Mafia: Definitive Edition

Amikor a büszkeség a minőség rovására megy... Nem kertelek, nagyot csalódtam ebben a remake-ben, és ezúttal nem azért mert nem fektettek bele elég energiát.
  • Írta: mumia76

Kommentek

#9
Jó lesz majd ezt is ingyé' bezsákolni az epicen 1-2 éven belül. Addig meg inkább maradok az eredetinél... Mekkora jó zenék is vannak az ereditben, atyaég
#8
#7: Egybéként ott a free ride a város szabad bejárásához. Kuponnal az Epic Storeban azt mondom, hogy megérte.
#7
#5: Én anno vagy háromszor végignyomtam, de most is csak ámultma rajta, hogy mennyire jó a történet, a kokrhoz képest viszonylag változatosak a küldetések. A város pedig gyönyörű és korához rendkívül jól kidolgozott, ez rengeteget dob is a hangulaton. Nekem ennyi kell egy nyílt világban. A zöldségesnél ki vannak dolgozva a kirakott zöldségek/gyümölcsök, egy konyhában minden berendezés szépen le van modellezve és a helyén van. Nem lehet bowlingozni és nem állít meg az úton odafelé négyszer egy npc, hogy szívd ki a mérget a lábából? Olcsó játék hülyegyerekeknek ez a random event dolog és a sok aktivitás, amit az emberek 99%-a egyszer próbál ki. Van néhány dialógus, ami kellemes volt, hozzá is adott az eredetihez, viszont voltak olyan dolgok, amik árnyalták a képet, pl. rosszabb emberként voltak feltüntetve a karakterek, (egyébként Paulie béka pofája tényleg ellenszenves volt), ami ugye illúzióromboló, viszont reális. Mondjuk igaz, hogy a karakterekkel kevésbé lehet együttérezni. Spoiler alerttel leírhatnád, hogy mi az az általad vélt ellentmondás, mert én direkt nem játszottam végig 17-18 éve az eredetit, mert vártam egy jelentős grafikai modot, vagy remaket. A játékmenet egyre kevésbé zavart, ahogy az idő telt-múlt. Az elején a közelharc és az alt nyomogatása, valamit a bugoló fedezékrendszer nagyon zavartak, de idővel ezt megszoktam, valamint pl. a közelharc ritkább lett. Nekem a nosztalgiafaktor és a gyönyörű grafika miatt abszolút jó élmény volt az újrajátszás, a hibái ellenére is. Ok, a mozgásanimációk nem voltak mindig a helyzet magaslatán, de az arcanimációk azért jók. Mindent összevetve számomra az egyik legszebb játék máig. PC-n játszottam.
#6
YanezModerátor
#5: 40 dollár az alapár, nem 60. Legalábbis amcsiéknál.
#5
#4: Az a baj a játékkal, hogy rém unalmas. A garfika sztem nagyon jó, a hangulat is oké, de ez ma már tényleg kevés. Kb. 10 küldetés egy hangulatos, nosztalgiát ébresztő de mégsem igazán immerzív világban, ahol az open world inkább csak díszletként funkcionál. A tizenpár küldetés gyorsan ledarálható, csak annyira unalmas hogy a 3-4. környékén konkrétan bealudtam. Szal talán apró adagokban való nosztolgásnak megfelelő, de 60 dollárt ez nem ér meg... Mondjuk 20-at sem igazából...
#4
YanezModerátor
#3: Igazából azért félek elolvasni, mert láttam az alacsony pontszámot és nem szeretném, ha elmenne a játéktól a kedvem, mert azért sok jót is hallottam róla. Úgy tudom leginkább azoknak nem jött be, akik anno ezerrel pörgették az eredetit. Nos nekem mivel az gyakorlatilag kimaradt, így adok magamnak egy esélyt.

Onnan vettem, hogy másolt, hogy a blog.hu-n szóról szóra ugyanez a cikk van kint. Erre értettem a kérdésem, miszerint te vagy-e annak is az írója.
#3
1. nincs spoiler az írásban, ezt jeleztem volna külön ha lenne, nyugodtan elolvashatod.
2. ki mondta, hogy az összhatás a grafikai és egyéb pontok átlaga? Ez egy szubjektív pontszám, hogy nekem mennyire jött be a játék összességében.
3. Ha nem olvastad el, honnan veszed, hogy "másolt"? Az "eredeti" angol nyelven íródott, és igen, azt is én írtam.
#2
YanezModerátor
Legalább az utolsó kérdésre adj légyszi választ! Csak mert más szerző másolt műve nem maradhat fent.
#1
YanezModerátor
A cikket elolvasnám, de mivel tervben van a játék és az eredetivel anno csak egy kicsit játszottam, így nem akarom magamnak lelőni a poént. Mellesleg a Pontozdából hogyan jött ki a 4-es pontszám? Én akárhogyan számolom, olyan 6, max 6 és fél körül jön ki. Egyébként ez az írás egy másolt tartalom, így meg kell kérdeznem, az eredeti is a te műved?