Cyberpunk 2077 és a para

Ha a hülyeség fájna...

Kommentek

#12
#11: Ez egyébként egy teljesen jogos kritika és én speciel azt hittem, hogy valamit rosszul csináltam a nagy eredettörténet közben, hogy nem volt. Vannak izéim a játékkal kapcsolatban is amúgy, de most nincs időm írni.
#11
Én szertem a játékot, és már több mint 80 órát játszottam vele, de a leírtakból sok mindenben nincs igazad.

Te is a végletek embere vagy, aki be akarja bizonyítani, hogy a játékkal szemben felhozott minden kritika valótlan. Nem értem miért van erre szükség, miért nem kedvelhetem a játékot úgy, hogy közben elismerem a hibáit?

A játékban a siettetés igenis hiba, egy önellentmondás. Mert vagy követed a fő történetszálat, vagy köpsz a beleélésre és nekiállsz zsoldoskodni ügyet sem vetve arra hogy az életedért kéne rohanni. Baromi egyszerű lenne feloldani ezt az ellentmondást a játékban. Mindössze annyi kéne, hogy a fő szál befejezése után folytathasd a mellékküldetések elvégzését. De ezt a szívességet nem teszik meg a készítők. Persze visszatölthetsz állást a végjáték előttről, de ezzel megint oda a beleélés.

Ami az előtörténetet illeti pedig a Dragon Age Originshoz hasonlítani kb olyan mint a sarki kocsmát hasonlítani a michlen csillagos étteremhez, legalábbis az előtörténet szempontjából. Szerintem egyszerűen gyengére sikerült ez a része is a történetnek. Ahogy kb 5 perc alatt mindig ugyanoda lyukadsz ki az számomra iszonyatos nagy csalódás volt. Eröltettet és izzadtságszagú mintha időhiányukban csak gyorsan összecsaptak volna valamit. Sajnos akárhogy nézem a Cyberpunk 2077 leggyengébb része maga a fő történetszál, holott pont azt vártuk, hogy azzal nem lesz gond.

Persze vannak irreális elvárások is a játékkal szemben mint pl a városlakók 24 órás rutinja. Túl sokat nem adna hozzá a játékélményhez amikor elütöd a gyalogost, hogy 5mp-e swapnolódott vagy a játék végigkövette az életútját születése óta.

De azért ne próbáld már azt előadni hogy minden kritika a bugokon kívül valótlan. Sokminden placeholder szinten van implementálva a játékban. PL ahogy kapod a mellékküldetéseket. Ez biztos hogy az időhiány miatt lett ilyen, hogy simán akkor kapsz meg minden küldetést ha 50m-nél közelebb mész a markerhez a térképen. Ez fordítva szokott lenni minden open world játékban azaz először felveszed a küldetést valamely NPC-től és csak akkor jelenik meg a marker. Nem pedig az összes marker előre ott van és ha odamész telefonál a fixer mintha ő 24 órás gps nyomkövetővel látná mikor hol jársz.

De most nem akarok belemenni a játék hiányosságáiba, csak azt akartam demonstrálni hogy azoknak sincs igaza aki szerint a játék pocsék és játszhatatlan, és azoknak sem akik szerint a kritikák nem jogosak.
#10
#8: Egyébként úgy látom, hogy a hatalmas becsmérlés ellenére is sokszor ugyan azok az emberek azért totál rákattanak és végigjátsszák a játékot.
#9
#7: Na igen, örökérvényű igazság, hogy nem minden műfajú játék tetszik mindenkinek. Amíg mindenki fel tudja mérni, hogy ő maga milyen játékokat szeret játszani és mik azok, amiket nem, addig mondhatni rendben van a dolog.
#8
Én egyet értek a cikk írójával és én magam is remekül szórakozom a játékkal, gyerekkorom óta Keanu Reeves rajongó vagyok, egyszóval ez a játék nekem a paradicsom. :D Ugyanakkor valóban nehéz átsiklani a hibák felett, mert van hogy lefagy a g* ibe a játék és kénytelen vagyok újraindítani a cuccot. (Konzolon játszom.) Ez azért elég frusztráló, hogy néha elvesznek a mentéseim az ilyenek miatt. Viszont, ahogy említettem, én nagyon jól szórakozom vele és nem sajnálom a pénzt, amit kiadtam rá. Akit érdekel ez a világ és rajong a cyberpunk műfajért, az szerintem osztani fogja a véleményemet. És szerencsére vagyunk ezzel így egy páran...
#7
Hab
#6: A játékosok szét is szedték ía Bethesda-t, Ubi-t vagy EA-t a bugok miatt. A pereskedés erős túlzás és ez már inkább a befektetők sara. Szerintem bőven nyereséges a játék, megvan a maguk kis pénze, akkor meg fogják be a pofájukat.

Nekem szimplán csak nem tetszik a játék, de ezt előre sejtettem hogy így lesz. Kárörvendés volt egy pici bennem, mert CDPR-t mindenki felmagasztalta az égben, míg Bethesda és társait szapulták.
Én nem halok bele, ha bugos egy játék, ha tetszik így is úgy is játszom vele.
#6
#2: Nézd, én nem vagyok a híve annak a narratívának, hogy valaki sajnos full tompa mindenhez, fogalma sincs, hogy milyen gépe van, nem tudja, hogy mit várjon egy videojátéktól és mindezért a CDPR a hibás. Persze emellett nem győzöm hagsúlyozni, hogy nem hibátlan a játék. Az, hogy csak jó, vagy kiemelkedően jó az teljesen egyéni megítélés kérdése, de a szar nem ilyen.

Amennyire én tudom, eddig még minden kiadó minden játékot úgy reklámozott, hogy soha nem látott, lélegzetelállító, stílus definiáló örök és fényes csillag a videojátékok egén, utána meg kapod a valódi szart. Közben pedig olyanok jelennek meg, hogy már két éve kint van és a mai napig nem lehet végigvinni, a patchek helyett meg csak a hírek érkeznek, hogy ilyen-olyan akciókban vedd meg.

Ahogy mondtam, oké, rendben, csesszék szét a CDPR-t ezért a release-ért, de akkor legyen jaj a Bethesda, Ubi és EA játékonak is, ahogy jön a következő és így adjon ki bárki legközelebb bármit is a last-gen gépekre. Egyes emberek pedig eléggé meg fognak lepődni a következő szuper ex, vagy éppen nem ex játék megjelenésekor, mert nincs az a moderáció, ami megállítja majd a következmény szerűen bekövetkező világméretű népharagot és összehasonlítgatást a Cyberpunkkal. Pl orra esnek benne az ellenfelek a fekvő társukban és ezeket rakják be bugvideó gyűjteményekbe...? Majd meglátjuk, hogyan üt ez vissza ugyan azoknál az embereknél, akik feliratkoznak az ilyen csatornákra... mert ezek az emberek rendesen sírni fognak. :)
#5
#3: Így van, én sem mondtam soha, hogy hibátlan lenne a játék, vagy hogy nincs mit javítani rajta, hiszen az egy jó nagy hazugság lenne. Viszont tényleg túlzás, hogy lassan már ott tart a játékostársadalom egy része, hogy bármiről van szó a játékkal kapcsolatban, az biztos, hogy rossz és elmebeteg módon harcol a sok idióta, hogy ezt ráerőltesse mindenkire. Másik oldalon kb ott tart már a dolog, hogy rendesen BAJ, PROBLÉMA, HIBA és EPIC FAIL, hogy vannak benne mellékküldetések (mármint az open world játékban), mert ugye ez is tönkreteszi csak az egészet.

Mondjuk az, hogy valaki előre hsz-eket olvas egy játékról még nem feltétlen baj, illetve én bármilyen még általam látatlan játéknál is nagy százalékban ki tudom szűrni, hogy ki beszél hülyeséget és ki okosságot. Úgy értem, hogy vannak olyan kommentek, amik bármilyen játékkal kapcsolatban jó nagy hülyeségnek számítanának és tudja róluk az ember, hogy relatív marhaság.
#4
#3: Ja és akinek nem inge...
#3
Nekem személy szerint nagyon tetszik a játék, és mivel én főleg a történetre utazom, engem teljesen meggyőztek. Én nem akadok fenn azon, ha valahol a levegőben áll valaki, vagy ha a kocsiban valaki más belsejében ülök, tök jót röhögtem rajta. Amíg a játék nagyjából normálisan játszható, addig nem akadok fenn az ilyesmin. Inkább az ezernyi pozitív dolgot nézem.
Eddig 30 órám van benne, viszont egy óra után megfájdul a fejem (mint sok más 3D játéktól), pedig próbáltam optimalizálni. Talán a videókarim miatt, ami csak 30 fps-t bír. Szóval emiatt félretettem, amíg nem veszek új kártyát, közben meg a CDPR is javít még rajta.

Igen, a CDPR is hibázott, az emberek elvárásai és kritikái is olyanok, amilyenek.
Én őszintén szólva úgy kezdtem el a játékot, hogy szándékosan nem olvastam semmiféle kritikát vagy véleményt, mert nem akartam, hogy befolyásoljon. Ezt mindenkinek ajánlani tudom, ha olyan játékról van szó, amire nagyon vár! El sem hiszi az ember, mennyit ront az élményen, amikor már előre megkeseríti az ember szája ízét a sok nyafogás mindenfelől. Amikor már nemcsak a játék vezet kézen fogva mindenhová, hanem még a véleményünk egy részét is más adja... És ez csak egy játék, a politikára, gazdaságra nem is merek gondolni. Na mindegy.
Meg kell venni, el kell kezdeni, saját véleményt kell alkotni. Ha annyira nem tetszik, vissza lehet adni GOG-on. Ennyi. :-)
#2
Egy játékot megítélni mindig is szubjektív, és ez igaz az újságírókra is. Ennél a játéknál sok tüske maradt az emberekben (és hiába kéred, nem lehet elvonatkoztatni az ígéretektől, a technikai problémáktól, mert mind befolyásolja az ember szájízét, amivel a termékhez nyúl.)
Abban igazad van, hogy sokan azt sem tudták, mit várnak. De valamilyen szinten erről is a CDPR tehet, a túltolt marketinggel, a hype folyamatos gerjesztésével. (És ebből a szempontból tökmindegy, hogy személy szerint XY a kiadónál a hibás, vagy bárki más, mivel a CDPR márkanév alatt fut a dolog.) Körülbelül mindenki arra számított, hogy megjelenik a játék, és alapjaiban változik meg minden, amit eddig a videojátékokról gondoltunk. Hogy új korszak kezdődik. Ezekhez az elvárásokhoz lehetetlen felnőni. Torz példával élve: ha ma megjelenne Jézus, valószínűleg lenne egy olyan réteg, akik azt hangoztatnák, hogy "hosszú a haja, gagyi a ruhája, és különben is, hogy néz már ki..."
#1
Igazából ez már régen nem a játékról magáról vagy annak minőségéről szól, hanem inkább a két nagy táborról, aki fikázza illetve aki isteníti. Sőt, talán ez mindig is arról szólt.
Én személy szerint többször is csalódtam már (khmmm No Man's Sky, ami életem első refundja volt) de általában hagyom magam meggyőzni (khmmm Death Stranding, ami után most olyan űr van bennem, hogy azt sem tudom mivel játsszak, elsőre viszont 4 óra után leraktam és legszívesebben köptem volna egyet).

A lényeg, hogy ez a játék is tökéletes példa arra, hogy mind emberek vagyunk. Neked is van szíved, téged is rosszul érint akár egy videójáték fikázása (független attól, hogy jogos e vagy sem). Mindenféle fehér lovagságot mellőzve én pont ezért szoktam mondani, hogy pl napjában 5x olvasva már elég sok a "péeseseknek" való kijelentés, ami ugyan úgy rosszul érinti az embert.
Most neked is mondhatnák, amit te, hogy lépj tovább, ne foglalkozz vele, de láthatóan csak bosszant és csak vált ki érzelmeket a CP kritika is nálad, ahogy a péesezés másnál vagy xbotozás a harmadiknál.

A játékot figyelemmel követtem és követem is. Durván hét órám van benne és valószínűleg lesz több is ha megveszem majd. Én a fejlesztőket sajnálom a legjobban, akiknek nincs beleszólásuk csak parancsokat követnek (épp ezért is sajnálom a lefordított blogod törlését, ami rajtam kívül szerintem másnak is hasznos és informatív lett volna).

Igazából gusztustalannak tartom azt, hogy a földön fetrengőbe még egyet belerúg az aki csak tud. Azt hiszem a CDPR letett már annyit az asztalra, hogy az ember még ha fel is van háborodva, ne alázza szarig őket. Az építő jellegű kritika nem egyenlő azzal, amit csinálnak. Nem beszélve arról, hogy mind hibázunk és most a fél világ úgy tesz, mintha ők mindig tökéletesen 100%-os anyagot adnának ki a kezükből.
Nem csak nekik szurkolok hogy összejöjjön a javítás de igazán reménykedek a vezetőkben is, hogy jókora pofon volt ez nekik ahhoz, hogy belássák mennyire kell ám hallgatni arra, aki ért is hozzá. Magyarán a fejlesztőkre.