Az utolsó előtti konzolgeneráció?

A PC-t is beleértve! Merre tart a jövő és hova vezethet a streaming?

Kommentek

#32
#31: Én annak a híve is vagyok hogy a számítási kapacitás az emberek tulajdonába tartozzon, hogy az otthoni szerverezés megszokottá válljon. Internet lévén ez egy egyenlően lehetséges jövő.
#31
Nekem semmi gondom a cloud gaminggel, érdekel a téma technikai háttere és szívesen használnám gyakrabban ha a késés javulna.

Minden privacy probléma ellenére jó poén a cloud PC mint amit pl. a shadow szerver is nyújt. Előfizetésre nincs szükségem játékokra, nekem csak az olcsó jó teljesítmény kell amit egy centralizált szerverpark nyújt.

Egyáltalán nem gondolom hogy környezetszennyezőbbé teszi a dolgot az elektronikai eszközök gyártása. Mára áramvonalassá vált a tömeggyártás és a disztribúció is végfelhasználók felé.

Az internet lévén nem csak könnyebb a centralizáció, de felesleges is.
#30
#29: Vagy tervezetten plusz tartalom és deep shit miatt, vagy nem. :)
#29
Amúgy a képeket milyen megfontolásból raktad be? :)
#28
Amúgy ha valaki én elég “retro gamer” vagyok, ZX Spektrum-on kezdtem játszani.... ( de volt Videoton TV Computer is ). Ami miatt nekem ez ma már háttérbe szorul az az időhiány. Még azoknak a friss játékoknak is csak töredékére jut időm amik érdekelnének, nemhogy még ezzel is foglalkozni tudjak.... valamikor megvettem GOG-on a Caesar III-at ( imádtam ) akkor elkezdtem, azóta se jutottam vissza hozzá... nemhogy még messzebb visszamentem volna....
#27
#25: Akkor ismered őket, ahogy sejthető volt. Modern Vintage Gamer-t és 8-bit Guy-t szoktam én is nézni. A többire rákukkantok. :)
#26
#24: Egyáltalán nem létkérdés, pontosan ezért nem erőltettem eddig ilyen árak mellett. Maga a gép is egy elég régi Z600 workstation, és a CPU + alaplap + memória azért nem lenne olyan brutális költség, ezért gondolkodom rajta megint. Vannak olyan címek amiket szívesebben játszom PC-n, és munkára is használom. De valóban nem pusztul el a világegyetem ha még nem lépem meg. Mondjuk pont a monitor az ami ugyan nagyon jó a melóhoz, játéknál már inkább hátrány tekintve hogy 3440x1440-ben kéne hajtani....
#25
#23: Igen, de csak ha konkrétan megölik a közösséget, amihez nem csak az kell, hogy ne legyen egy korosztálynak nosztalgiázható hardver és szoftver, hanem hogy ne legyen egy korosztálynak sem. Ez egy olyan érdekes műszaki hobbi, ami műszaki beállítottságú, pláne esetleg történelem iránt is érdeklődő embert megfog.

Az LGR-t pedig persze, ismerem. Gyakorlatilag megkerülhetetlen.
És az MVG-t https://www.youtube.com/user/jimako123
És Philt https://www.youtube.com/user/philscomputerlab
És a PixelPipest https://www.youtube.com/channel/UC2u84g7ms2Y2YWaZ-Bco4Rw
És a RetroSpectort https://www.youtube.com/channel/UCAfYntJkyJdnYbzDsOGu0qQ
És az RMC-t https://www.youtube.com/channel/UCLEoyoOKZK0idGqSc6Pi23w
És a 8-bit Guy-t https://www.youtube.com/user/adric22
#24
#21: Jó, de nem is kötelező, ha jól elvagy anélkül is. Azt mondtad, hogy Series X van, Switch van, meg egy extra széles monitor egy alap gépen. Nem egy olyan setup, amin annyira nem lehet életben maradni, hogy azonnal nulláról kelljen fizetni egy komplett PC-t.
#23
#20: Amíg mi itt vagyunk, addig lesz is ez a réteg örökre. Egyszer viszont eljöhet az idő, amikor olyan szinjten megszűnik, hogy csak párszázas tábor, vagy már annyi sem lesz. Ennek a generációnak az unokái már nem biztos, hogy találkoznak otthoni hardverekből álló gépekkel és offline programokkal.

Ezt a csatornát talán 100%, hogy ismered, de ha nem, megéri megnézni:
https://www.youtube.com/watch?v=jle07lCCgs0&ab_channel=LGR
#22
#21: Nem szűkül, sőt talán még bővül is, amit a casual piac bővülése hoz magával, ahogy többen kerülnek közel az IT-hez, többen is fedezik fel olyan típusú érdeklődésüket, amiről korábban nem us tudtak, hogy bennük van. Szimplán csak a casual piac sokszorosan nagyobb mértékben bővül.
#21
#20: Persze, én azt mondom hogy ez a szűk réteg is egyre szűkül.... meg hogy azért annyira nem lehet csodálkozni hogy üzleti szempontból ez annyira nem izgatja a cégeket. Ami meg a hw-t illeti döbbenet hogy milyen árak vannak, és bosszantó hogy majdhogynem “mesterséges”. Valahol itt írtam hogy kacérkodtam valami ütős PC összerakással, de ilyen VGA árakat egyszerűen nem vagyok hajlandó kifizetni. Persze lehet hogy egy alaplap + CPU + RAM beruházást mégis meglépek, és amíg ilyen árak vannak marad az abszolút nem gamer M5000 Quadro...
#20
#19: Egy szűk rétegen kívül soha nem is érdekelt senkit és soha nem is fog. A többséget a lehetőségeihez képest mindig a legújabb dolgok érdekelték. De ez a szűk réteg ettől még létezik és létezni fog.

Van is egy íve ilyen szempontból a retró hardverek és szoftverek árának. Főleg a prémium kategóriásoknak. Például én a 8800 Ultrámat 11 ezer forintért vettem. Nemrég megkérdeztem valakit, aki most adott el egyet, 30-ért vitték el tőle, de azt mondta, akár 40 ezerért is akadhat rá vevő. És ez csak a nagyon árérzékeny magyar piac.
#19
#6: Szerintem meg ahogy cserélődik a játékos “társadalom” egyre kevésbé igény ez. Persze most még tartja magát ez a “ma a Defender of crown-al akarom nyomni, amivel még XT-n csapattam” de a mai játékosgeneráció nem ilyen. Az pörög ami aktuális, és megy a süllyesztőbe ha már van új. És egy szűk rétegen kívül senkit ae érdekel már ez. Annyira biztos nem hogy teszem azt fake szerveket heggesszenek be a játékok alá....
#18
#6: Ez egy érdekes kérdés és ebből a megközelítésből még nem is gondolkodtam rajta mindamellett, hogy pont a minap vettem elő dobozos játékokat. Az addig oké, hogy a GFWL verziókat rá is kenhetem már a hajamra, de van olyan is köztük, ami azzal a Protection nevű védelemmel van ellátva, amit már a Windows XP vírusírtója is kivágott, utána meg nem fut a játék. Ilyenkor nem kérdés az ncore és a crack, de amúgy valóban, a játékaim és mentéseim többsége is abban a felhőben van, amit bármikor elfújhat a csőd szele.... Long story short MINDEN PC-s játékot előbb-utóbb a hajamra kenhetek, ami a nagy internetes áttörés után érkezett.
#17
#4: A mobil csak a Konami szerint veszi át a gaming terepet - de azért csinálnak mellé még egy kis flippert meg nyerőgépet Silent Hill és Metal Gear néven. Tény, hogy nagyot (embertelenül nagyot) lehet kaszálni teló gamingben és az is tény, hogy van átfedés a classic gamerekkel, de amúgy más pálya.
#16
#2: Bizony, ezért is írtam az elején, hogy ezek a dolgok nem mostanában fognak kihalni. Punk párt is láttam a minap. Rendesen két és fél méter magas csávó és az egy méter tíz magas csaja annyi vassal a fejében, hogy abból össze lehetne rakni egy tankot. Nekem nem tetszik az ilyesmi a nőkön, de amúgy sem a punkokkal, sem más ilyesmivel sincs úgy bajom - de ha lehet én azért nem csinálok egy 15 centis lyukat a fűlembe. Vagy kettőt.
#15
Ja tényleg, az outbreak témát kerüljük el, ha lehet, mert arról biztos hogy minden egyes embernek más a véleménye és azt nem tudnánk olyan szépen és kultúráltan megbeszélni, ahogy a játékokkal és platformokkal kapcsolatos kérdéseket.