Zack Snyder: Az Igazság Ligája filmkritika/elmélkedő

A végső igazság.

Kommentek

#19
#16: Mondjuk az igaz hogy ha Hulk nem tudott volna csettinteni valamièrt, akkor kb ki is vághatták volna az egèsz filmből, fel se tűnt volna a hiánya.
Thor az a figura akivel nem tudok mit kezdeni. A bekèpzelt pöcsből lett egy tènyleg normális fazon, aztán az otthonát elpusztították, ès a maradèk nèpèt is lapátra tettèk.
Nem èrtem hogy mièrt tettèk ezeket ezzel a karakterrel, hogy aztán sört vedelő tohonyát csináljanak belőle.
Hiányzik innen valami, ami tovább vinnè a törtènetèt èrtelmes irányba, mert rohadt nagy szívás eddig a sztorija.
De legalább van egy fèlig meddig testvère aki egy köcsög ès nem számíthat rá.
#18
SLi
#13: Most csak sima stúdiós faszfej szemszögből nézve:

"a Marvel szárnyalni tudott annyi pénzel a hátuk mögött"
Az a pénz nem a semmiből került oda, a Marvel filmek szép sorban hozták a komoly bevételeket mire eljutottak oda hogy 350 milliót beleöljenek az Endgame-be.
viszonyításképp : az Iron Man 1 140 millióból készült és hozott 580 milliót, iron man 2 már 170 millióból készült a bevétel is átlépte már a 600 milliót. látszik a tudatos befektetés. A man of steel már kapásból 250 millióból készült és 668 milliós bevételt hozott. Mire eljutottak a Justice League-hez 4 év alatt a költség már 300 milliónál járt, a bevétel mindössze 667 millió, érzékeltetésképpen a szintén 2017 őszén bemutatott Thor Ragnarök 180 millióból hozott 850 milliós bevételt. Az Endgame 350 millióból meg 2,8 milliárd dollárt hozott. Azt állítani hogy a WB kevesebb pénzt adott volna, nem igaz. Az hogy nem építkeztek tudatosan és hamarabb akarták megcsinálni amit a Marvel majd 10 év alatt, az viszont igaz és az az ő hibájuk.
#17
#12: Szerintem nem is kellett volna annak lennie.A DC és a Marvel szerintem nagyon sokban eltér.Stan Lee nagyon sok mindent a DC-ről másolt,de alapvetően teljesen más a DC és a Marvel képregény hangvétele.
Ráadásul a Marvel a szuperhősei ereje tekintetében sokkal földhöz ragadtabb.
Szerintem ez az egész Snyderverse ott lett elszúrva,hogy azt az univerzum építést,amit a Marvel 20 filmmel tudott megoldani,azt a WB 4-5 filmmel akarta a DC esetében.Lehetőleg mindezt néhány év alatt.
Ha lett volna egy Kevin Feige kaliberű fazon a WB-nél akkor ez az egész DCMU nem így sül el.Na meg ha Batman,Cyborg,Flash,Martian manhunter kap egy rendes önálló filmet a nagy összeeresztés előtt,akkor Snydercut se kellett volna.
#16
A nem tud mit kezdeni a karaktereivel sajnos nem csak a DC-re, de a Marvelre is igaz. A Disney előtti filmekhez képest erőben és méretben is lenerfelték Hulk karakterét és utánna sem tudtak vele mit kezdeni, ide-oda dobálták, viccet csináltak belőle, aminek köze sincs már a képregényekhez, nem véletlenül nem kapott önálló filmet. Az Ultron a bedobták a nagyon béna, rögtön elhaló és felesleges Black Widow románct. A Ragnarökben a Planet Hulk idegen világ gladiátor analógiájában alig kapott szerepet és ismét nevetségessé tették a karakter. A Végtelen Háborúban annyira ledegradálták, hogy Thanos fél kézzel leverte, majd a képregényekkel szemben egy ötéves gyerek szintjére minősítették, aki durcából nem jön elő. A Végjátékban az egészet feloldották a Nerd Hulkban, akinek egyedül a kesztyű használatában volt jelentősége, egyébként nem sok vizet zavart...
Thor karakterével még csúnyábban elbántak. Az 1-2 Thor filmben tanult némi alázatot, amit aztán elvették tőle a háromban, hogy a népe vezetője legyen majd a Végjátékra elhízott tohonya pipogya figura lett, aki csak a végén tslál magára, vagyis a korábbi jellemfejlődését a néger Valkyr hypeolása miatt sutba dobták és teljesen képregény karakter idegen és tették.
De felemlegethető lenne még Stark felesleges drámázása a filmekben, vagy Pókember túltolt, megalapozatlan kapcsolata vele. Nem mellesleg a Holland féle Pókember a képregényes karakter lazaságát, szabadszájú stílusát teljesen mellőzi. Nincs még a hétköznapok-szuperhős lét mindennapjainak nehézsége sem, de még a tizenéves inspirációt jelentő Ultimate Spiderman sem drámázik, bénázik a képregényben a csábítás és önkeresés miatt...
A Watchmen pedig úgy volt jó, ahogy volt. Szerencsére a végét átírták és nem egy Hentai vagina-polip lény okozta New York bukását, ami a vizuális novellában nagyon gáz.
#15
#12: Ha nem azt akarták volna bizonygatni, hogy jobbak a Marvelnél, hanem türelmesen elkezdték volna építeni a saját filmjeiket a saját elképzeléseik szerint, akkor lett volna igazán nagy siker ez az univerzum.
#14
#13: Ne legyenek illúzióink, ezt a filmet így senki sem engedte volna moziba. Még két részletben sem. És hiába tolnak bele egy filmbe rengeteg pénzt, maximum a CGI lesz jó, de ez nem garantálja, hogy maga a film is az lesz.

Igazából ez az egész egy 22-es csapdája: oké, hogy neked és másoknak tetszik, de ha nem hoznak annyi pénzt, amennyit a stúdió elvár, a kritikusok sorra a földbe döngölik őket és még a rajongók nagy részének sem jön be, akkor abból nem lesz univerzumépítés, és hagyják a fenébe az egészet, vagy rebootolnak.
#13
#12: Szerintem igen is lehetett volna. Ez a film be is bizonyította számomra. És azt is hogy a DC producerei súrmók mint az állat, és az sem csoda hogy a Marvel szárnyalni tudott annyi pénzel a hátuk mögött... és ha most teszem azt annyi lóvét kaptak volna a DC filmek mint a Marveles, akkor szerintem jobb is lett volna.

De izlések és pofonok. Soha nem azt néztem ki mit mond egy filmről, sorozatról vagy játékról, azt majd én eldöntöm tetszik e vagy sem. Meghalgatom nyílván az érveket és ellenérveket, de hagy döntsem màr el nekem melyik tetszik jobban.

Neked bebizonyította, nekem meg alátámasztotta hogy lehetett volna olyan ha nem jobb mint a Marvel.
#12
#10: Pont ez a baj, hogy Snyder három filmje csupán csak annyit bizonyított be, hogy nem lehet a DC vetélytársa a Marvelnek.
#11
Nekem ez az egész kimaradt, de érdekes hogy a mai világban meglehet csinálni egy ilyen művészi, alkotói változatot. Ha végül valakinek nem is tetszik jobban, ez egy jó lépés előre.
#10
Nagyon érződött az előző verzióban hogy bele lett kutyúlva rendesen és itt végre egy teljes egész elképzelést láthattunk megjelenni a képernyőn. Én végig élveztem a 4 órát, hiába voltak ugyan azok a jelenetek helyenként. CGI is sokkal jobb volt, és a karakterek is ki voltak fejtve. Sokkal jobban tetszett mint az előző.

Kár hogy ebből soha nem lesz már semmi... pedig így egy megfelelő vetélytársa lehetett volna a Marvelnek...
#9
nekem ami tetszett a filmben, az cyborg karakterének kicsivel jobb megismertetése, mert eddig csak egy cgi kutyagumi volt belőle látható
#8
Amennyire egy értelmetlen gagyi foshalmaznak tartottam ebből a filmből a Joss Whedon változatot és amennyire egy hülyeségnek tartottam a Batman vs Superman-t,ez annyira tetszett.
#7
#6: Én magam nem olvastam a képregényt. Lehet, hogy ezért is tetszett a film. Snydert pedig én sem tartom egy földön járó istennek, de a 300 és a Watchmen engem teljes mértékben meggyőztek. És nem csak a látvány miatt, hanem leginkább a hangulatteremtés sikerült nagyszerűre szerintem.
#6
#3: A képei szépek, a Jackie Earle Haley és Jeffrey Dean Morgan nagyon jók, a látvány is félig-meddig lenyűgöző (sőt, megkockáztatom, Doctor Manhattan flashback-jelenete talán még jobban is működik filmen, mint képregényben), de teljesen félre lett értelmezve az eredeti alapanyag mondanivalója, mert ott a hősködés és az erőszak nem vagány, dögös és cool, hanem kínos, szomorú és szatirikus. Gyakorlatilag a film teljesen ellent mond a képregénynek. És ami jó benne, az nagyjából az Alan Moore/Dave Gibbons páros érdeme, és nem Snyderé.
#5
#4: Üdítő volt egy normális, nem elvakultan kötekvő kommentet olvasni. Köszi!
#4
#3: Hát ebben benne van az is hogy nem vagyunk egyformák. Én szeretem a képregényeket, a szuperhős mozikkal sincs bajom, de én a Watchmen-t nem tudtam élvezni. Pedig akartam. Egyedül Rorschach karakterét bírtam nagyon. Ez van, megférünk egymas mellett.
#3
Jó cikk, de a Watchmen fikát nem igazán éreztem megalapozottnak. Lehet, hogy nem hasonlít a képregényekre, de ettől függetlenül szerintem egy zseniálisan megírt, elgondolkodtató és megrázó film, a Boys sorozat egyik legnagyobb inspirációja.
#2
Nagyon jó írás lett, és kiválóan össze lett foglalva mik történtek az elmúlt években.
Én nagyon sajnálom ezt az egészet, lehetett volna ebből az egészből egy nagyszerű verseny DC és Marvel között. Nekem őszintén szólva tetszett Ben Affleck batmenje csak kritikán alul volt megírva mind a forgatókönyv mind a karakter.

A filmet még nem láttam, elég vegyesek róla az értékelések, kíváncsian várom számomra mit fog hozni. Én a Batman vs Supermennel is úgy vagyok, hogy egynek elfért, de még egyszer nem nézném meg az biztos.
#1
Annyira hosszú a film, hogy bele tekertem többször is.
Az animáció meg számomra túl sok volt.
Plusz ezzel a batmannel továbbra se tudok kibèkülni.
Ahhoz kèpest hogy milyen menő járgányai vannak, a ruházatán nincs èrtelmes páncèlzat.
Egyszerűen gagyi ha innen nèzem, nem tudja felvenni a küzdelmet pl steppenwolffal sem.
Már a superman v batman filmben is erősen vissza volt fogva superman ahhoz, hogy batman egyáltalán tudjon vele verekedni.

Ès ha bekövetkezik egy folytatásban batman rèmálma, akkor ki fogja megállítani supermant?
Túlságosan erős.
Pozitívum: a főgenyók rendben voltak szerintem.