(In)tolerancia

Tudjuk-e tolerálni a toleranciát?
  • Írta: Drraco

Kommentek

#57
#46: Tes sztem hiába futsz neki mégegyszer az eredeti üzenet eredeti tartalmát nemtudod se semlegesre se pozitívra átformálni, én alapvetően csak mint fellow szülő a gyerek téma miatt kaptam triggert, ettől függetlenül sztem nem érted mi baj a véleményeddel ha örülsz h nemkell elviseld, hogy a haverod esetleg kézenfogva mászkál a pasijával.Nem contextből kiragadni vagy kiforgatni akarom amit mondasz és értelek, de ezek a meta elszólások nekem teljesen offolják azt amit ebből kiszeretnél hozni. Szal én ugyanúgy kívánom, h X év múlva kicsit nyitottabban lásd a világot, vagy az új dolgokat. Még kb 10 évig nem számítunk boomernek, addig van időnk ¯\_(ツ)_/¯
#56
#54: Ha 100 esetből 99-szer negatív amit átéltél, talán 1 kivétel miatt, nem fogod szeretni őket.
Kontraproduktív pont az amit most csinálnak.Nem megszerettetik őket, hanem ellenkezőleg.Pedig lehet fel sem tűnt volna.
Érdekes módon a Búrok kiirtásáról nincs szó a médiában.Naponta mészárolják őket a feketék.Ahogy mondhatjuk egész afrikában jellemző dolog.Senkit nem érdekel.Ahogy a Deák tér után is náci lett mindenki aki elítélte a dolgot.Mert nincs cigány bűnözés /csak megjegyezném 2010-ben bíróság mondta ki, hogy van/.
#55
#52: Egyáltalán nem. Mi sem bizonyítja jobban hogy mennyire nem fogadod el a dolgot - süt a kommentjeidből, az utólagos magyarázkodás meg csak ront rajta - hogy rajtam kívül másnak is szemet szúrt. Nem az a baj ha nem megy az elfogadás ( elég sok ember van ezzel így, valóban nem könnyű legalább elfogadni hogy más ember másmilyen, sokkal kisebb dolgokban is ) , csak akkor nem is kell erőlködni a megmagyarázásával de hogy “de igen, csak félreértettünk”
#54
#28: nagyon tévedsz. elég sokan vannak, akik emberek bőrszíne alapján ítélnek, anélkül hogy az illető bármit is megmutathatott volna magából. a törvényi szabályozások meg a történelemben eddig azért elég hatásosak voltak. kontraproduktív volt pl a rabszolgaság vagy a gyerekmunka betiltása? nyilván ebből a távlatból te sem mondanád annak őket, pedig akkor nagyon is sokan érveltek hozzád hasonlóan.
#53
#46: Nem a média miatt lesz valaki meleg, hanem a hajlama miatt. Viszont a média rengeteget segíthet, hogy ne megalázottan, rettegésben élje le az életét azzal a nyomorúsággal, hogy ő más, mint a többiek.
Én hetero vagyok és ijesztő számomra ez a másság, de szeretném elfogadni. Nem érzem, hogy rám lenne kényszerítve, a legutóbb játszott tíz játékomban nem emlékszem meleg karakterre. Persze lehet, hogy volt, csak nem érdekelt, ezért nem vettem észre.
Filmekben, sorozatokban előfordulnak, na és? Dumbledore meleg, Harry nem. Nagy dolog.

Más kérdés, hogy valóban vannak káros hatásai ennek a társadalmi változásnak, de arra egy posztreakció több, mint kevés, hogy ezt kielemezzük...
#52
#51: A színskála neked is fehérből és feketéből áll barátom, úgy látom :)
#51
#49: Mondjuk egy cseppet se lep meg hogy pont te írsz olyat hogy “teljesen érthetően”. A kommentje minden volt csak nem érhető és egyértelmű.
#50
#46: Inkább arról van szó ma már fel lehet vállalni megtorlás nélkül.
Régen se volt kevesebb homoszexuális ember.
Más kérdés hogy egy kisebbseg ott is visszaél a jogaival.
#49
#47: Ez a tipikus van rajtad sapka, akkor azért, nincs akkor azért.... .
Teljesen érthetően , normálisan megfogalmazta, sokunk véleményét.
#48
#47: Megírás után gondoltam, hogy ez a két mondat biztosan ki lesz ragadva.
Részemről nem magyarázkodás, hanem beszélgetés de igazad van, én sem látom már értelmét ennek.
Nem azért van meleg barátom, hogy megerősítsem azt amiről te beszélsz, hanem mert normális emberként él. Azt, hogy mit láttok bele innentől nem érdekel :)
#47
#46: Nekem az egész szerencsen mosdatásnak tűnik, szerintem ne eröltessük tovább.

“sőt talán még kicsit büszke is vagyok hogy egy ilyen barátom is van”

Ez a klasszikus iskolapéldája a “van fekete haverom, hogy lennék rasszista” sztorinak. Ahogy a sorozatgyilkos se öli meg minden ismerősét....

“ nekem valamilyen szinten pedig jó mert nem kell elviselnem azt, amihez sosem volt huzamam”

Ez meg egyértelmű , amíg próbálsz úgy csinálni hogy amíg semmi “jelét” nem adja hogy meleg, addig oké, lehet úgy csinálni mintha nem lenne az. Csak nehogy legyen bármi amitől nyilvánvaló lesz.

Nekem amúgy tök mindegy, ez is mindenki magánügye, csak felesleges ez a magyarázkodás.
#46
Na fussunk neki még egyszer gyerekek, mert vagy én írtam valamit kínosan rosszul vagy direkt láttok bele dolgokat.
Szóval a melegekkel nincs semmi bajom. A MELEGEKKEL akik a saját nemükhöz vonzódnak, míg a buzukkal igen is van. Ez igaz a sikítozó, kényeskedő férfiakra és a direkt macsó nőkre is. Ez az a része, amikor már nem csak genetikailag tartom őket másnak, hanem mentálisan betegnek is. Amikor direkt rájátszanak, amikor direkt szerepelnek. Ahogyan említettétek a prideot is.
Van meleg, nagyon jó barátom. Tiszteletben tartja az én heteró hozzáállásom de ettől független még párkapcsolatról is beszélgetünk DE míg én nem emlegetem a puncit (amit jelzett hogy egyenesen undorítónak tart) addig Ő még csak a nevén sem szólítja a Sanyit csak páromként emlegeti. Tök jól el vagyunk, sőt talán még kicsit büszke is vagyok hogy egy ilyen barátom is van. Nem keresi a feltünést, amennyire lehet diszkréten kezeli a dolgokat. Nem lopva viszi be a csávóját, de nem kézen fogva sétál. Igazából nem tudom eldönteni, hogy ez jó vagy rossz dolog e. Neki biztosan rossz, hisz nem tud teljesen felszabadult lenni a szerelmével viszont nekem valamilyen szinten pedig jó mert nem kell elviselnem azt, amihez sosem volt huzamam.
Sokkal jobban tisztelem a gyerekeim annál, minthogy a saját képemre vagy olyan emberré formáljam őket, amilyen én nem lehettem. Elfogadom őket olyannak, amilyenek a hibájukkal együtt ahogy engem is a környezetemben élők. Én egyáltalán nem erről beszéltem.

Arról beszéltem, vagyis kezdtem volna beszélni, hogy manapság a divat marhanagy úr. Sokkal jobban nyitnak az emberek affelé, ami társadalmilag elismert sőt, amit én érzek (és ne haragudjon meg hogy így érzek) rá van az emberre erőltetve. Mert igenis így érzem. Lassan nincs egy olyan film, amibe ne lennének melegek vagy sorozat. Vagy egyre több játék. Persze nem kérem, hogy semmisbe vegyék őket hisz köztünk, pontosabban velünk együtt élnek. Viszont amikor már az embernek az az érzése, hogy szándékosan lesz egy karakter meleg, szándékosan raknak be melegeket egy olyan helyre ahol egyébként látszik, hogy semmi keresnivalójuk nem lenne, akkor jut eszembe olyasmi, hogy tudat alatt akarják belenevelni az emberbe ezt.

Nagyon hülye példa lesz, de tíz éve egy béna embernek tartották azt, aki saját magát fényképezi. Aztán egyre többen csinálták míg szelfinek kezdték el hívni és már szelfibot és lassan bajnokság is van belőle. Így "szokatják" szép lassan a népet erre. És ha látnám, hogy a lányom már most úgy néz az iskolába egy másik lányra, ahogyan...akkor sem szólnék bele. Azt sajnálnám (amit lentebb is írtam) hogy ha a média hatására fosztanák meg (hogy ne legyen bántó, számomra) egy normális családtól. Ha ezért valakinek paraszt vagyok, hát elnézést.
#45
#42: Teljesen egyetértek, különösen ezzel:

“nem csak teátrális drag queen melegek vannak akik a prideon cockringbe végig vonulnak”

Hozzáteszem, talán pont ez az egyik ami nem tesz jót a melegek megítélésének, hogy az ilyen pride-ok miatt sokan a kantáros-bőrnadrágos imázs-al azonosítják őket, akik ott rázzák a feneküket.
#44
Godach egyszerűen csak annyit írt, hogy van egy bizonyos preferenciája (ezen a szón van a hangsúly) és ha ez nem teljesülne, csalódna, de ennek ellenére elfogadná és támogatná. Szerintem ebben semmi szörnyűség nincs. Nem értem miért akaszt ki ez bárkit is. Legalábbis én így fogtam fel, de most nem fogom újra olvasni és elemezni.
#43
#42: Maximálisan egyetértek.
#42
#24: Nekem csak egy gyerekem van, de öreg amit leírtál ebben a komment szekcióban az iszonyat, szerintem mire fiatal felnőttek lesznek már másképpen fogod gondolni mint most, addig meg nagyon titkold el előlük, ezt a véleményt.
A pornó példát egyáltalán nem értem,hogy kapcsolódik a gyerekeidhez, ez olyan mintha azt mondanád, hogy a mindennapi szex megegyezik a pornóval,marha kreepy példa. A kamaszkor és a kora fiatal felnőttkör is arról szól, hogy megtalálják saját magukat, ebben a szexuális felfedezés is bennevan,hibázni is fognak. Saját magukért élnek és nem azért, hogy a te elvárásaid beteljesüljenek, ha akarnának gyereket,akkor nem a saját nemű párjuk lesz ebben az akadály.Az, hogy meg csak a konzervatív családmodellt tudod feldolgozni funkcionális családként nevetséges, ezzel csak degradálod a férfit kereső herére, a nőt meg szülő méhre. Mire fől müködne ez jobban mint ahol Apa és Apa van? Ne csináld már, nem csak teátrális drag queen melegek vannak akik a prideon cockringbe végig vonulnak. Két elhidegült szeretetet nem adó embertől lesz diszfunkcionális egészségtelen egy család, és nem a szülők nemétől. Még nem hallottam anyámat, hogy nem tekintené saját unokájának a testvérem örökbefogadott fiát,persze ott annyi különbség van, hogy Apa Anya neveli a gyerkőcöt,de nemhiszem, hogy ezen múlva. Ráadaásul egyáltalán nem kell büszke legyél senkinek a nemi identitására, egyszerűen élőítéletek nélkül elkéne fogadd és hagyni, hogy létezzen ahogy akar. Elég fixen jelen vagy ezen az oldalon ezért sürűn látom a kommenteidet,az érettebb értelmesek arcok közé soroltalak eddig, de ez döbbenetesen kiábrándító volt, ha nem visszataszító. Remélem 10-15 év múlva amikor két kamaszlánnyal harcolsz majd, már egy kicsit nyitottabb hozzállásod lesz a világhoz.
#41
delphijos! 40#
A Tom&Jerry mesesorozatban meg mindig a macsek szívott.
Soha nem az egérnek szurkoltam, az olyan kis mocsok rafkós incifinci volt. :)
#40
#39: Amúgy ez azért “nálunk” is megvan. Egy “fehér” társaságban biztos népszerű egy “cigányos” vicc , vagy valami sztori amiben ok húzzák a rövidebbet....
#39
Nyarlako!
..."Első körben ezeknek a közösségeknek kellene kirekeszteniük a saját bűnözőiket..."
Ezzel a megállapítással csak egyetérteni tudok!
Viszont ahogy tapasztaljuk, ez a legritkább esetben szokott megtörténni sajnos.
#38
#37: Sajnos kijelenthető hogy a prekoncepció nem alaptalan. És ez pont azokat érinti leginkább akik nem tehetnek róla.
De belülről kell változás.
Úgy is lehet mondani a baj nem a rassz hanem az ahhoz kapcsolódó szubkultúra a modern amerikai néger meg a magyar cigány kultúrában is.
Első körben ezeknek a közösségeknek kellene kirekeszteniük a saját bűnözőiket.
Magyarként ha reffes vagy az megbélyegzés egy életre és szégyen a családban meg a társadalomban, ott meg sokszor dicsőség.
Az ember társas légy, a kirekesztés az egyik legnagyobb visszatartó erő.