A Disney a #metoo-ra hivatkozva törli Li Shang karakterét a Mulanból

A mozgalom elérte az első rajzolt áldozatát is
  • Írta: SLi

Kommentek

#12
YanezModerátor
OFF: előző posztodhoz megírtam a véleményem, ahogyan kérted.
#11
Mikor lesz már vége ennek a képmutató PC elmebajnak...?
#10
#9: Igazad van.Nem a társadalom, hanem a család és a környezete miatt lesz valaki ilyen.Lsd /és nem szeretnék vitát indítani erről, csak tények/ a cigány gyerek aki egyedül van egy full fehér osztályban, vagy iskolában.És fehér nevelő szülőknél él.Semmi probléma vele, sőt..... .Nagyon sokat számít a nevelés.Társadalomra fogni egy olyan dolgot, ami csak bizonyos körökre jellemző pedig butaság.
#9
Hab
#8: Én nem gondolom, hogy ezt a társadalom "nevelné" bele az emberekbe. Inkább tartom valószínűnek, hogy ezek az emberek is hasonló családban nőttek fel, esetleg maguk is ki voltak téve családon belüli erőszaknak.
#8
#4: Én csak azt tudom idehaza még nagyon él az a rohadt szovjet mentalitás hogy a férfi legyen alkoholista, verje meg terrorizálja a feleségét megy a gyerekeit, a társadalom szemében ez meg még elfogadott is elmaradottabb részeken meg főleg.
Saját környezetből tudok kiindulni meg amit a közvetlen családi körben és nagyszülőktől is láttam és amit róluk hallottam.
#7
Remélem Han Solot nem fogják a Star Warsból még visszamenőleg is...
#6
Nem nagyon olvastam bele, de mivel nincs megemlítve Hong Kong, csak hozzátenném: A Mulant alakító kínai csajszi támogatja a Kína beleavatkozását a Hong Kongi tüntetésekbe és egyetért az alap emberi jogok teljes megsértésével.

Természetesen nem kizárható hogy a film szkriptje előbb megy át Kína cenzorainak kezén, mint hogy az napvilágot látna a forgatás helyszínén. Sőt, szerintem bár a meetoo-nak kedvezni fog, de a milliárdos népességű nagytestvér nem fogja engedni a buziskodást és társait megjelenni. Szóval a szó szoros értelmében vett 20. század közepei hozzáállásnak megfelelően elsőgenerációs női egyenlőség lesz tradcon elemekkel.
#5
#4: De jó, akkor nem nekem kell leírnom, hogy a családon belül "főleg nőket érint" kijelentés miért ökörség.
Ahhoz hasonló, mint az, hogy a nők kevesebbet keresnek.
#4
#3: • 30.3%, or about 1 in 3 women, have been physically assaulted by an intimate partner in their lifetime.
• 25.7%, or about 1 in 4 men, have also experienced physical assault by a partner sometime in their life.
• 24.3%, or about 1 in 5 women, experienced severe violence by an intimate partner in their lifetime.
• 13.8%, or about 1 in 7 men, had a life experience that involved severe violence using the same definition.
https://www.ananiasfoundation.org/domestic-violence-statistics/

"Results showed that although few had experienced the individual violent treatments, a quarter of the sample had experienced at least one of them. There was a small gender difference with slightly higher levels of men than women experiencing such treatment, but a strong link with social grade, with respondents from grades D and E almost 50% more likely to have experienced this level of violence than those from AB grades. Most of the violent treatment (78%) had happened at home, most often by mother (49%) or father (40%). More than a fifth of those reporting this violent treatment had experienced it regularly, with young women slightly more likely to report this than young men." - https://www.researchgate.net/publication/265233029_Child_Maltreatment_in_the_United_Kingdom_a_Study_of_the_Prevalence_of_Abuse_and_Neglect

Oké, ez USA és UK statisztika, de nagyon nem szent egyik oldal sem. Plusz férfiként még a társadalom is stigmatizált, ha előállsz, hogy miféle "férfit" ver az asszony.
#3
#1: Ez azért nem igaz, mert a csádon belüli erőszak főleg a nőket érinti, és idehaza is megvolt és sok helyen van is meg most is a kultúrája sőt társadalmi elfogadottsága.
Az arab világ vagy Afrika legsötétebb részei megint megérnek egy misét.
Igen, túlzásba van vive szörnyen a mondvacsinált elnyomás rengeteg helyen a metoo meg pont leszarja azt ahol a valódi gond van nem az ilyen röhejes 1st world problems hogy rám nézték az utcán és az szexuális zaklatás, vagy megbántam hogy részegen vagy anyagi/karrier érdekből lefekudtem valakivel 15 éve és rájöttem hogy én meg lettem erőszakolva.
#2
Bocs a helyesírásért , "szerkesztés?"
#1
Örömmel olvastam a cikk első felét.Tényleg hiánypótló írás. Hiszen elindíthatnánk egy Fehér Keresztény Hetero Férfi mozgalmat is.Kb több jogunk lenne védelemre mint bárki másnak.
Aztán jött a homo téma....
Mint mindenhol, elfogadják a "másokat" ha nem akarnak többek lenni nem akarnak + jogokat. Na, ezt néhol kiröhögik.Sajnos az nagy EU-ban adják alájuk a lovat. Ne siránkozz, ha a Disney idióta.