Én és a Star Trek

“Aprócska” szösszenet, hogyan is cseppenhet bele valaki 20 év távlatában a Star Trek világába.
  • Írta: godach

Kommentek

#13
Én 2010-ben kezdtem el Star Trek világával megismerkedni.
Star Wars pótlókként kellett akkoriba mert már nem jött semmi értelemes SW tartalom. Igaz a mostani Disney Star Wars világ se a kedvencem.

Vissza térve 2009 Star Trek filmet néztem meg előssőr.
Annyira király film volt hogy utánna megnéztem 6 szor egymás után. Még a víz is kivert. Úgy éreztem magam mint annó mikor Star Wars IV. néztem 7 évesen.

2009 Star Trek film után elkezdtem nézni a régi Star Trek mozi filmeket.
Utánna a TOS széria következett. A sorozat jobban tetszett mint a filmek többsége.

Új nemzedékek sorozat nem tetszik.
Nem tudok azonosodni a Q karakterével. Sejtem hogy mi lehet de nagyon nehezen indul be szerintem a Star Trek Új nemzedékek sorozat. 1 évad 3 részénél ki kapcsoltam.
#12
DS9 szerintem magasan veri az összes trek sorozatot!Quark és Odo iszonyat jól megírt karakterek,már csak miattuk is érdemes végignézni.
Emellett itt bizony összefüggő a történet.Van benne politika,vallás,rasszizmus,sőt ezek a központi elemek.Jóval összetettebb a többi trek szériánál,és látványra is a legjobb(szerintem) a réguek közül.
#11
Nálunk asszony viszi a Trek vonalat,szintén a "miafenétnézzünk" okán kezdtünk bele. Most valahol az ötszázadik rész körül járhat. Engem régebben sem érdekelt, már húsz éve sem jött be sem a látvány, sem a történet, sem a szereplők. De mivel nekem mindegy min alszok el, nézze nyugodtan. Kivéve a DS9-et, azt csak azután nézheti miután már bealudtam.
Én is Babylon 5 koppintásnak tartom, és mivel az nekem is a kedvencem, ezért a Trekkes koppintás rettentően fáj...
Ha végeztél a Trekkel, told le a Babylont ahogy Scat javasolta. Utána egy laza kis Firefly, az csak egy évad (legnagyobb bánatomra).
Az új Trek filmek nekem a két évente egyszer megnézem kategóriában vannak.
#8
#7: Babonaság ott van ahol nincs hit!
#6
Jó kis blog! :) Érdekel a Star Trek de valahogy sosem sikerült belemélyednem. Engem a W40k univerzum húzott be!
#5
#4: Ja igen. Az, hogy olcsó, azért aszámított, mert így öt évaddal tudta eladni a történetet, nem kellett tartania a kaszától. Más kérdés, hogy ugye végül a tévé csatorna szűnt meg.
#4
Hasonlóképpen voltam vele, mint te. Bár én a 2009-es előtt mág régebben láttam a Kapcsolatfelvételt is, amit úgyis kiemelkedőnek éreztem már akkor, hogy fingom sem volt az univerzumról.

A rajongók egyébként trekkerek vagy angolul trekies, nem tekesek. Az kicsit más :D

A filmek után én az Új nemzedékkel kezdtem, és az első két évad olyan amilyen (lassú), de abszolút élvezhető. Sőt, vannak nagyon jó részei is, mint a közönség kedvenc "The Inner Light".

A többit nem láttam, igaz, azt mondják, a Deep Space 9 egy Babylon 5 koppintás, és bár utóbbit tartom a legjobb scifinek ami valaha elkészült, a star trek változatára nem vagyok kíváncsi :)
Amúgy ha tényleg szereted a scifit, a Babylon 5-öt nem hagyhatod ki, mert nem csak "közönségesen" zseniális, hanem az az a sorozat, ami megmutatta annak idején, hogy milyen is egy kiválóan megtervezettk történet.
A készítő előre kitalálta mind az 5 évadot, ezért állandó díszletekkel, színészekkel dolgozhattak, tehát olcsó volt. Mivel nem tudhatta, hogy ki marad és ki nem, ezért a karaktereknek "csapóajtókat" írt, így ha egy színész felmondott, gond nélkül alakíthatta a történetet, mert előre felkészült rá! Hiába 94-es,akkoriban elsőként 16:9-ben forgott, mert a készítő tudta, hogy az lesz a jövő. Az űrcsaták bár amiga gépen készültek és emiatt nem öregedtek olyan jól (a csúnyától azért nagyon messze van), de ott létezett először az űrben fizika.

Nagyon alapos és szövevényes sorozat, aminek az alapfelütése is olyan már, hogy tudni akarod, miért?

Sajnos a tévé csatorna bukása miatt a negyedik évadba belesűrítették az ötödik történetét is, ezért az nagyon tömény és vannak szálak, amiket nem varrnak el, de így is elképesztő.
A sors iróniája, hogy végül egy másik adó megmentette a szériát, de csak azután, hogy leforgatták a negyedik évadot. Emiatt az utolsó ötödik, egy fos, kivéve az utolsó része, mivel azt szánta a készítő eredetileg is a széri zárásának, de a berendelés miatt a negyedik évad végéről átttette az ötödikre.

Lehet ebből blogot kellene inkább írnom, mert így is baromis sok mindent kihagytam, pedig simán fel tudnám csigázni az érdeklődést rá, annyira oltári az egész.

Szóval lesd meg egyszer :D

Az új star trek picard pedig egy gyalázat volt. Már a discoverynél is kilógott a lóláb, de az első évad még elvitte. A második viszont már olyan lett, amilyen.
#3
Nekem a Star Trek univerzum a kedvencem, de ettől függetlenül szeretem a Star Warsot és egyéb sci-fi világokat is.
#2
#1: Kicsit több tisztelettel figyelem ezeket a jeleneteket, de akinek ez jön be... :D