Gyilkos Halloween filmkritika

Több vér, kevesebb agy.

Kommentek

#6
SLi
#3: szerintem ez nagyon elcsépelt már hogy egy slasher film self aware, meg kifigurázza a műfajt (ennek egy egészen infernális példája a most megjelent Nobody Sleeps in the Woods Tonight 2), lassan az lenne a meta ha jönne egy slasher ami vér komolyan veszi magát
#5
Nekem a 2007-es Rob Zombie-féle verzió jött be nagyon. Az összes többi szerintem átlagos. Ezt még nem láttam.
#4
#1: Ezt a "dühös városlakók összefognak a gonosz ellen"-t egyszer már elsütötték a sorozatban, a 4. részben, ott jóval viccesebb és jobb is volt. A redneckek csoportja habzószájjal szétlő egy bokrot, mert ott mozgott valami, aztán kiderül, hogy csak egy szegény csöves volt az :D
#3
#2: A rendező és az író múltja miatt engem nem lepett meg a vígjáték-feeling, szerintem egyértelmű, hogy szándékosan mentek el a paródia irányába, viszont nincs eléggé jól kidomborítva, hogy ezek a pillanatok a '80-as évek slasher-kliséit figurázzák ki. Szerintem ilyen abszolút nem illik egy Halloween-filmbe, még ha működött volna, akkor sem.
#2
A film legviccesebb figurája egyébként - a neve sajnos nem jut eszembe - a kopasz fickó, aki minden esetben ha összefut pár emberrel, elmondja a lelkesítő beszédet, hogy "na most aztán jól kicsináljuk a gonoszt"... Nem hiszem hogy paródiának készült volna, de végül az lett belőle.
#1
Szerintem teljesen tönkretették a filmet. A 2018 -as epizód azért működhetett, mert nem változtatott az eredeti formulán. Abszolút jó érzékkel nyúltak a témához. Ehhez képest a folytatás teljesen félresikerült. Bevezettek egy sor új karaktert, akikre végül nem volt szükség, mert nem kezdtek velük semmit. A felháborodott városlakók sokszor komédiába hajló megmozdulásai mellett, michael -nek alig jutott szerep, az a kevés pedig kevés volt arra, hogy bármiféle feszültséget tudjon magával hozni. Kicsit úgy éreztem, mint ha egy megbeszélésen az ötlet kosárba bedobott cetlikből írtak volna forgatókönyvet. Az - amerikában manapság kötelező - lmbtq propaganda sem tett jót az összhatásnak, a főhős házát birtokló, abszolút komolytalan két férfi annyira kilógott az egész filmből, hogy a rájuk szánt 15 perc csak arra volt jó, hogy megmutassák kik ők, és miért vannak ott, ahol. Még a haláluk is olyan volt, mint ha kötelező lett volna így megírni, nehogy valakinek ne legyen egyértelmű, ami ekkora már minden átlagos iq -val rendelkező ember számára az.
Az egészet megfejelték egy zavarba ejtő befejezéssel, ami után nem vagyok biztos benne hogy lesz még mit nézni egy év múlva, ha befejezik a filmet.

Sajnos az alkotók elkövették azokat a hibákat, amik korábban végül megölték a sorozatot. Csalódott vagyok.