Bepótoltam: Legacy of Kain: Soul Reaver

Egy jó vámpíros játéknak mindig akad hely...
  • Írta: Gora

Kommentek

#6
#3: Igen, ilyen szempontból jobbak a notik. Nincs mit rajta szerelni, ha útban van el lehet süllyeszteni egy fiókba. Persze cserébe ha valami megáll benne nehezebb javítani és a megcélzott korszaknál 4-5 évvel újabbat kell venni, hogy legyen benne erő gaminghez.
#5
#4: Igen gondoltam, hogy valami ilyesmi program létezik. Az x360ce-t anno használtam, de amióta van ilyen vezérlőm nincs szükségem rá. Viszont volt egy gondom a Soul Reaver 2-vel aminek köszönhetően a Nosgoth Tartóoszlopai átvezető alatt véletlenszerűen kifagyott. Ha sikerült is átvészelni a grafikai beállítások lenullázásával, akkor az átvető végén a továbbjutáshoz dimenziót kellett váltani, ami kezdetben lassított felvételként indult és végül besüllyedtem a lépcső alá és a végtelenségig zuhantam a lila köd közepette a karakterrel. Ezt a DxWnd nevű programmal sikerült kiküszöbölnöm, azonban ez a Steam rétegről teljesen elszeparált. Valószínű, hogy még szükségem lesz erre az eszközre, na már most ez a Joytokey átjátszható egy másik programon keresztül is vajon?
#4
Szerettem ezt a játékot és jó volt olvasni róla ennyi év után is. Abszolút nagyszerű kis játék, mint a Blood Omen 2, ahol Kane-nel megyünk és fullos a játék. Na persze annak sincs kontroller támogatása. De egy szemet se féljetek, hiszen az ilyennekkel, mint ez, tele van az internet:

https://joytokey.net/en/

Egyszerű ingyenes program, ami a windows-ban beállított bármilyen működő vezérlő minden gombját és irányát egy adott gombnyomáshoz rendeli hozzá a billentyűzeten. Tehát szépen beállíthatod magadnak, hogy a bal stick előre, az legyen a W, vagy a felfelé nyíl, ahogy a játékban van. A space az ugrás, akkor az lesz az A. A Start lesz az Esc. Szóval ezt így beállíthatod, de érdemes figyelembe venni, hogy az olyan játékoknál, amikben van térkép (M), napló (J), inventory (I) külön gomb, nem kötelező minden egyes ilyet kirakni a gamepad-re, ha nem TV-n játszol, hanem a gép előtt, akkor ezeket be tudod nyomni billentyűről is.

További tanács, hogy ha van az adott játéknak konzolos verziója (Soul Reaver pl volt PS-re), akkor érdemes onnan ellesni, hogy melyik gomb hol van a gamepad-en, mert azt egyszer már kitalálták.

Ilyen mókoló programokkal sok okosságot lehet okozni, pl egy régi, csak D-Input támogató játék ugyan úgy játszható X-Input vezérlővel is. Magyarul a Windows-os sima gamepad bemutatható Xbox 360 kontrollerként az X360ce és hasonló programok segítségével.

Ha kell tipp ilyen dologra, akkor nyugodtan kérdezzetek, szívesen segítek, ha tudok.
#3
#1 Voltaképp nekem is van annyi kacatom, hogy összetudjak rakni egy nosztalgia masinát, de a lustaság és a helyhiány bezony nagyúr tud lenni. ;)

#2 Van rá biztos valami megoldás de már én is belefáradtam a kísérletezgetésekbe. Viszont a Soul Reaver-t sehogy sem akartam kihagyni, így kompromisszumot kötöttem. Megjegyzem, most belenéztem a második részbe és abban még a menüben ilyen opció sincs, míg az elsőben volt. A menüben tudtam is fel alá császkálni az irányítóval de rányomni már semmire se. Nem tudom, hogy ez valami speckó Steam kiadás, mert alapból tudja a WideScreen-t, a Gamepad-ot viszont már semennyire.

Hát a kamerakezelésre visszatérve. Amikor becélzol egy helyet, hogy oda átugrassz és csak úgy random elfordul a kamera az-azért elég idegesítő tud lenni. Pláne ha baktathatsz vissza egy keveset, hogy ismét megpróbálhasd. :D

Igen a Blood Omen volt az első, és ilyen oldalnézetes 2D-s cucc. Nekem is kimaradt. Bár ilyen Climax-os 2.5D-s megoldással simán kipróbálnám (AC Chronicles).
#2
Jó kis élménybeszámoló volt gratu.
Én még PS1-en toltam, ha jól emlékszem. Nemrég én is bezaebeltem Steamre és mivel nekem sem sikerült sem az XO sem pedig a DS4-et ráhangolnom, le is tettem róla. (nincs nekem már időm ilyenekkel küszködni).
A játékot kifejezetten szerettem és a kamerakezeléssel sem volt gondom hisz abban az időben a Capcom nagyon erőltette ezt az egészet (RE, Dínó Crisis, Onimusha vagy a Konami a Silent Hill-el.)
A történet nekem nagyon tetszett és csak évekkel később tudtam meg hogy van egy Előzmény is Kainnal. Valami Diablo stílus ha jól emlékszem.
#1
Jesszus úr isten. Fellapoztam a CD tatyómban az említett lemezmellékletet, 2002/10-11. számhoz jött. Azóta várja, hogy sorra kerüljön :D

A kompatibilitási gondok miatt nem aggódom. Beröffentem hozzá a Pentium 3-ast, de ki tudja mikor kerül végre tényleg sorra.