Eastwood-retrospektív #10: A tizedes háreme filmkritika

Nemek harca a gótikus délen.

Kommentek

#5
#3: Óóóó Igen! Tényleg!
Börtönvonat Yumába! Ez volt a harmadik aminek a neve nem jutott eszembe de talán ez tetszett a legjobban nekem.
Mivel ezzel kezdted a listát, még ha az ízlésünk nem is egyezik, valószínű hogy te rátapintottál az enyémre, szóval heti maraton lesz és még egy blogot is beszúrok belőle, már csak azért is, hogy a többiek lássák, milyen fontos írni és megosztani a tapasztalatainkat. Mert a mostani Western lázam, bizony neked köszönhetem.
Köszönöm szépen :D :like:
#4
#3: Egy pár jobb vagy egyenesen remek western az utóbbi néhány évből:

3:10 to Yuma
Apaloosa
Hostiles
Bone Tomahawk
The Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford
Slow West
Open Range
The Proposition
Seraphim Falls
True Grit
The Homesman
The Salvation
The Revenant
#3
Engem nagyon sokáig nem érdekelt a Western. Egyedül a Call of Juarez sorozat volt, ami le tudott kötni (és ha kövezés nélkül idesorolhatom a Farm ahol élünköt gyerekkoromból) viszont amikor elkezdtél ezekről írni, kedvem támadt hozzá. Na nem annyira, hogy a nagy klasszikusokat pótoljam , mert kicsit féltem hogy a minőség miatt már kezdéskor elmegy a kedvem, de egy 7 mesterlövésszel (remake) bepróbálkoztam és meglepően tetszett. Addig csak Bud Spenceres westerneket türtem el magam körül. Szóval utána jött a Brosnan és Neeson közös filmje, ami szintén tetszett így most a Warrior sorozattal és a Red Dead Redemption 2-vel szokatom tovább magam. Azt hiszem szép lassan pedig ezeket is pótolni fogom, mert szerencsémre ezek mind újdonságok nekem.
Apropó, ha esetleg egy 2000-es évek utáni, top 10 vagy 20-as listát tudna valaki ajánlani, azt is szívesen veszem. Stílus mind1, csak a korszak legyen western.
#2
#1: Örülök, hogy felkeltettem az érdeklődésedet, már ezért érdemes volt megírni ezt a cikket :)
#1
Ez a film eddig a Media Markt 500 forintos DVD-s turkálójából rémlett, nem is nagyon tudtam róla semmit (pedig nagy Eastwood-rajongó vagyok), de a dicsérő kritika hatására megnéztem. Tényleg nagyon jó, egy-két jelenet miatt még horrornak is simán elmenne.