Egy casual gamer kedvencei: Shooter játékok

Régen csak egér+billentyűzettel tudtam elképzelni.

Kommentek

#6
#3: Köszi Claymen. Anno psx-en, később pc-n a mohaa és cod játékokat én is nagyon szerettem. Meg a Brothers in arms is jó volt. A Bulletstorm szintén. A Rage 2 kicsit hasonlít rá. A Shadow Warrior-t próbáltam, de sajna nem az én világom.
#5
#4: A kedvenceimet amint irtam is, úgy kb. 3-6 évente váltogatom, az alsómat meg azért ennél jóval sűrűbben :) Az érzelmi kötődés is megvan, csak legfeljebb ebben a posztban nem sikerült átadnom.
#4
#2: Amire gondoltam, hogy a kedvenceit általában nem úgyváltogatja az ember,mint az alsóját. Egyszerűen úgy látszik, hiányzik az érzelmi kötődés, aminek meg kell lennie, ha valamit kedvencnek nevez az ember.

Kb. ez jut róla eszembe: https://youtu.be/1SNRULEnTVQ
#3
Szép kis lista lett Frank!
Nekem a shooterek nem a szívem csücskei, ritkán ragad magával cím, és általában azt is hamar megunom.

A regi cod es mohaa játékokat nagyon szeretem, Illetve a bulletstorm egy ilyen bűnös élvezet, ahol az eddigi legelborultabb húsdarálóval találkoztam, (ha a doom -ot nem nèzzük )
és szinte azonnal kedvencemmè fogadtan, az agyatlan terminátor kategóriában.

A max payne 3 is nagyon tetszett, illetve van egy cim amit évente vegigjátszok, ez pedig a shadow warrior. Írtad ugyan, hogy a szörnyes tematika téged nem nagyon vonz, de ennek szerintem adj egy esèlyt. (No meg a classic, de azt szerintem nem szeretnèd)
#2
#1: Valóban nem szoktam 10+ éves játékokkal játszani. „Panaszkodni” pedig minden játékra szoktam, mert mindnek vannak hibái, hiányosságai. A régieknek is voltak, nem csak az újabbaknak. De attól még ennek ellenére szeretem őket.

Én a játékokkal úgy vagyok, hogy amikor újdonság, és akkor nálam az a csúcs, akkor jól kijátszom magam vele. A kedvenceimet nem csak egyszer viszem végig, hanem évekig elvagyok velük. Ez régen is így volt, és most is. Aztán azért egy pár év után lassan elengedem őket. Szép volt, jó volt, de elég volt. Jön helyére új, amivel aztán megint elvagyok évekig.

A listádon is szereplő Saints Row 3, Max Payne 2, GTA:SA, STALKER, és sok más játékot is a megjelenésük után még 3-5 év múlva is elővettem sokszor. De aztán azért kb. 10+ végigjátszás és 5-6 év után azt mondom, hogy most már elég volt belőle ennyi. Szerintem sokan ennyit sem játszanak a játékokkal. Egy végigjátszás, aztán többet nem veszik elő. A mostani kedvenceim között is van bőven 3-6 éves játék, és még mindig szívesen leülök eléjük. Aztán majd jönnek újak, ezek pedig mennek.

Én ebben nem látok semmi szomorút. Legalábbis én biztos nem szomorkodom emiatt :)
#1
Valahol szomorúnak találom, hogy panaszkodsz a modern játékok állapota miatt, de egyetlen 2015 előtt megjelent játék fért be a listára és 0 darab 2010 előtt megjelent.

Amúgy én külön bontanám az FPS-eket és TPS-eket.

TPS:
Max Payne 2: The Fall of Max Payne
Grand Theft Auto: Vice City
Saints Row: The Third
Tomb Raider: Legend
Uncharted 2: Among Thieves
Gears of War
Vanquish
Dead Space 2
Ratchet & Clank Future: Tools of Destruction
MDK

FPS:
Shadow Warrior (classic)
Half-Life 2
Wolfenstein: The New Order
Quake 4
Quake II
S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
Metro 2033
Unreal
Halo: Reach
Call of Duty (1)