A Chronicles of Elyria-botrány

Egy MMO-fejlesztés története, amit a műfaj iránt kevésbé fogékonyak is érdekesnek találhatnak.
  • Írta: Drraco

Kommentek

#7
#6: Egyébként olyan játékokról van szó mint a Tales of Pirates, Rohan Online. Ezeket innen senki nem ismeri. De főleg a TOP, nálam a csúcs játékélményt képviseli. A kis Geforce 4-es gépemmel toltam és visszagondolva is a mai felhozatalhoz képest nextgen szintet képvisel. De ezt hosszú lenne elmagyarázni miért, aki kipróbálta hosszabb ideig 2007-10-es időszakban az tudja miről beszélek. Még a runescape-ról hallottam hasonlókat, de én azzal nem toltam.
#6
#5: Elfelejtettem kommentelni, de ha még visszanéznél...

A WOW nagyon jó abban amit képvisel. A theme park MMO-k csúcsa, de azért voltak tőle jobb játékok elrejtve az MMO-k sűrűjében... nyitottságban, lehetőségekben, szabadságban. Sajnos még a legújabb MMO-k is a WoW-ot másolják, lásd Blue Protocol. Lehet majd menni raidelgetni meg questelgetni, soloban csinálni mindent, de sok köze nincs ahhoz amiről szólnia kéne ezeknek a címeknek.
#5
#4: 4 évig hc wowoztam.
#4
#2: Mert nem játszottál jóval vagy nem sikerült elmerülni benne. Voltak igazi nyílt MMO-k ahol létrejött egy jó működő világ, változatos játékmenettel. De ezt nem a WOW-ban és a mai MMO-kban kell keresni. Kb. 2012 utánra kihalt a műfaj, mert ami jó játék is volt a hülye frissítésekkel sorozatosan tönkretették. Mostanra pedig eljutottunk oda, hogy ezek a játékok megszűntek és a kiadók csak csodálkoznak hogy miért.
#3
Megvolt az MMO-s korszakom nekem is, de szerencsére véget ért. Először hihetetlen érdekesnek tűnt a dolog, amíg új volt és idő volt belejönni is. Pár évig nyomtuk a barátnőmmel és a végére rájöttünk, hogy akármit is gondoltunk erről a játékról az elején, most már holt unalmas és olyan a farm, hogy másodállás. A kezdeti csodák átéléséből a végére csak mechanikák és megszokott utak ismételgetése lett, ami számomra meglehetősen unalmasnak bizonyult.

Nem hiszem, hogy valaha még komolyabban le fogok ülni MMO elé, bármit is ígér.
#2
#1: Szerintem a klasszikus mmo is egy hatalmas rakás szar.
#1
Enyhén off, de nekem ezek a csuda sandbox MMO-k alapból elég rossz ötletnek tűnnek. Próbálkoztak már... Öregszik a karakter, építkezés, saját házikó, csupasz karakterrel kezdés mer' mily' realisticsandbox. Vágd a fát meg ütögesd a köveket nyersanyagért és persze szigorúan open PVP, mindenféle korlátozás nélkül.
Ezek papíron jók, aztán ratyi az összes. Egy klasszikus MMO reggelire megeszi ezeket a nextgen csodákat.