Örökkévalók filmkritika

Találkozás az istenekkel.

Kommentek

#5
#4: A cikkben:

" Az irány jó, csak a megvalósítás nem sikerült rendesen."

-------------------------------------

"Egy olyan nagy egységnek (Univerzum, Világmindenség (meg minden)) a szelete, amelynek minden bűne bocsánatos."

Az idei 6 Marvel-produkcióból (beleértve a filmeket, sorozatokat, de az Eternalst nem) 4-et lehúztam, szóval nekem biztos nem.
#4
Jó az irány? Mihez képest? A mozijegy árához képest? Vagy az irány jó, csak a film xar?
No mindegy, ebben a kritikában ismét naivan rácsodálkozhatunk, hogy hiába keverik ki mesterien a varázslatos összetevőket a mágusok és hiába emelik az egekbe a tétet és hiába tolják ezerrel a hülyemarketinget, a sz@r az sz@r marad. Jó, a legyek szeretik, meg ha sokat várunk megszikkad és nem lesz már olyan büdös se. Szal értem, hogy a Marvel, még ha az unalmas/vontatott/kicsitbuta/kicsitbéna is azért mégiscsak Marvel. Egy olyan nagy egységnek (Univerzum, Világmindenség (meg minden)) a szelete, amelynek minden bűne bocsánatos.
Sokat előrejelez a minőségről a trailerben elhangzó pár utalás arra, hogy Thanos esetében miért nem segítettek ezek a übermensek:
-Mi csak akkor jövünk, ha deviánsok jelennek meg. HÚHA!
Azért -ha forgatókönyvírói zsenalitás szempontjából nem is - , de abból az aspektusból azért megnyugtató, hogy akkor már biztosan jópár éve kis hazánkban tevékenykednek ezek a remek Örökkévalók.
#3
Majdnem mindentől eltekintve: forgatókönyv, effektek, zene, vágás. A legrosszabb az egészben a rendezés/színészvezetés volt - nem is tudom mikor láttam utoljára sokszázmillió dolláros, tent-pole filmet ennyire sok és látványosan szarul teljesítő színésszel. Sok jelenetben konkrétan látni, hogy a színész mikor indul meg a rendezői parancsra - bár ez lehet hogy inkább a vágó hibája. Oscar díjas ide vagy oda, a rendező amatőr volt ide - az akciók voltak egyedül rendben, mert azt gondolom a second-unit director vezényelhette jórészt.
#2
#1: Hűtöd a szürkeállományodat, bro' ?
#1
*ásít*