Mass Effect finálé magyarázó, Legendary módra

Megújult formájában ismét elhoztam a Mass Effect trilógia zárásának magyarázó blogját.

Kommentek

#4
#2: Köszi! :) Alapvetően mindegy, melyik nap aktiválom a blogot, mert nagyon eltérő, hogy ki, mikor fog a trilógia végére érni. Elvégre bármelyik rész kötöttség nélkül játszható, nincs szükség az elődők végigvitelére. Meg hát, aki akarja majd berakja magának könyvjelzőbe. Amúgy se fogják sokan elolvasni, mert túl hosszú, viszont ennél rövidebben mindent kivesézni gyakorlatilag lehetetlen, úgyhogy ennek ez az ára. Ha valakit nagyon megmozgat a Mass Effect, az nagyobb eséllyel végig fogja nyálazni.

Amúgy sajnálom, ha az első találkozás ennyire mély nyomot hagyott benned. :( Ezt amúgy köszönhetjük az EA által dirigált rohamtempónak, hisz emlékeim szerint, kevesebb mint két év alatt kellett a zárórészt a BioWare-nek összehoznia, ami valljuk be, meg is látszott a végeredményen. Persze én ettől függetlenül már akkor láttam, hogy ebben a befejezésben több van, mint, amit sokan híreszteltek róla, csak még túlzottan sok volt számomra a kérdőjel - nem beszélve a fals információkról, amiket az emberek terjesztettek világszerte. Ennek korrigálása okán született meg ez a blog, ami mellesleg a mostani állapothoz képest, borzalmasan pocsék munkának hatott akkoriban.

Igazából az olyan teóriákat, mint amilyen a Sulykolás elmélet is, már hivatalosan cáfolta a BioWare, de maga a játékban elhangzottak és történtek is ugyanúgy hazavágják az egészet, szóval gyakorlatilag nincs elfogadott elmélet bizonyos kérdésekre. Az enyém meg soha nem lesz annyira felkapott, mint a Sulykolás elmélet, ennek okán az se nevezhető hivatalos magyarázatnak - hangozzon bármennyire is logikusnak.
#3
#1: Ha nem túl régen olvastad, akkor sok újdonság már nem fog érni sajnos. Ez a blog jó pár alkalommal módosult és fogalmazódott át, de mostanra értem el arra szintre a Legendary Edition-nek hála, hogy leporoljam és felfrissítsem, ami így már közel 100%-osan lefedi a saját magam elé támasztott elvárásokat. :)
#2
Nagyon komoly blog és a világ összes respektje jár a befektetett munkának. Lehet, hogy az után adtam volna ki, hogy az emberek a lenendary végére értek és hangot adnak a véleményüknek. Sok játékos esetleg nem járt még ott egyszer sem, aminek a mélységeiről ez a blog szól. Én azt tudom, hogy múltkor ajánlottad nekem ezt a blogot és nagyon tetszett, de anno, amikor a játék megjelent, nekem nem jól adta ki a vége, ...vagy hogy mondjam. Tehát a játékélményem a totális tönkremenetel és depresszióba ejtő Chuck Norris pörgőrugás volt, és mindegy, hogy utána beleírták a Citadel-t, vagy milyen teóriák voltak. Ezek utólag mindent megmagyaráznak, de az adott játékélményt nem változtatják meg. Hányszor kijátszottam az 1-et, amire jött a 2? Azt meg még hányszor + 1 kijátszottam mind a kettőt, mielőtt jött a 3 is? Teljesen bele voltam merülve mind a kettőbe és tudtam, hogy miről van szó. De hiába a 3 is jó játék volt, annak a vége abszolút agyon vágta az egészet és kivette az értelmet az 1-2 újrajátszásából is. Tökmindegy hogyan magyarázzuk meg, vagy egészítjük ki az egészet egy ilyen elismerést érdemlő zseniális blogban, amit nagyon szívesen olvastam,... de nekem ez utólag nem változtat meg semmit.

Úgy elbaszták tényleg, hogy a TV híradó is bemondta, tényleg. És soha a büdös életben nem volt példa még a történelem során sem előtte, sem utána olyanra, hogy bármilyen játéknak kiegészített, vagy megmásított befejezést adjanak ki utána patch formában.
#1
A régit is olvastam, erre is sort kerítek majd éjjelesben.
Aztán utána értelmesebben is hozzászólók :)