A legunalmasabb Forma 1 szezon

Vége, és amit az utolsó versenyen láttunk, az tökéletesen összefoglalja a száguldó cirkusz utolsó pár évét. Borzalmas unalom, az események teljes hiánya, és a sportolókhoz méltatlan, gerinctelen kis ficsúrók vergődése. A Forma 1.
  • Írta: InGen

Kommentek

#12
Törölt felhasználó
#11: Igen az egy teljesen realisztikus játék, amiben az utolsó rajtkockáról harmadikként fordulsz el az első kanyarban ügye ?! :)))) Most kezdem megérteni, amikor azt mondják, hogy a gyerek nem kéredzkedett a világra, egyszerűen csak muszáj volt :))))))


Az F1 évek óta szánalom. Az autósport királykategóriájának hívják, de lassan trabant motor lesz benne 600 köbcentivel 2 hengerrel és 24 lóerővel, de azt is csak fél percig használhatják majd körönként, a többit lendkerékkel és napszéllel kell megtenni :))) Röhej az egész. A pilóták, csapatok, mind-mind elfelejtették az egész lényegét és fogalmuk sincs arról, hogy mit jelent az a szó, hogy "verseny".

Mondom ezt úgy, hogy szinte minden futamot megnézek, amolyan délutáni szieszta gyanánt. alonsó egy köcsög, hamilton egy agresszív barom (bár legalább próbálkozik :) vettelt majd meglátjuk, igazából sem ő sem button sehol nem lennének, ha nem adtak volna a seggük alá olyan autót amilyet és pont ez itt a probléma, hogy az idióta szabályokkal elérték azt, hogy ha sikerül egy jó kocsit összerakni év elején, akkor már megvan a fél szezon. El kellene törölni az összes (mondom, az összes) szabályt és mindenki azt csinál amit akar, a lényeg, hogy a pályán ne legyen sportszerűtlen és kész. :)
#11
És ha valaki játszot az ideji F1 gyel akkor tudja hogy nem lehet csak ugy elözni! meg ilyesmi....
#10
Hát gyerekek nem kötelző nézni!
#9
tjamesModerátor
#7: Ezesetben sry ;)
#8
#5: Amúgy én is akkor voltam nagy f1-es amikor még volt kimi. Lehet egyszer még visszajön:D
#7
#5: Csak hülyültem:D Na mind1.
#6
InGenModerátor
#3: Pontosan ezért írtam, hogy kiveszett a verseny. Egyszerűen röhej, és egyszerűen nem értem.

Miért kell lassítani meg visszafogni az F1-es kocsikat? Ennek kellene lennie a technikai sportok csúcsának, itt mindennek brutálisan erősnek, brutálisan hatékonynak és gyorsnak kellene lennie.

És ennek megfelelően DRÁGÁNAK. Megintcsak: ez a technikai sportok csúcsa, ha csóró egy csapat, akkor ne nevezzen, inkább szüntessék be az egészet, minthogy ilyen kiherélt versenyek legyenek, ahol AUTÓKÍMÉLÉSRE buzdítják a versenyzőket az előzés HELYETT.

Ez az F1! Itt minden kocsiban teljesen megfizethetetlen, a valóságtól teljesen elszállt technikának kellene lennie, de ha még az sem elég, akkor géppuskát, meg LÉZERÁGYÚT kellene rájuk szerelni, hogy érdekesek legyenek a futamok, és ha egy versenyző nem akar előzni, akkor le kellene vágni a lábát, hogy soha többet ne ülhessen versenyautóba.
#5
tjamesModerátor
nem értem miért szánalom az ha valaki már nem szereti úgy ezt a sportot mint régebben. Az a szánalom, hogy neked ez így jön le.
#4
Ennyi F1 fikázót meg Alonso gyűlölőt. Szánalom. :D Tisztelet a kivételnek...
#3
fojeszModerátor
Szerintem a korábbiaknál nem volt unalmasabb ez a szezon sem. Aki szeretne, fog benne találni valami olyat, ami miatt érdekes marad. Minden évben temetik az F1-et, de aztán a következő idényben - jórészt az általam nem túl nagyra becsült kommentátorok részéről - mindig elsül egy-két "ez mindenidők legizgalmasabb szezonja" mondat. Ezzel szintén nem értek egyet, de szerintem felesleges lesajnálni az egészet; köbö olyan ez, ahogy a PC-s játékot temetik, elvileg már az sincs régóta, mégis sokan játszanak számítógépen.

A versenyzőket nem nevezném rossznak: én ugyan kifejezetten nem szurkoltam idén senkinek (Raikkönnen-fan vagyok), de egy Hamilton vagy egy Vettel megérdemli a megbecsülést, már csak azért is, hogy ilyen fiatalon idáig jutottak. Más kérdés, hogy Hamilton elszállt, meglátjuk, mi lesz Vettellel. Nekem sokkal kevésbé szimpatikus Schumacher (akinek az eddigi érdemei elvitathatatlanok). aki nagy mellénnyel "visszatér", hogy ő majd megmutatja a kiscsákóknak, hogy kell ezt csinálni. Alonsot én sem bírom, azzal viszont nem értek egyet, hogy valakinek a természetét összemossuk a képességeivel.

Az F1-ben az autók jelentik szerintem az egyik legnagyobb problémát. Tucatszor fordult elő idén is, hogy a versenyzőknek már-már ordítják a fülébe, hogy _ne_ menjen ilyen gyorsan, mert a motor, a gumik és különben is. Mit csináljon szerencsétlen? Könyörgöm, Vettelnél olyan is előfordul többször, hogy tökéletesen végigvezette a versenyt, hiba nélkül, a többiek a közelében sem voltak, aztán az utolsó előtti körökben elfüstölt a motorja. A versenyszellem pedig megvan, sajnos még csapaton belül is, erre a Red Bull rá is fázott párszor.

A másik nagy probléma a kiscsapatok jelenléte. Kivágnám az összeset a francba. Nevetséges, hogy mindig van 5-6 ember, aki +1-2 körös lemaradásban van a futam végén, ráadásul ez az 5-6 ember szinte mindig ugyanaz. Az is többször bebizonyosodott, hogy ezek a kiscsapatok nehezítették a nagyok dolgát, mikor egyszerűen nem engedték el az őket lekörözőket.

Lényeg a lényeg, változtatni még mindig van mit, de én nem értek egyet az F1 temetésével, azzal pedig végképp nem (és ezt úgy általában mondom), hogy állandóan a múltba révedve gondolkodjunk, hogy milyen kár, hogy így alakult meg hogy úgy. Ezt hagyjuk meg a Chio csipszes nagypapának.
#2
tjamesModerátor
No akkor én is....
Én is F1 szerető ember voltam! Emlékszem mikor norbéknál minden vasárnap azt néztük. És egészen tavalyig rajongó voltam...
De idén már egy részt sem (!!!) néztem meg! Egy futamot, egy időmérős sem...semmit!!! Elég drasztikus váltás....de egyáltalán nincs hiányérzetem.
A fent leírtak alapján különösen nincs.
Örülök hogy mások is hasonlóképp megunták/kiábrándultak/csalódtak a F1-ben. Mármint annak örülök, hogy akkor ezek szerint nem vagyok egyedül. Féltem már hogy velem van a baj.
#1
ScooModerátor
Két, három éve már nem nézem az F1-et. Egyszerűen elkezdtem sajnálni azt az időt amit feleslegesen eltöltök előtte, mivel a legtöbb futamon már nem volt igazán izgalmas előzés, a legtöbbször a boxban sikerült egyiket, másikat megelőzni. Kivételesen a tegnapi futamot megnéztem. A legizgalmasabb pont, ugye most is a box kiállások voltak. Örülök, hogy Vettel nyert. Alonsot én se bírom. Amit pedig Webber művelt az neki is szégyen szerintem. Egyszerűen a boxkiállás után nem csinált semmit. Ez a futam valószínűleg még az izgalmasabbak közé tartozott, de csak azért, mivel most dölt el a Vb cím. Ha egyszerű futam lett volna, valahol év közben, nem igen emlékeznénk rá pár hónap múlva. Na jó, Sumi balesetét pár helyen még tuti bevágnák, mivel sanszos volt, hogy leviszik a fejét.