Kritika: Nincs idő meghalni (2021)

A búcsúzás nem tartozik James Bond erősségei közé.
  • Írta: maktub

Kommentek

#13
Na, megnéztem. Az első fele jó lett, a második fele egy érzelgős marhaság.
Egyetértek a kritikával, ez nem lesz benne a Top 10 James Bond filmben nálam.

Amúgy számomra Pierce Brosnan volt a legjobb James Bond idáig, ha a következőre Henry Cavill-t válogatnák be, akkor még nem kellene leirni a sorozatot.

Csak ahhoz egy kicsit vissza kellene fognia a Superman testalkatból, de amit az U.N.C.L.E.-ben felmutatott az a tökéletes James Bond alakitás volt számomra.
#12
#10: Szerintem Daltonban is mindezek mellett is megvolt ez az “úriember” stílus, nekem ő is bejött. Craig jól hozza a “durr bele” titkosügynök szerepet, csak nekem ez kevésbé Bond.
#11
Nem olyan rosszak ezek a Craig Bond filmek, kizárólag a saját véleményem hogy az én fejemben Bond inkább egy Moore :/ Brosnan féle “úriember” típusú. Persze értem hogy a mai tömegízlésnek lehet ez a fajta jobban bejön.
#10
Még én sem láttam a filmet, de Craig számomra a legjobb James Bond. Valóban nem olyan jóképű, mint az elődei és a filmjei is mások, mint az előtte lévő huszon valahány másik. Viszont az összes Bond közül ő a legjobb színész és az ő filmjei realisztikusabbak. Timothy Dalton a 80-as években már hozta ezt a realisztikus, emberi karaktert, ezért a filmjei (a Halálos rémületben és a Magányos ügynök) meg is buktak, mert a közönség nem volt még kész egy ilyen Bondra, pedig szerintem nagyszerű film mindkettő, Dalton majdnem 20 évvel megelőzte a korát.
#9
Nem olvastam el, mert még nem láttam a filmet. De sok jót én sem várok tőle. Craig sosem volt számomra a 007-es. Inkább játszott volna orosz kémet vagy katonát azzal a fejjel, nem a titkos ügynököt.

Amúgy lehet azért is lett ilyen gyenge, hogy előkészitség a feka női vonalat, ami álitólag a következő lesz a sorozatban és nagyon kell hogy szóljon ahhoz, hogy ne bukás legyen belőle, mint a női szellemirtókból, vagy a ragadozó madarakból...
#8
#7: Teljesen egyetértek. Nagy szükség volna, hogy eldöntsék mit akarnak. Azt nem lehet, hogy mindig az éppen aktuális divathoz próbálnak igazodni szlalomozva a régi és az új elvárások között. Főleg akkor nem, ha egymáshoz szorosan kapcsolódó történeteket akarnak a jövőben is elmesélni!
#7
#6: Szerintem a fő probléma az, nem tudnak/akarnak igazán egy ráncfelvarrást végezni. Potenciál bőven az alapban, csak nem jó módon formálják és tálalják. A kém vonal teljesen rendben van, csak a körítés nem passzol. Szerintem dönteniük kellene, hogy vagy nagyon földhözragadt módon írják a történetet, vagy ha elrugaszkodnak, akkor meg ne szabjanak gátat a fantáziájuknak.
Bond egyik nagy védjegye a kütyüi, ebben van annyi kreatív potenciál amivel egy látványos és szórakoztató filmet ki lehetne hozni.
Vagy ha inkább a valóság felé orientálódnának, akkor meg legyenek rendes karakterek, valódi jellemfejlődés, és hihető konfliktus és cselekmény.
Mert "a kicsit ez, kicsit az" számomra kirúgja az egész koncepció alól a széket.
#6
#5: Szerintem egy jó Bond-filmnek ugyanúgy megvan a helye most is, mint az elmúlt évtizedekben. A reboot nem találta meg a maga identitását. A Skyfallal úgy tűnt sikerül, de a Spectre után megint az volt leolvasható, hogy a sötétben kóvályognak. Ez az alkotók hibája, nem a filmsorozaté.
#5
Én úgy vagyok ezzel az egész James Bond jelenséggel, hogy kár erőltetni. Pénz meg Brand szempontjából megértem, hogy addig akarják sajtolni ameddig csak lehet, csak maga az egész koncepció elképesztően idejétmúlt.

A sármos, egysorosokkal operáló hidegvérű, mindenhez is értő szuperügynök vonal számomra nem igazán tudott a korral megfelelően változni. Még mindig azt a célközönséget próbálja megszólítani, mint amikor a fénykorában tündökölt, és ami még szomorúbb, hogy kb ugyanazokkal az eszközökkel.

Én a magam részéről nem tudom objektíven nézni, mert eleve nem én vagyok/voltam az akinek ezek a filmek készültek, de számomra ezek a filmek valahogy mindig gagyinak tűntek. Nem volt igazán akció, nem volt igazán krimi, nem volt igazán thriller, nem volt igazán kémjátszma, hanem egy ilyen hibrid vegyes főzelék, a humorosnak szánt szövegek pedig végképp elvették a kedvem.

A Daniel Craig vonal nekem felüdülés volt egy picit, mert nagyobb hangsúlyt kapott az akció, de továbbra sem tudott bevonzani a széria. Nem mondom, hogy ezek a filmek rosszak, csak szerintem nem találják a helyüket. Régen megkerülhetetlen volt, milliók imádták/imádják a mai napig ,de elég sokat változott a világ és a nézők is. Én pedig nem érzem, hogy a filmek ehhez fel tudnának zárkózni, vagy egyáltalán lenne ötletük, hogy kezdjenek neki.
#3
#2: Végülis majdnem spoilermentes lett. :D
#1
Sajnálatos hogy szar lett.