The Last of US Part Two fél-élménybeszámoló

Pár órát beleölve a játékba, visszatekintve az előző részre és az első majd végső véleményre... ( a blog spoilereket tartalmaz)
  • Írta: godach

Kommentek

#134
#132: Dehogy, szó sincs kihallgatásról. :)

De jó nyomon vagy, Tommy karakterét céltalannak éreztem és a végén, a háznál lenyomott hisztijét méltatlannak. Szerintem az is jobb lett volna, ha nem eröltetik bele a végén, hogy korbácsolja a "be nem teljesített bosszúvágy ígéretét" Ellie-ben. Ez a vonal nekem nem jött be. Nélüle is beszoptam volna simán, hogy "Ellienek elintézni valója van még".

Ne monsj ilyen hülyeségeket, hogy vallatlak, baszki... :) te blogolsz... Nem én. Ha ennyi mindent kiváltott belőled, szerintem jogosan merült fel bennem, hogy esetleg jobban kiírnád magadból... :)
#133
#132: SPOILER LEMARADT--- Aki lentebb olvasna!
#132
#131: "furkósbottal baszták meg a karaktereket"
Az mond ilyet akit nem is érdekel a játék. Nincs itt miről beszélni. Olvastak valamit, valahol, valamikor és azt mondják tovább.
Mindenki azt kapta, ami az útba jött. Amit dobott a gép. Joel is, Ellie és Abs és a többiek is. Van aki jogosan, de van olyan is aki nem érdemelte meg.

Nekem ez a terhes nős leszúrás és megkímélés volt, vagy tartottam hülyeségnek a végén. De ez is csak szöveg. Az első indirekt cselekedet volt, aminek meg is itta a levét Ellie, míg a másik egyszerű hisztiduma. Én vártam erre a részre és akartam valamit felhozni a TLOUS2 ellen, de az ND megszívatott mert olyan jól elmesélte, hogy megértettem. Évek, hónapok teltek el közben mind zenei és képi aláfestéssel segítettek megérteni mi van Ellie-ban.
Mondom, szó szerint veszekdett velem az asszony, hogy engedjem el Abset a végén, és le kellett raknom a kontrollert hogy elhigyje nem én akarom bántani, hanem film az egész.

Ha Tommy-ra gondolsz, akkor egyszerű a magyarázat. Vén szar, akit lerendeztek mint az állat. Gondolom, mivel elfogadta magát ennek (ahogyan Joel is egy tömeggyilkosnak) fogta magát és hazament. Ha esze volt, még meg is alázkodott Maria-nak és boldogan élt míg meg nem halt a kis bajsza alatt zsörtölődve és mocskolódva, amiért így járt).
Láthattuk, milyen kemény és vagány fickó volt azért, amikor szívatott minket Abbyékkel a garázsoknál. Viszont, egyszer mindenki megtalálja a párját.
Jöhetnek am tőled is a vélemények mert már kezdem úgy érezni magam, mint egy kiba*ott kihallgatáson xD
#131
#130: Persze, beszéltünk sok mindenről. :) csak valami olyasmi olyasmi van bennem, hogy tök jól esne érdemben beszélni dolgokról amik nem klappolnak és nem azon szinten vannak, hogy szar és furkósbottal baszták meg a karaktereket, ami messue nem igaz, de ettől még vannak "miért is?" - ek. :)
#130
#129: Nem lesz.
És tudod miért nem lesz? :D
Mert aki le akarta hordani a sárga földig az már megtette. Aki védeni akarta, az is megtette. Fel lett már sorolva minden érv és ellenérv is (olyanok is, amikre nem figyeltem). Nincs mit írnom.
Ha valaki bízik a véleményemben vagy valamennyire ismer és olvassa hogy életem egyik legjobb éménye volt, az akkor is belekezd ha eddig ódzkodott tőle. Ha nem, akkor se fog, ha újabb 10 bloggal bombázom meg a GameKapcsot :D
Nekem nem maradtak elvarratlan szálak. Vagyis maradtak, csak nem érdekelnek. Pontosítok... érdekelnének, de elfogadom hogy nem lettek megmagyarázva.
A történet lehet hogy nem kerek. De a karakterek sem. Ahogy beszéltük.... nincs jó és rossz, nincs olyan döntés ami vagy objektív vagy szubjektív. Hibáik ellenére elfogadtam, szerettem a karaktereket. Így vagyok a történettel is. Mi lett volna ha? Mi történt vele?.... ki tudja? Minden egyes játékosnak, alanyi joga van lefeküdni este, csendbe becsukni a szemét és elmélkedni, hogy vajon mi lett ...-al.
Számomra ez így egy tökéletes lezárás volt. Most pár napra/hétre felhagyok a gaminggal mert sportszerűtlen lenne bármivel is játszanom ez után a játék után.
Van rengeteg sorozat és film amit pótolnom kell, szóval most emésztgetem a dolgot és nekikezdek valami teljesen másnak. Nem felejteni fogok, nem megnyugodni hanem egyszerűen felkészülni, hogy ilnyeben bizony nem sokszor lesz már részem míg élek. Nagyjából ennyivel zárnám is a dolgot :)
#129
#128: Mocskos sony póni. :P

Viccet félretéve. Én most épp nekifogtam az Uncharted 4-nek másodszor... És esküszöm jobb mint elsőre. Valahol olvastam egy cikket, hogy a játék a legélvezetesebb unalmas pár órát hozza az elején és tényleg így érzem most. Persze szerintem nem unalmas... :)

Na de nem megyek bele részletesen. A lényeg, hogy nagyon sok olyan dolgot kiemeltél most is, ami szerintem a ND-ot megkülönbözteti és egyedülállóvá teszi a játékiparban. 2. végigjátszásra és a TLOU2 után méginkább nyomatékosítja bennem azt, hogy ez tök normlális, hogy nem jön be mindenkinek. De ismét rádöbbenek arra, hogy más ligában játszanak. De sokkal inkább megértem, hogy ez a liga egyeseket kurvára nem érdekel. Nem is kell. Így van jól.

Na de bocsi az offért. De valahol örülök, hogy ezeket váltotta ki belőled. De amin elgondolkodtam veled kapcsolatban, hogy tényleg rohadt sokat számíthat nálad egy játék általánis fogadtatása, mert biztos vagyok benne, hogy ha általánis seggnyalás övezné a játékot, nem ilyen pozitívan csengene le nálad. :) és ez nem bántás, csak szerintem egy, érdekes pszichológiai működés. :)

Várom az újabb blogot a részletekkel, mert bennem viszont tivábbra is vannak dolgok amik basszák a csőröm, de spoiler nélkül nehéz belemenni. Úgyhogy remélem lesz egy ultraspoiler alertes bejegyzésed. Kiváncsi vagyok.
#128
Na most fejeztük be.
Gondolkodtam rajta, hogy nem fogok írni vagy két napig, hanem összeszedem a gondolataim és nem érzelemből próbálok írni, hanem teljesen elfogulatlan mindentől.
Nem megy.
Több dolog is eszembe jutott a stáblistát nézve és a gitározást hallgatva, amiből az első az hogy "Köszönöm Szépen" Naughty Dog!.
33 évet éltem, voltak maradandó pillanatok, de a játékot végigjátszva lett egy újabb.
Több mint húsz éve játszom, volt már dolgom nagyon sok mindennel és találkoztam már érdekes dolgokkal. Ez a játék viszont a spoilerek ismerete mellett is tudott újat, meglepetést nyújtani.
Sokan kiáltották az ND legnagyobb bukásának, számomra viszont egy legenda lett ez a rész, amiről minden egyes játékfejlesztő példát vehet.
Legenda, mert amit kihoztak a játékból az példaértékű. A látvány lenyűgöző és (bár nem kerestem) sosem láttam, hogy ismétlődne akár egyetlen darab tereptárgy is. Sőt, volt olyan animáció amit megkívánt a játék sztorija de csak egyetlen egyszer találkoztam vele. Ez mind a minőség és odaadás jele.
A történetről nem szeretnék beszélni. Szeretném az élményeket megtartani magamnak. Akik viszont olvastak róla, azoknak üzenem hogy egyszer, egy végigjátszást szenteljenek a dolognak.
Ömlengeni nem akarok, védelemre a járéknak nincs szüksége és attól hogy ki mit gondol a történetről, nekem az élményből nem vesz el.
Szóval, ezúton is szeretnék jó játékot kívánni mindenkinek.
Talán, nem túlzok ha azt mondom, kevesebb ember lennék, ha nem éltem volna át ezeket.

ui: Azoknak akik játszottak a játékkal és olvastak közben.
Az utolsó jelenetnél a csónakoknál, megy a sztori....
Én mocsok módon nyomkodom a négyzetet, pedig tudtam mi lesz a vége, és tudtam hogy videó nem én irányítom a dolgokat.
Közbe a nejem, csapkod, csíp és csúnyán néz közbe, hogy engedjem hát el Aby-et :D
Aki tolta tudja, aki nem meg így járt :D
#127
#125: Ugyan ebbe a hibába estem én is,most meg röhögök a fikázókon mert pár soros kommenteken tetten érhető hogy fingjuk sincs az egészről csak pár youtube videó meg leírás alapján próbálnak okoskodni arról micsoda szar az egész történet és hogy meg lett gyalázva az első rész főszereplőpárosa - holott nem.
Én mindkét karaktert sajnáltam amúgy (Ellie,Abs)mert a körülmények és az emberi természet áldozatai...Ráadásul ahogy lentebb spoilerbe írtam (nem tudom olvastad-e így nem írom ki konkrétan) egy fontos dolog nem derül ki a játékban X karakternek.
Ahogy mondani szokták az éremnek két oldala van, és ez a játék biza bemutatja mindkét oldalt. Az hogy van aki szellemileg avagy értelmileg nem elég érett ahhoz hogy ezt feldolgozza vagy nem is játszott vele és úgy fikázza, szóra sem érdemes, a bolondot sem tudod meggyőzni arról hogy bolond.
#126
#125: Az első rész újrajátszásánál csatlakozott be a nejem, csak hogy ne legyen annyira értelmetlen a lenti hsz :D
#125
#124: Igazából a spoilerek ismeretében én is tökre bedőltem annak, hogy egy nagy baromság a történet. Viszont a spoilerek ismerete hála istennek nem ad magyarázatot a történetre, sőt csak a történések 10 százalékát teszi ki így bár tudtam mi fog történni, én is izgultam végig. Átélni, megismerni a szereplőket viszont teljesen más.
Tegnap este ott raktam le a kontrollert amikor Ellieék megjelenik Abby és történik ami történik. Míg Ellie-val voltam addig ez a jelenet olyan dühöt váltott ki, amit meg akartam bosszulni. Most Abbyeval odaérve viszont vele akartam bosszút állni, mindenért. Fura és egyben érdekes dolog ez.
Meséltem, hogy ezt teljes egészében a nejemmel játszom (kizárólag statiszta) és az első felénél csatlakozott be. Tegnap tudatosult bennem, ahogy menet közben beszélgettünk, hogy Ő bizony semmit nem tud az egész sztoriról. Gőze sincs ki fog meghalni vagy ki éli túl, de a találgatásai nagyon tetszenek és a bizonytalanság is amit látok rajta közben. Irigy vagyok kicsit a tudatlanságára, de míg én a játékot élvezem addig ő legalább a történetet :D
#124
#117: Ez is csak egy olyan dolog (amit a bosszúhadjáratról írtál) amin a legtöbb gyűlölködő fröcsögőgépnél kibukik mennyire nem játszottak vele és mennyire nem volt közük hozzá ayoutube szakértésentúl....
#123
#117: "Bár persze még nem tartok ott de több mint 10 órát vittem már Abby-vel és nekem egyszerűen az érthetetlen, hogy egyáltalán hogy lenne esélye Ellie-nak ellene. Míg az egyik egy túlélő, addig a másik egy katona a szó szerinti értelemben."

Azért Ellie sem egy általános túlélő, Joel-től is megtanult egy s mást. A katonai képzettség hiányát pedig fondorlatos gerilla harcmodorral ellensúlyozza. :D
#122
#121: Akkor félreértettem.
#120
#118: Egy rohadt másodpercet se moralizál a játék. Semmi erkölcsi lufifújogatás és pukkantgatás nincs. Sokkal zsigeribb. Ha már valaminek fontos szerepe van, akkor az legfeljebb a pszichológia. Ahogy feldolgozzuk a bűntudatot, a gyászt, a bosszút. Meddig megyünk el, hogy ezeket feldolgozzuk, letudjuk, és az adott esetben milyen további mélységbe képes taszítani. Ez egy PTSD trip. Semmi morál/erkölcs nincs benne. Legfeljebb a terhes nő "sérthetetlensége".
#117
#115: Annyiban igazat adok amúgy neked is, hogy van ahol egyáltalán nem illik a történetbe. Ilyen az ACII is ahol én inkább egy idióta húzásnak találtam hogy legyen valami meglepetés. Hülyeség lett belőle. Egy Max Payne-nél pedig egyenesen fel lennék háborodva vagy egy Punisher játékban vagy filmben. Ezek a karakterek nem erről szólnak. Hülyeségnek tartottam a TloUS2-ben is főleg amennyire nyomták Ellie fantasztikus arckifejezését, viszont így hogy játszom vele ebben a játékban például tökre érthető. Bár persze még nem tartok ott de több mint 10 órát vittem már Abby-vel és nekem egyszerűen az érthetetlen, hogy egyáltalán hogy lenne esélye Ellie-nak ellene. Míg az egyik egy túlélő, addig a másik egy katona a szó szerinti értelemben.
Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy a nagy bosszúhadjárat is úgy lett beharangozva hogy Ellie terminator módjára lemészárol mindenkit ami nem is igaz. A főbb karaktereket önvédelemből vagy "véletlen" öli meg. Persze van akit azért jól megkínoz de az a fura az egész játékban, hogy míg addig jogosnak éreztem most a másik oldalról nagyon nem érzem annak. Két idióta, akik döntöttek és súlyos következményei vannak amik visszafordíthatatlanok. No de legközelebb már csak ha befejeztem.
(A filmre nem emlékszem pontosan. A Brosnanes vagy a Yumás?)
#116
#113: Mondjuk semmi ilyesmi nincs benne, hogy "nem ölöm meg mert olyan leszek mint ő" indíttatás nincs benne, de szakérts tovább. :)