Vasárnapi Blog #017

Régi filmek mámorában
  • Írta: godach

Kommentek

#19
A règi filmekben nem volt akkora rohanás mint a mostaniakban.
Szárnyas fejvadász nagy kedvenc, ahogy a Kapcsolat is, aztán a Twister (tornádós film), A Forrás (tudom nem olyan règi).
Ott vannak mèg a Csendőr filmek amiket már ezerszer láttam, de újra ès újra megnèzem, ahogy a Bud Spencer ès Terence Hill páros filmjeit is.
A Ben Hur is hatalmas film.
Az Alfa Holdbázist is szerettem,bár az sorozat.
Na meg a jó öreg Jackie Chan filmek.
Ès a Stalker filmet is ajánlom.
Brutálisan lassú film, de a hangulata magyon ott van.

A mai filmek elèggè èrdektelenek számomra.
Eddig amik tetszettek:
Èrkezès, Ford vs Ferrari, Szárnyas Fejvadász 2049, Nolan fèle Batman, Kaliforniai álom, 3 mèterrel a felhők felett ( tudom szerelmes szar, de jól alakítanak a színèszek), Creed filmek (boksz), Banks úr megmentèse, Danny Collins, A Sziget, Oblivion ès kb ennyi.
Egyik se egy agyatlan akció hentelès.
Mindegyik kellemes meglepetès volt.

Èn a lassabb filmeket kedvelem jó színèszekkel ès lehetőleg egyszerűbb törtènettel.
Nem szeretem erőszakkal, akcióval meg marhaságokkal leterhelni az agyam.
Gondolok itt arra pèldául hogy Godzilla verekszik a háromfejű akármivel, dinoszauruszok kergetik az embereket, aztán meg King Kong megy át agresszív baromba ès a szigeten lehentelnek mindenkit.
Közben szuperhősök repkednek minden felè, ès a Predatorok is átmentek gagyiba.
Na èn ezekből kösz nem kèrek.
#18
#14: Szerintem az Utánunk a tűzözönre gondoltál. A Két tűz közöttben nincs benne Sam Jackson. :)
#17
(Oh, de szeretem ezt a szerkesztőt... Na szóval : )
Azt mondjuk elcsesztem :D )
De a lényeg : akkor még nem a nyávogás ment a férfi akcióhős részéről. Odament, odabszott, csönd lett, hazament, megdugta a női főszereplőt és kész.
Nekem személy szerint ez jött be ezekben a filmekben.
#16
Azt mondjuk elcsesztem
#15
A régi idők akciófilmjeiből még ömlött kifelé a tesztoszteron. A FÉRFI az bizony A FÉRFI volt. Én személy szerint imádtam egy svarci-féle alak szivarral a szájában odabszott kőkemény beszólásait, olyan flegma stílusban, hogy csak na. Tudtam, hogy kamu, de akkor is volt egy hangulata. És ez régen a csajoknak is bejött :D
Anno régen smasszer koromban átkerültem a női börtönbe. Hát, nőkkel nem egyszerű, néha visszasírtam a kis életfogytos férfiakat. Na de eljött az az eset, amikor a 10+ fős női zárka ugrott össze, de keményen. Szóltak, mentem, kezdő kollegina áll az ajtóban, be nem mehet, de nem is akar. Kinyittattam magam előtt az ajtót, bementem, számba löktem egy cigit, felültem az asztalra, majd halál lazán elüvöltöttem magam : Melyik ribancot bszom meg az anyja hátán????
Néma csönd, verekedés abbahagy, és a csajok tekintetében láttam, hogy FÉRFI!!!
(majd jelentkeztek vagy négyen az említett szexre... Azt mondjuk elcsesztem
#14
#11: Erről a dagadt dologról jutott eszembe.Divatos ma az időseket szépkorúnak nevezni,szoktam mondani a barátnőmnek,hogy ha egyszer megöregszem(már lassan igen),és vén .... leszek,és te ha valaki azt fogja nekem mondani,hogy szépkorú,azt elküldöm a g.-be...Szép,marha szép már most fáj a derekam,ha nem figyelek egy-egy mozdulatra...
A filmekre visszatérve mi még régebbre is visszaszoktunk utazni,nagyon szeretjük a Latabár,Kabos filmeket,minden rezdülésükből árad a komikum,vagy Luis de Funest is bármikor.Al Pacino,De Niro bármikor.De pl az Írben már kínos volt De Niro,mi van nincs új gengszter karakter,hogy még az öreget rángatják erre is elő?Hetedik vagy a Legbelső félelem top thriller.
A ķét tűz közöttben Samuel L. Jackson felejthetetlen.
Tim Roth-tól is szinte bármi.De befejezem,mert örökké erről beszélhetnénk...:)
#13
#12: Erről jut eszembe, épp a napokban elhunyt Vass Gábor számomra egyik legkedvesebb szinkron szerepe... :(
#12
#10: Nekem ha Rutger Hauer, akkor Őrült Stone... :)
#11
#9: Tökre értem hogy miről beszélsz és engem is zavar.
Tehát, igazából én egy négerre sosem (vagyis nem hiszem) hogy mondanám hogy nigger vagy egy ázsiaira hogy vágott szemű. De ettől még létezik és mai napig van aki így mondja. Ki gúnyból, ki megszokásból, ezt már nem áll módomban megítélni.
Mégis úgy adják elő ezeket a filmeket, annyira cenzúrázzák, mintha nem is létezne.

PL az elsőnek említett filmben (Tökéletes Célpont) piszkosul tetszett, amikor Van-Damme visszament a kövér csávóhoz akinek megvagdosták a fülét és ő is megszorongatta kicsit. Ekkor mondta Van Damme a fickónak, hogy kezdjen el dalolni.
- Szerinted egy ilyen dagadt geci, hiányozna valakinek ebben a nagyvárosban?
És piszok mód tetszett, hogy semmiféle cenzúra nem védte sem az eredeti filmben sem a szinkronban ezt a jelenetet. De azóta ugye, változott a világ.
#10
#8: Emlékszem egyszer az egyik este belefutottam Rutger Hauer Vak Végzet című filmjébe. Hogy én mennyire megimádtam abban a filmben azt a csávót... :D
#8
Nagy zűr kis Kínában, Menekülés New Yorkból/Los Angelesből, Halálos Fegyverek, Lőj a vadászra, Ölve vagy halva, Törvényre törve... Hm... Régi szép idők. :) Lassan meg kell ismertetnem a gyereket apa gyerekkorával, lássa nem a szél hordta össze az öregét... :)
#7
Én szinte csak ezeket nézem. Az újabb filmek javarészt hidegen hagynak.
#6
YanezModerátor
#4: Játékok terén pont ez a helyzet nálam is. :)
#5
A Pusztító amolyan guilty pleasure számomra, tudom, hogy nem olyan jó film, de mindig ugyanolyan jól szórakozom rajta. Sok régi film van, amiket szeretek, de ezeket szerintem mindenki ismeri... SW trilógia, The Godfather, Terminator 2, Predator, Alien 1-2, Rocky 1-3, Pulp Fiction, Száll a kakukk a fészkére, Dollar trilógia, Bud+Terence filmek minden mennyiségben, régi szamurájos filmek, Chaplin filmeket is érdemes minimum egyszer megnézni, régi Bond filmek közül a From Russia with love + Goldfinger, Piszkos 12
#4
#2: Érthető teljesen. Ezért van, hogy én ritkán játszok végig többször egy játékot. Ha megszeretek egy körökre osztott Eneny Unknow-t, akkor nem azt játszom végig újra, hanem abban a stílusban keresek valamit. Végül is erről akartam volna írni is, hogy nem egy Ál/Arc-ot nézek újra 30x (bár szívesen) hanem keresek olyat, amit ahhoz hasonlítanak ;)
#3
#1: Rosszul fogalmaztam. Dacascos számomra a 90-es években a 70-es évek Bruce Lee-jé vagy a kétezres évek eleji Jet Li-je volt :)
#2
YanezModerátor
Ezeket a filmeket mind imádtam, és anno többször is megtekintettem őket. Viszont a korral én is haladtam valamelyest és valamiért szívesebben nézek mai filmeket, vagy max ilyen 20 éveseket, de persze azért akad kivétel, pl a Bud Spencer-Terence Hill filmeket örökké imádni fogom és időnként újranézni.

Egyébként annyi film van, mint a tenger és ezért igyekszem inkább olyat nézni, amit még nem láttam. Ám ahogyan mondtam, akadnak kivételek, amiket időnként újra előveszek. Pl Terminator 1-2, A Maszk, Ace Ventura 1-2, stb.
#1
A '70-es évek Bruce Lee-je szerintem Bruce Lee volt. :)

A kérdésre válaszolva én is gondolkoztam már azon, hogy mennyiben befolyásol a nosztalgia abban, hogy szívesebben nézek régi filmeket, mint újakat. Biztos benne van, hogy az ízlésem kialakulásában a '90-es évek volt a legnagyobb hatással, ami többek közt az akciófilmeknek is a fénykora volt. Másrészről ezek a filmek szimplán akkor is jók voltak és most is azok, és csak még inkább értékeli őket az ember, mivel a mai kínálatból hiányoznak.