Retrospektív - Nagymenők filmkritika

Az álomvilág vége.

Kommentek

#3
#1: Azért volt néhány halvány utalás a cikkben, ami arra enged következtetni, hogy nem mai csirke ez a film, plusz a képek is sejtetik, hogy régi alkotásról van szó, plusz "A Keresztapa után 18 évvel" is eléggé beszédes, még aki nem kifejezetten ért a filmekhez, talán az is sejti, hogy az sem mai film, vagy legalábbis nem 2003-ban készült :D

Meg azért mégiscsak a Nagymenőkről van szó. "Kicsit" népszerű film :D
#2
Remek írás!
90-es években mikor kamaszként éjjel-nappal a lakótelepen lófráltunk tényleg legendák voltak ezeknek a filmeknek a szereplői,minden jelentősebb gengszerfilmet fújtunk kívülről.Bőrdzseki,haj szigorúan hátrazselézve cigi,pia és a tulajdonjog a törvénytől kicsit eltérő értelmezése.
Ezt is nagyon szerettem,nekem a személyes kedvencem a korszakból a Fedőneve Donnie Brasco,de sok felejthetetlen gengszerfilm készült akkoriban,és tényleg romantizálta az arra fogékonyabb fiataloknak a fejében a kisebb-nagyobb bűntevést.
#1
Nagyszerű blog és zseniális írás. Az egyetlen, ami végig a fejemben járt, hogy nekem, mint a filmekhez nem értő alaknak fogalmam sincs most, hogy ez egy új film, vagy régi, vagy mi ez. A szereplőkről készült plakátból tudtam következtetni rá, hogy nem új anyag és persze a google is segít... Minden esetre gratula, kiváló anyag :)