Mass Effect: Hogyan tovább?

Tudom, továbbra is forró téma, hogy milyen lett a játék vége, de most az egyszer ezen lépjünk túl. Gondolkozzunk inkább azon el, hogy fogják folytatni a sorozatot.
  • Írta: Scoo

Kommentek

#9
Bekaphatja a Valve, hogy nem hajlandóak végre megcsinálni a HL3-at!
#8
#7: Hát igen ... nem lehet összehasonlítani a kettőt ...
#7
ScooModerátor
Viszont ha azt nézzük mennyire semmi a Gears of war 3 lezárása, akkor talán köszönetet is mondhatunk, hogy nem ezt az összeölelkezős, naplementés véget kaptunk. Mondjuk a GoW-nak messze nem volt olyan erős a története.
#6
ScooModerátor
#5: Láttam a végét (thanx youtube). Úgy értem, hogy az alap Halo univerzumban alapvetően a végére béke lett. A fajok kibékültek egymással. Persze nagy az univerzum és nem is árt egy kis vérfrissítés a sorozatnak. Értem ezalatt hogy ha új fajokat hoznak be ellenségnek.
Ha már Halo, akkor a Reach vége is örök emlék.
#5
#4: Hát a Halot már a 3-ban is folytatták, csak éppenséggel Legendaryn kell kitolni, hogy lásd a valódi végét ... ;)
#4
ScooModerátor
Ha a Halo-t tudták folytatni, akkor ezt is fogják. Pedig ott is befejeztük a csatározást az idegen fajokkal. Bár ott könnyebb új ellenséget találni.
#3
#2: Ebben biztos lehetsz ... talán éppen ezért ilyen a vége, hogy nyitva legyenek hagyva fontos kérdések és lehetőségek a folytatásra!!!
#2
ScooModerátor
Én most jelen esetben tényként kezelem, hogy így akarták befejezni a történetet. Ebben a gondolatkísérletben nem is foglalkozom azzal, hogy ezen egy DLC fog e változtatni avagy sem. Mindenesetre ha igen, a fajok léte, nem léte továbbra is bonyolultá teszi a dolgokat. A Bioware sem hülye, biztos meg volt már az íróik fejében, hogy miként fogják folytatni a sorozatot.
#1
A relayeket egy marson talált romok maradványaiból kifejlesztett technológiának köszönhetően építették meg. Ha a Reaper sikerrel járt volna és elpusztul minden értelmes organikus faj a galaxisban akkor a következő trilógia természetesen jóval a mostani után tud csak játszódni. De mivel mind a három vég szerint életben maradnak az értelmes fajok, ezért nem kell annyira messzire menni, kivétel persze ha valaki a szintézist választotta mert akkor végképp máshogyan alakulnak a történések. Véleményem szerint ha a jövőt választják, akkor mindenképpen a szintézises véget veszik alapul, hiszen egy organikus+szintetikus új DNS létrejöttének a kérdése több mint érdekes lenne a folytatás szempontjából. Ha pedig a vége valóban csak egy vízió volt, egy álom, és a közelgő DLC-kben minden megváltozik amit eddig hittünk, amikről eddig vitatkoztunk ... akkor végképp kérdéses a folytatás, mint olyan. De engem a legjobban az előzmények érdekelnének, amikor már elértünk egy bizonyos fejlettségi szintet és a helyünket keressük a fullon benépesített Galaxisban, esetlegesen a Contact Wars is egy jó téma lenne, gondoljátok csak végig. Tény viszont, hogy nagy port kavartak, szerintem pont azt érték el amit akartak. Mert a Mass Effect vége pontosan olyan mint amilyen anno a LOST volt. Zavarosnak tűnhet, logikátlannak és többféleképpen értelmezhetőnek, de van egy szűk kör akik érzik és értik ezt a véget, egy idő után már meg se tudják magyarázni miért, nem tudnak pontosan érvelni, egyszerűen csak azonosulnak vele, elfogadják, helyénvalónak érzik ...