Én és a GTA 4

Avagy miért nem tetszik és miért tartom pofátlan visszafejlődésnek.
  • Írta: godach

Kommentek

#12
Szerintem egész jó játék volt. Bár a hangulata elmarad a korábbi részekétől, viszont minden más szempontból túltesz rajtuk... az 5. rész pedig maga a csúcs.
#11
Szamomra magasan a legjobb gta resz a negyedik epizod. En mondjuk az ilyen minijatekoktol kiutseket kapok, ezert ezek hianya, vagy elnagyoltsaga egyaltalan nem zavart. A harcrendszer szerintem nagyon el lett talalva, tiszta gears of war erzesem van mindig amikor lovoldozom a jatekban, valamint tetszik, hogy jol meg kell tunkolni az npc-ket ahhoz hogy meghaljanak. Az otodik reszben szerintem a har visszalepes, tul konnyen kinyirhatok az ellenfelek, cserebe teged is par golyo kifektet. A masik a jatek humora. Hiaba komolyabb hanvgetelu a jatek, sok helyen faszra veszi ka jatekost, rengeteg humor van benne, az atvezetokben is, a radiocsatornak fenomenalisak, es a mellekuldetesek. De igazabol az biztos, hogy aki nem szeret egy jatekban annyira lovoldozni, gyilkolni, amokfutast rendezni, annak a negyedik resz nem biztos hogy telitalat, mert itt aztan ki lehet elni magadat rendoros uldozesekben, vagy csak random varosi gyilkolaszasban:)) Ja es ami az otodik reszben hatalmas visszalepes, az a verekedes. A negyedik reszben kulonfele valogatott mozdulatokkal lehet foldre teriteni random jarokeloket is, a gay tony dlc-ben pedig van ketrecharc is, ami rohadt elvezetes. Osszegezve szerintem magasan a legjobb resz a negyedik, latszik rajta az elkoltott 100 millio dollar.
#10
Azt hisem, már többször leírtam, a 3D-be váltás utáni egyetlen GTA epizód, amit sosem játszottam végig, a San Andreas volt. Pedig többször nekiültem. A történet és a gettóhangulat semmilyen szinten nem tudott megfogni, a sok melléktevékenység pedig számomra öncélú és érdektelen volt. A GTA IV viszont "a kevesebb néha több" elv szerint sokkal jobban lekötött. Emellett azok a melléktevékenységek, amik benne maradtak, sokkal inkább beleillettek (a történetbe és Nico karakteréhez is). Kétszer pörgettem ki (csak azért nem háromszor, mert a vége felé másodszor is RRoD-s lett az eslő Xboxom és az új S-re, amire lecseréltem, nem vittem át a mentésem).
#9
#3: Nagyon jól leírtad, amit én is akartam, szinte mindenben egyetértünk. :)
A IV. más, de semmiképpen sem visszalépés.
#8
YanezModerátor
#6: A GTA online nekem annyira nem adta. Egyébként a GTA V az első a szériában, amit kitoltam. :D
#7
Ha ráfüggtem volna az SA-ra biztos hogy így lennék vele. Nekem a GTA-s pályafutás a 2. résznél kezdődött. Teljesen ráfüggtem havernál, nem tudtam elképzelni jobb játékot. Aztán ideadták és akkor még voltak olyan problémák hogy pl. XP-n nem indult el. Pedig azért XP is jó volt kompatibilitásban és akkor net sem volt fixekhez.
Szóval maradt az első rész, elszórakoztam vele. De azért az nem jött be annyira.

Aztán a VC nálam mindent vitt hangulatban. Később meglett az SA. Annyira már nem jött be, ráadásul bemoddoltam valami autót ami miatt egy küldetést nem tudtam befejezni és nálam ott ért véget a játék. Aztán a 4. résznél felbaszott hogy állandóan telefonálgatnak és annyira a sztorira sem koncentráltam valamiért úgyhogy az is félbemaradt. :D Szóval lenne itt pótolni való.
Viszont a 4. résznél engem nem zavart, hogy egyszerűbb. Sőt, inkább ne lett volna semmi amit ránk erőltetnek. Mint a Mafia-nál legyen a világ nyitott és összetett az immerzió miatt, egyébként lehessen leszarni mindent.
#6
#1: Kíváncsivá tettél. A fiam sokat beleölt már a GTA Onlineba és láttam, hogy ott rengeteg lehetőség van, de csak fél szemmel figyelgettem, mert szeretném majd én felfedezni. Kíváncsi vagyok, hogy a single része hogy sikerült.
#5
#2: Na ezt szeretem a szólásszabadságban. Yanez felderített te meg teljesen az ellenkezőjét mondod :D
#4
#3: Ezt a különböző univerzumot nem tudtam, köszi az infót így már kicsit érthetőbb a város kinézete, stb.
A többivel viszont nem értek egyet. Technikailag most is mondom, hogy elfogadom a játékot és el is ismerem, de ha nem nézem azt, hogy mennyire nem foglalkoztak a melléktevékenységekkel, akkor a sztorit kell néznem, ami viszont közel sem jobb mint bármelyik GTA résznek.
Sőt, a San Andreasban még jobban beleillettek, földhöz ragadtabbak ha már innen közelítem meg. Elég csak a raktárból lopást (targoncával rakodni) vagy az esti betöréseket nézni.
A karakterek közül egyedül talán Brucie aki nekem hihető volt. A többi mind pökhendi, tuskó. Még itt a vége felé is, ahol nagyágyúkkal találkozom, azok is úgy viselkednek, mint egy sikátori drogdíler. Értem én, hogy nem a filozófiai esszéjükkel foglalatoskodnak, de az a fajta maffiavezér stílus, ami sármos, komoly és félelmet kelt az emberben, egyikre sem jellemző. (persze tudom, görbe tükör stb, de akkor is).
Részemről ez egy jó játék, de egy nagyon rossz gta rész. :)
#3
barackostejModerátor
A végéről indítok: a GTA IV és a GTA V egy univerzum. A GTA3-VC-SA pedig egy másik univerzum, ezert nincsenek közös helyszínek.

A GTA IV nekem az egyik kedvenc játékom, de szerintem a beszámolód alapján picit rosszul helyezted kontextusba. A római négyes nem véletlenül került a címbe: tiszta lappal indítottak a fejelsztők X360-PS3 generációban. Egy sokkal komolyabb és valósághűbb GTA-játékot próbáltak összehozni. Sajnos ez elég éles váltás volt és sok rajongó gyomrát megfeküdte.

Ha úgy állunk hozzá, hogy ez a San Andreas folytatása, akkor tényleg elvérzik sok mindenben, de a fejlesztőknek nem is ez volt a célja, Inkább egy új, sokkal felnőttesebb irányt szerettek volna kijelölni a sorozat számára. Ebbe pedig nem illettek az eltúlzott karakterek, az idióta, vicceskedő mellékküldetések, vagy éppen a főhős teljes tesreszabása.

Helyette van egy valósáhhű helyszín, komoly történettel és össztett karakterekkel. Sajnos a küldetések nem éppen változatosak pont a földhözragadt megközelítésnek hála, de azért ezen sokat faragtak a The Ballad of Gay Tony DLC-ben.

Ahogy mondtam, a fejlesztők nem folytatást szerettek volna csinálni, hanem újragondolni az egész sorozatot, ezért kár a San Andreas-szal versenyeztetni. Emlékszem az előzetes interjúkban is hangoztatták, hogy valami olyasmit képzeljünk el, mint anno a GTA2 és GTA3 esetében. Ugyanaz a sorozat és hasonló ötletek, de teljesen más megközelítés.

Persze ettől még lehetsz csalódott, és tényleg kevesebb ha "kilóra" mérjük a minijátékokat és a lehetőségeket, de próbáld más oldalról megközelíteni. :)
#2
Oh, a kedvenc részem volt, Nico Bellic karaktere, a nem játékos karakterek, a járműfizika, és a mellékküldetések miatt. Az V is jó volt ugyan, de már közel sem fogott meg ennyire, be sem fejeztem, de lehet hogy fog kapni még egy esélyt.
#1
YanezModerátor
Nekem is pont ezek a melléktevékenységek sokasága hiányzott a 4-ik felvonásból. Érdekes, de a SA-ban ezekkel jobban elvoltam, mint a sztori részével. Bár az is igaz, hogy ennek azért volt két komolyabb oka. Az egyik az újdonság varázsa a videójátékok világában, előtte ugyanis hasonló megvalósítás nemigen volt. A második a hiányos angoltudásom, ergo a negyedét sem értettem a történetnek, de amúgyis utálom az ilyen bandák közötti viszályra felhúzott sztorikat.

A 4-ben viszont már sok mindent értettem és csak ennek köszönhetően vittem majdnem végig, meg annak, hogy az első játékom volt az újonnan vásárolt PS3-ra és a SA után grafikailag egy óriási előrelépés volt, vizuális orgazmus. Arról nem is beszélve, hogy NY görbetükre volt a város, így sok ismerős helyszínen fordulhattam meg. Összességében viszont nagyon monoton volt a játékmenet, ami egy GTA-nál a legrosszabb pont.

Az V-ik rész már nagy előrelépés ehhez képest. S bár a melléktevékenységekben nem nőtt fel a SA-hoz, minden másban a legjobb GTA! Ilyen gyönyörű még soha nem volt egy GTA (hagyjuk most a pc-s modokat). A 3 karakter telitalálat, pedig nagyon tartottam tőle! Leginkább az tetszik bennük, hogy 3 teljesen különböző személyiség, így mindegyik érdekes a maga módján. Értem ezalatt mindegyik életének alakulását, ahogyan haladunk a sztorival. Itt pedig végre ezek a sztori küldetések is baromira élvezetesek! Apropó sztori! Nekem nagyon tetszett, mind a fő, mind a karakterek életét követőek. Viccesek, őrültek és drámaiak. S ez nem csak annak volt köszönhető, hogy végre értettem is. :D

A GTA6 nem tudom milyen lesz, de lehetőségek szintjén egy nagy előrelépést várok az összes GTA-val szemben! A grafikai megvalósítás pedig magától értetődően forradalmi kell legyen.