A halottak hadserege filmkritika

A Zack Snyder gittegylet ajánlásával.

Kommentek

#9
Spoiler

A tesztben a sok túlzás mellett már nem hangzott el, akkor elmondom én, ha valakinek nem esett volna le. A legelején, amikor kijönnek az 51 körzetből, hogy elvigyék a kontinert benne a tudjuk kivel, fent az égen megfigyelhető két fényes pont, ami hirtelen elrepül, olyan gyorsan, hogy az kizárja, hogy emberi jármű legyen. Utána lehet nézni. Lehet, hogy ez legalább annyira úfós film, mint amennyire zombis. Lol
#8
#6: Nem narratíva szempontjából értettem természetesen. Mégis képről képre, jelenéről jelenetre érezhető, hogy nem egy tapasztalatlan rendező forgatta. Például a Kong vs Godzilla filmet az első összecsapásos jelenet után simán kikapcsoltam, azóta se néztem rá és nem is fogok. Ezt simán ledaráltam, és a zombi zsáneren belül ebben abban még újjat is tudott mutatni.
#7
#6: A megvalósítás szerintem is profi és igényes volt.
Hogy milyen volt közben maga a film, az már egy másik kérdés. A flitteres csomagópapírba tekert szar esete jut most eszembe.

Engem egyébként valamilyen szinten szórakoztatott, egy végigdolgozott nap utáni kikapcsolódásként, némi nasival.
Baromság, rengeteg logikai bakival, látványos akcióval, komolytalankodással. Igazából ettől nem is vártam többet mikor elindítottam. Egy 30-45 percet azért biztosan lecsíptem volna belőle, a feszesebbre vágás talán jót is tett volna a filmnek.
#6
"végigkiséri az egész filmet az igényesség és a profizmus érzete. "
Valami más filmet nézhettünk :).
#5
Valóban hullámzik az élményfaktor a film nézése közben. Viszont mégis végigkiséri az egész filmet az igényesség és a profizmus érzete. Hát csak tegyük össze egy Kaptár bármelyik részével, se ötletesség terén, se karakterek... stb sehol nincs ez mellett. Nem emlékszem az elmúlt pár évből még egy ilyen filmre, ami ennyire beteg, nyomasztó, sötét tónusú atmoszférával operált, blockbuster mivolta ellenére. Ezzel nálam Zack újfent bizonyította, hogy nem átlag rendező, ezt annak ellenére be kell látni, hogy a film valóban nem tökéletes.
#4
Nem értek egyet azzal hogy ez olyan rossz hogy már jó. És nem igaz az sem hogy ez direkt nem akarta komolyan venni magát. Pont ez a baj, és ezért nem igaz az első.
#3
Gratula nagyon jó írás lett!
Nekem tetszett a film, kíváncsi vagyok a második részére remélem elkészül.
#2
Szar volt. Nagyjából így tudnám jellemezni ezt a filmet amiben az élményfaktor hullámzik mint a balaton másodfokú jelzés alatt. Voltak szórakoztatóbb pillanatai de összességében szar volt és ahogy halad a sztori egyre több a kihagyott ziccer és egyre több a durva rendezői hiba.
Gyakorlatilag hihetetlen hogy ezt a filmet ugyan az a pali készítette mint a 2004-es Holtak hajnalát, akkora diferencia van a két film szinvonala között. A filmben található hibás kamerával felvett jelenetek amik miatt úgy néz ki néha az adott jelenet mintha pixelhibás lenne a kijelzőnk csak megerősíti azt az érzést hogy itt totál amatőrök dobták össze a filmet, komolyan, se a kamerás, se a vágóasztalon dolgozók, senki nem vette ezt észre? :)

Innentől spoileresen:

Azt már az intrónál sejthetjük hogy itt könnyedebb lazább giccsesebb filmet kapunk ahogy egyesével bemutatják a színészek által alakított karaktereket. Viszont már az elején kinyílik a szemünk és vibrál a gagyi jelző.
Kezdjük az alappal, miszerint egy katonai konvojjal szállítanak egy szuperzombit. Egy olyan lényt ami ha elszabadul nyilvánvaló kipusztít egy várost terjeszti a fertőzést és mellé még szuper erős szuperkatona is. Nos ez a katonai konvoj légi kiséretet nem kapott mert minek, felvezetést sem mert minek, teljesen vakon mennek előre és az sem tűnik fel a konvoj elején haladó sofőrt és társát hogy a kivilágítatlan országúton szembe jön valaki... Durr frontálpuszi, a középen haladó szállító felborul a biztonsági széf amiben szuperzombink lapul kinyílik. Mi a parancsnokság utasítása? Meneküljetek. Sorozzák a katonák a szuperzombit a gépfegyverekkel aki láthatóan sebezhetetlen és gyors mint a villám mindenkit le is pépel mert egy katona sem tudja a gépfegyverekkel sorozatban darálva fejbe makkolni. No elszabadul a Szuperlény akit ő megharap az szuperzombivá válik percek alatt.
Eltelik pár év, Vegast körbefalazzák, túlélőtáborok alakulnak ki vegas körül. Hogy minek, és miért nem szállítják el azonnal akin nincs harapás arról szó nincs, nem kell túlélőtábor és kész ahol hatalommal visszaélő őrök szivatják szerencsétleneket... Innen kijutni a sztori szerint pénzzel tudna az anyuka a gyermekeivel (hogy miért azt ismét csak találgatni lehet) emiatt egy Vegas övezetét ismerő idegenvezetővel beviteti magát a zónába és eltűnik.
Eközben buflák főhősünk szomorú zombis múltját,megtudjuk hogy az elnök atomot akar vegasra dobni, megismerhetjük, jön a japó kaszinótulajdonos aki a pénzét akarja a széfjéből ami már ekkor is kínos kérdéseket vethetne fel, nos nem vet a pénz nagy úr buflákunk összetoborozza a bandáját hozzájuk vágják a japó egyik emberét mondván neki is menni kell a széf miatt és indulás. Hogy miért kell széftörő és miért nem tudja senki a széfkódot most ne menjünk bele lényegtelen széftörő is kell. :)
Buflákunk lánya persze az eltünt anyuka barátnője volt így a lány aki egyébként szintént a Vegas körüli táborban él be akar menni apu csapatával apu esélytelenül tiltakozik bemegy mindenki az idegenvezetőcsajjal. Titkos bejárat beérnek vegasba és a szemfülesebbek ha figyelnek rögtön észre is veszik hogy a nagy titkos átjáró ajtaját nyitva hagyják maguk mögött ami teljesen logikus egy zombikkal ellepett fallal körülvett zónában. :D
Bár ez lenne a legnagyobb baj az egész filmben de innentől csak megy egyre mélyebbre pár kiugrástól eltekintve. Megtudjuk hogy szuperzombink saját falkát épített királynővel, áldozni kell nekik és akkor nem basztatnak, valamint azt hogy hazahurcolnak embereket csak azért hogy szuperzombink egy harapással átalakítsa az embereket, ezt ott a helyszínen nem lehetett volna. :)
Eljutnak hőseink egy "téli álmot" alvó zombihordához ahol ne világítson senki a zombik szemébe, ne érjen hozzájuk senki, idegenvezetőnk előre megy és fénypiláccsal jelzi az utat. Konfliktus alakul ki egyik női totális mellékszereplőnk és a japó embere között. A figura fogja az egyik fénypilácsot és behajítja más irányba hogy a mögötte jövő lány eltévedjen. Hogy miért perces különbséggel mennek át a zombik között és hogy nem látják egymást hőseink, megint egy olyan kérdés amibe kár belemenni. :) A megszívja hentelés halál. Mennek tovább, elérnek a kaszinóba.
Nem részletezem a továbbiakban ennyire mert millió dologba bele lehetne kötni csak a főbb dolgokra térnék ki.
Széffeltörés kezdődik, buflák lánya megtudja hogy a szuperzombi nem mindig öli meg áldozatait csak elviszi őket ezért elmegy megkeresni az anyát hátha még él (igen él de hogy mi a francnak tartja életbén a lányokat a szuperzombi a franc tudja), japó embere elárulja a valós célját levágja a királynő fejét hogy hazavigye a japónak mert többet ér. Zombitigris, idegenvezető átcseszi a japó emberét satöbbi. Itt álljunk meg egy szóra. A királynő egy csaj akit a szuperzombi harapott meg és csinált belöle szuperzombit. Ezen kívül semmi különö nincs benne bárkinek a fejét vihette volna emberünk akit a szuperzombi harapott meg. Tényleg bárkinek, de nem neki ez kellett. Szuperzombi begurul harcok halálok. Kiderül hogy elöbb jön az atom. Szuperzombink fém sisakot húz fejére hogy ne lehessen fejbelőni. Enélkül mint majd kiderül a fináléban lazán ölhető, de erre a film elején kevés volt a pár automata fegyveres katona, és neki sincs annyi esze hogy a saját zombijait felfegyverezze illetve védje.. Oké mindegy a szuperzombi szuperzombijai hullanak mint a legyek, hősihalálos barátjelenet a széftörő és a feka között a fekát belöki a törő és rázárja a széfajtót.... A pénz java elveszett mindenki halott szinte, csak buflákunk pilótánk idegenvezetőnk nem illetve persze a másik helyen az anya és a buflák lánya. Jön a szuperzombi idegenvezetőnk előkapja a zombikirálynő fejet hogy embereink el tudjanak menekülni, ők mennek a buflák lányáért a kopterrel az idegenvezető elméletileg meghal miután a zombilány fejét ledobja és az szétfröccsen. Nem tudjuk meg mi történik hörög egyet a szuperzombi a nyakánál de nem mutatják a halált ahogy elötte mindig. Hősünk átér a lánya helyzetének vélt objektumba a szuperzombi házba, persze kopterrel nem voltak gyorsabbak mint szuperzombink lovon illetve a gyalogsága úgyhogy picit késöbb érkezik meg hősünk a lányához mint a szuperlény. Egy gránáttal feltartva a főgecit buflákunk a lánya és az anya felmenekülnek a kopterhez, Alien 2 Bishop elment mégsement el klisé, bepattannak, persze most hog percek vannak az atomig és nyakunkban a feldühödött szuperkirály neki is állnak hóseink érzelmeskedni a tetőn hogy legyen idő felérni és a kopterba ugrani a szuperlénynek. Harc a kopteren, ahogy kirepülnek vegasból persze elszáll mellettünk az atomrakéta, durr lökéshullám zuhanó kopter közben buflák egy fejlövéssel átpattintja a szuperlényt a másvilágra miután megharapta....Lezuhannak..Buflák lánya mérlegeli hogy a pilóta halott. Aput megharapták, érzelmes pillanat apu átalakul durr fejlövés sírás szomorú ending. Hogy hova tünt az anya az utolsó 5 percben azt a francse tudja,de komolyan annyira fontos volt hogy miután beszállt a kopterbe nem szerepel tovább zuhanás után a buflák lánya se keresik, hatalmas X mi lett vele. :D

Szereposztás és most jön a kúp!! Amikor azt hiszed nem lehet fokozni a bakiparádét! Szereposztás megszakad, a feka kimászik a széfből az atomsujtotta vegasban.. A sugárzás nem gond neki mi baj lenne. Nála egy zsák pénz. Ezzel elvándorol valami reptérre valahol ahol pénzért repülőt bérel hog eljusson valahova. A repülőn lesz rosszul wc-re megy ekkor veszi észre hogy megharapta a szuperzombi, őt még a harapás sem alakítja át percek alatt mi t mindsnki mást, órákkal késsöbb is virgonc ... :D

Szóval ennyi. Ez a film egy szar. Szórakoztató de szar. Azt pedig hogy a kérdőjeles eseményekkel szereplőkkel mi lett majd lehet egy Snyder Cut magyarázza el.....
#1
Nagyon jó írás és egyetértek a gondolataiddal is! A zombifilmeket mindig is bírtam, a 2018-as dél-koreai Rampant a csúcs nálam jelenleg, de a Resident Evil animációs filmek is igencsak odab*szósak. Dave Bautista érdekes választás egy ekkora költségvetésű film főszereplőjének, de azt meg kell hagyni, hogy nagyon illik hozzá ez a karakter. Mindenképpen megnézem majd! Ja és nagyon várom már az Infinite Darkness-t is! A trailer alapján nagyon fasza lesz.