Unalmas, unalmas és harmadjára is unalmas...

Pléjsztésön ekszkulzív förszt parti címek, Cédéprodzsektred és a viccserakirály avagy minden évben ugyan az a cod, fifa vagy ubifos....
  • Írta: godach

Kommentek

#16
Nagyon jó írás haver gratulálok hozzá!
A W3 kapcsán hasonló érzések cikáztak bennem is, jó pár emberke már szinte annyira csöpögve mint szűzlány az első petting party-n ajnározta hogy kb. a hányingerrel küszködtem mikor olvastam a címét is bárhol.
Az igazi probléma nálam az volt, hogy más játékokkal együtt emlegették amelyeket a sárga földig lehordott némelyik idióta, csak hogy, még jobban piedesztálra emelje a kis kedvencét,(mondjuk ezt sosem értettem mert ami jó az önmagában is jó nem kell mellette más játékokat bemocskolni, lehordani s, lehülyézni akiknek más tetszik) bár amíg nem létezett W3 addig jók voltak a másik játékok is de hát jött "Pál fordulása" és rögtön más szelek fújtak.

Azt látom ha valóban, el tudná fogadni azt minden ember hogy nem vagyunk egyformák, ami az igényeinket tekintve igaz akkor nem kellene vitatkozni ilyen apróságokon, minthogy kinek milyen játék tetszik, vagy nem tetszik, mert attól az nem lesz jobb vagy rosszabb.

Itt jön mindig az arany igazság: "A világon az emberi ész van a legjobban szétosztva. Mindenki meg van győződve róla, hogy neki egy kicsivel több jutott."
#15
Hab
#3: Szerintem nyugodtan el lehetne hagyni a pontozást. Kritika végén összegzésként leírnák a pozitívumokat, negatívumokat és azt hogy ajánlja-e a szerző vagy sem.
#14
#10: Van közös, amit együtt szoktunk tolni (bár mostanában olyan sok a meló, hogy mikor elmegyek még alszanak, amikor hazaérek meg már alszanak), de van amire rá nem tudna venni.
Pubg, Ring of Elysium és 7 Days To Die-ban szoktunk együtt játszani. GTA5-el is nagy ritkán, de ott általában én vagyok a ribi és arról szól, hogy beülök mellé az autóba és furikáz ide-oda :D
A Fortnite és Minecraft viszont kizárt. A Minecraft nem érdekel, egyszerűen nem kötne le míg a Fortnite még csak-csak el is menne, de ez az építkezés nekem nagyon nem jön be. Amikor nézem hogy játszanak, csak kapkodó idegbetegeket látok. Persze kicsit magamra ismerek még annó a cs1.6-ból, amikor már 2 mp alatt bevásároltam tudatosan, más meg azt sem látta mit csinálok, szóval értem én hogy tudják mi ez a "kapkodás" csak én már azt hiszem ehhez öreg vagyok. :D
#13
Èn a tlou2-vel vagyok úgy, ahogy te a witcherrel.
Nagyon elismerem hogy profi munka, de annyira fel van már istenítve, hogy van az a játèk ès nem lètezik más, hogy már megutáltam.
Tènyleg profi szinten kèszülnek az exkluzívok, de a nagy istenítèsek miatt utálom mindegyiket.
Mintha csak az exkluzívok lennènek a jó játèkok.
Nyilván nem mindenki áll így a tèmához, ezèrt akinek nem inge ne is vegye magára.
Vitatkozni úgyse szeretnèk ès nem is fogok.

Aztán ott van pl az AC.
Ezio korában kèszültek youtube-ra parkour videók, assassin ruhákban ugrándoztak, playit-en találkoztam az első rèsz assassinjával ès ezek olyan jó dolgok voltak számomra.
Kollègámmal tudtunk beszèlgetni pl a Brotherhood-ról.
Jelenleg a mièrt szar a tèma, règen a mièrt jó volt a tèma.
Most sokan nyavalyognak ha 2 fps-el kevesebbel fut egy játèk annál, amit ők elvárnak.
Règen jó volt a ps3-on a játèk, valahogy el tudták fogadni ès èlvezni, most a nagy igènyek vannak.

Hiába van a szuper játèk meg a szuper konzol ha nincs meg a normális közössèg akikkel együtt lehet örülni.
Jelenleg a közössèg nagyon szèlsősèges.
A kezeltesd magad ès hasonló kommentek, a másik ember lealázása, a meg sem jelent játèkok foggal körömmel istenítèse, a fejlesztők fenyegetèse ès a többi.
#12
#7: Akarod mondani Mékó... :)
#11
Nekem van egy jó töltöttkáposzta receptem egyébként, ha valakit érdekel. :)
#10
#6: Hát igen. Mondjuk én tudom élvezni a Fortnite-ot ha a fiammal duo-ban megyünk, attól olyan “közös élmény” lesz. De ott van Rocket League , ahol látom hogy egyre ügyesebbek, és időt töltenek el valamilyen technika begyakorlására.... és ez a lényeg. Élvezni hogy játszik az ember. Nem a fűszálakat számolni, meg azon agyalni hogy teszem azt egy másik platformon 2fps-el több lenne, stb... és én pont a fiamon látom hogy ez az egész baromira nem érdekli. Van az ami van, és ennyi....
#9
#8: Lehet igazad van, hogy néha túlzásba viszem ezt aláírom.
Próbálok sokszor nem indulatos lenni, de nem mindig jön össze :/
#8
YanezModerátor
#5: Nekem soha nem azzal van problémám, ha az adott témáról vitatkozunk, mondj hozzá bármi őrült érveket is, vagy rábólintok, vagy szembeszállok. Az egyetlen dolog, amivel unszimpatizálok, hogy amikor vitatkoznál velem, rendszerint olyasmit állítasz rólam a múltból, ami nem igaz. Ekkor szoktam szemöldököt ráncigálni. Lehetne enélkül is, szigorúan témánál maradva. Ez olyan, mint amikor modiznak meg fanboyoznak, mert minden más elfogyott.
#7
#3: Nem tértél el, mert nagyjából így vagyok vele én is.
Kicsit másabb példával jövök de szerintem érhető lesz.
Egy Quake 3 vagy Unreal Tournament pályán ha fel lenne írva a falra hogy GoDach, lehet sosem venném észre, mert a játék nem azt kívánja el tőlem, hogy a részletekre koncentráljak, hanem azt figyelem nem e mozdul meg valami előttem vagy jön e ki a sarkon. Mocskosul nem akarok és nem is fogok egy ilyen játéknál a falakon lévő festményekre figyelni, mert nem ezt kívánja meg hanem az akciót, reflexeket, adrenalint és aki játszott ezekkel a játékokkal, tudja még mit.
Ellenben egy TloUS2-nél fokozottan megnézek mindent és ha nincs akció, akkor épp a legnagyobb gondom az hogy belessek mindenhová. És pont az Unitynél volt, hogy kicsit más szemmel néztem az AC játékokat, aztán feltűnt milyen részletgazdag építményekkel van dolgom, berendezésekkel és minden patika ahogy a kor megkívánja.
Szóval valóban igazad van.
PL nálam simán lehetett a Plants vs Zombies az év játéka a Mass Effect mellett, pedig stílusban, kivitelezésben és mindenben olyan messze állnak egymástól, mint ugye Makó....
#6
#2: Igazából erre a hozzászólásra jelen pillanatban teljesen ráillik a Pubg, Mindecraft és Fortnite is. Engem hidegen hagy a Fortnite, már csak a grafika miatt is (gyűlölöm a cell shaded vagy hasonló rajzos cuccokat pár kivétellel) de látom hogy a fiam és a nagyobbik lányom mennyire élvezi. Néha amikor időm engedi, odacsalnak hogy nézzek meg 1-1 meccset vagy Minecraftnál egy-egy világot. Ha őszinte akarok lenni, úgy teszek mint akit érdekel, sőt még vissza is kérdezek hogy hitelesebb legyen az "élvezetem" de igazából csak annak örülök, mennyire élveznek valamit.
CoD vs BF-nél mindig a codot részesítettem előnyben mivel multizni nem szoktam, a kampányban pedig szerintem mindig ott volt a CoD. Ez nem igaz az utolsó két BF-re mert az 1-et és V-öt nagyon imádtam. :D
#5
#1: Igazából mivel értelmes vagy, pont azért próbálok veled is mindig "vitázni" mert először is, sok mindenben nem értek egyet, másodszor meg szeretek normálisan vitázni. Így ha olyan partnerre lelek, akkor be is próbálkozom. Nem direktből van, csupán egy jó vitánál olyan ellenérvek jöhetnek, ami teljes szinten megváltoztatja a nézőpontomat. Mostanában viszont kerülöm veled, főleg amikor bevágod a hisztit mert külső szemlélőként tényleg olyan, mintha csak direkt beléd akarnék kötni. Olyankor, hagyom pihenni a dolgot pár napig :D :D :D
#4
"Unalmas, unalmas és harmadjára is unalmas..."

Alcímnek megfelelne a "mindenki hülye, csak én vagyok helikopter".
#2
Heh emlékszem amikor még lurkó, akarom mondani zoomer, koromban itt hülyítettem az embereket arról hogy a Battlefield sokkal jobb választás mint a COD mert az tulajdonképpen ezerszer akkora pályával bír és tulajdonképpen 10 játék az egyben a járművek miatt. :D


Mindig meg kell jegyezni hogy a játékok legnagyobbika az élet. Ezeket a vallásos vitákat pont azért szeretik az emberek, amiért szeretjük ha a játék idejére komolyan vesszük a játékot. Akkor élvezetesek ha minnél jobban élsz a szabályainak és így minnél komolyabban veszed.

Én azt mondom hogy nincs értékbeli különbség abban hogy ki hol leli örömét fundamentális értelemben, csak hogy az értékrended szerint melyiket tudod élvezhetőbb játéknak elkönyvelni. Valakinek a virtuális világ véleményezése az.
#3
Az általad emlíett dolgok közül talán az AC-s vonalba szállnék bele leginkább a magam kiegészítésével. Ami ugye elég tipikus, hogy "hogy lehet ez 8-9 pont?". Kicsit úgy vagyok, hogy AC, az AC. nagyon sok vonása van, amit gyűlölök, rengeteg lehetpség viszont, amiért kedvelem a maga módján és mindig várom valamilyen szinten. Repetitív? Az. Higított open world? Az. Viszont amit tud és amit nyújt, azt szerintem nagyon jól tudja és nagyjából kialakított egy saját stílust, amin belül önmaga konkurenciája (ritka kivétel egy Ghost of Tsushima, ami bekavar). Kicsit olyan, mintha a Fortnite-ot fikázza az ember. Attól még, hogy engem mocskosul nem érdelel, nagyon jól tudja azt, ami a dolga. Vagy egy Destiny 2. Izzó vassal kínoznék meg mindenkit, aki ebből a looter shooter vonalból trendet csinált, de attól még, hogy én így gondolom, kurva sokan vannak, akiknek ez egy csupa nagybetűs "JÁTÉKÉLMÉNY".

Egyrészt bennem is felmerül a kérdés, ha egy AC:Valhalla 9 pont, akkor mennyi mondjuk egy Last of Us 2. De valóban így kell összevessük a játékokat? Nem lehet, hogy teljesen legitim az, hogy egy AC úgy tud 9 pontos lenni a maga műfajában, hogy mondjuk egy egy God of War is "csak" 8,5 vagy 9 pont? Szerintem a számszerű értékelés sok bajnak okozója. Egy az egyben összehasonlítást feltételez sokszor, maga a pontozási "miért" is hosszas kifejtést igényel és így egy kritika inkább hajlamos egyfajta magyarázkodásba áthajlani, mint érdemi kritika tudna lenni. Mivel jelen esetben a GK-n vagyunk, talán itt is kellene egy egyértelmű leírás és "itiner" a pontozást illetőleg.

Bocsi, ha eltértem kicsit a tárgytól, de ezt szülte meg bennem a posztnak egy része... :)
#1
YanezModerátor
Teljesen egyetértek a hozzáállásoddal, mindenben! Én is unom már napi szinten ugyanazt a szarozást olvasni: nincs rá játék, minden ex szar, közepes szar, félkész szar, filmszerű szar, ugyanaz a szar, ubi szar, szaros szar, fos szar, stb.

Én is voltam már ps és xbox fanboy is. Akinek nem tetszik a UC meg TLoU, az xbox fanboy. Akinek tetszik, az ps fanboy. Ha nem dicséred mindkét konzolt, akkor is fanboy vagy. Ezeket reggelig lehetne sorolni, de minek. Én lassan már elengedem az ilyen kommentelőket, de néha, amikor valaki olyat ír, amit egyszerűen nem tud alátámasztani, pusztán kíváncsiságból rákérdezek, majd megbánom. Plusz néha igyekszem értelmes vitákba csöppenni, ami szokott is sikerülni, de gyakran itt is megbánás a vége.

Lényeg, a lényeg, mindenki játsszon azzal és azon, ami jó neki. Attól, hogy számomra valami érdektelen, nem válik valóban azzá.

Én pedig igenis azért játszom, mert nincs életem! :)