra addig sosem látott csoda dolgokat mutatott meg a C64-es repertoárjából.
#10
Sok vidám komment :) Na igen, csak röviden akartam egy-kettőt megemlíteni, de menet közben én is rájöttem, hogy ha csak a fele említésre méltó régi jó magyar játékról lenne mindegyikről két mondat, akkor ez a világ leghosszabb felsorolása lenne.
#9
A Boom... Istenem, de imádtam!! :D Micsoda grafika volt!!! :D
#8
#4: Áhh, én csak rombolni járok ide.
#7
Az istenio Elasto mania, de szerettem. Meg az elödje, az 1996os Action Supercross.
Terep 2 is sokat ment a sulis gépeken.
#6
A Terep 2-vel és Elasto Maniával én is rengeteget ökörködtem. Nekem viszont az RTS-es korszakom esett egybe igazán a magyar játékos korszakommal, amikor ~2001-2005 között egymást érték a magyar fejlesztésű stratégiák. S.W.I.N.E., Haegemonia, Platoon, Codename: Panzers Phase 1-2, Afrika Korps, D-Day. Szerintem a 2000-es évek első kétharmadában Magyarország legyalázta a világot a műfajban.

A legtöbbje a mai napig megvan dobozosan néhány egyéb magyar játék mellett (Imperium Galactica, Screamer 4x4, Joint Task Force).
#5
Jaj a c64 es Bosszú meg volt valami űrben játszódó is,istenem de jó volt!
#4
#3: Itt az alkalom, hogy mesélj róluk valamit, nem igaz?
#3
Nem rossz, de hiányoznak olyan klasszikusok, mint a Terminator 6, Amnézia, Revenge on School/Police/Army, B*zivadász...

Elbaxott egy fiatalkorom volt :D
#2
#1: Köszönöm szépen * sörös koccintós smiley*
#1
YanezModerátor
Ebből egyedül az Elasto Maniat ismerem, és persze, hogy emlékszem rá! Többet játszottam vele, mint egy pubi a pöcsével! Jó lett a cikkely!