Retrospektív - Az elit alakulat sorozatkritika

Húsz éves lett minden idők legjobb háborús tévésorozata.

Kommentek

#5
#2: Sejtettem, hogy valaki előbb-utóbb megemlíti a Generation Kill-t, általában mindig előszokott jönni, ha a BoB-ról vagy más háborús tévésorozatokról van szó. Szerintem az is zseniális, valamikor lesz arról is kritika.
#4
#1: Nagyon kevés sorozatot nézek meg,sajnálom rá az időt(is),de ezt megnéztük,mert ott állt elől a hobogo-n a Chernobyl mellett.Akkor tetszett,ha jól emlékszem,de szinte semmire nem emlékszem belőle.
#3
A COD/MOHAA/BF1942 időben tényleg volt egyfajta 2. vh mánia. Még a dokumentumfilmeket is szerettem. Kicsit talán romantizáltam is magamban a világháborút. De ezt a sorozatot sohasem néztem végig tisztességesen, csak elkaptam néha a TV-ben anno... de akkor odaszögezett. Nem is tudom miért maradt ki.
#2
SLi
Emlékszem milyen hatással volt ránk mikor megnéztük pont a mohaa meg a cod mánia közepén
felnőtt fejjel viszont nekem már kicsit túl pátoszos volt, ezért szerintem a szintén HBO-s Generation Kill/Gyilkos megszállás az etalon háborús sorozat téren, persze az nyilván léptékben meg költségvetésben nem ér fel ehhez.
#1
Nagyszerű írás lett, öröm volt vègigolvasni! Tökéletesen összefoglaltad mitől lett ez a sorozat páratlan, és milliók (köztük az enyém is) kedvenc 2vh-s alkotása.

Maga a forgatókönyv, a párbeszédek, a színèszi játék, a zenék, egyszerűen minden teljesen a helyén van. Nem mellesleg a sorozat hatalmas pozitívuma, testközelből mutatta be milyen lehetett ott. Nem jók és rosszak harcoltak egymás ellen, hanem mindkét oldalon szerencsétlen kisemberek, akiket berántott a történelem forgószele, és csak életben akarnak maradni a világègèsben, hogy aztán visszamehessenek a családjukhoz.
Szívbemarkoló látni, hogyan hatott ez az emberre, vagy hozzá kemènyedett, vagy összetört.

Nagyszerű sorozat, én 2-3 évente újranèzem és még mindig le tud nyűgözni, mennyi munkát és energiát fektettek bele.