Mass Effect ending: ahogy én képzeltem

Tudtam, hogy a játék nem happy enddel fog végződni. Fel voltam erre készülve és játék közben magamban már láttam is a jelenetet, hogy lesz az egésznek vége. Videóval meg is tudom mutatni.
  • Írta: Scoo

Kommentek

#8
#7: Nem nyomultam vele, valahogy nem érdekelt! :/
#7
ScooModerátor
#6: Egy eszembe jutott. Nem megosztó, de mindenképp olyan vége volt ami meglepett. Ez pedig a Red Dead Redemption. Igazából persze nem a legvége, hanem még a fia előtt rész. Ebből is látszok, hogy általában nem a hepiend marad meg az emberben.
#6
Ugye? :))))
#5
ScooModerátor
#4: Én is gondoltam erre. Szánt szándékkal csinálták ezt. Kérdés, hogy öngólt rúgtak e. Mindenesetre évek múltán, mikor lesznek majd nagy összefoglalók az adott évről, évtizedről a Mass Effect kikerülhetetlen tényező lesz. Vidáman fogunk írni arról, hogyan forrt a cyberlégtér a vége miatt. A vége nem lett pocsék, mert az is lehetett volna. Csak nagyon megosztó és zavarbaejtő. Mintha a végén kiderült volna, hogy Shep igazából csak alibiból szerelmes Liaraba, miközben végig Cortezzel akart ölelkezni ;)))

Igazából belegondolva nekem se rémlik, hogy volt e még ilyen megosztó, felkavaró vége egy játéknak ami ennyire foglalkoztatott.
#4
Talán pont ez volt a céljuk ... szerintem sikerrel jártak, mert vagy tetszik a vége vagy nem, folyamatosan csak ezen agyal minden egyes gémer. Valljuk be ez nem semmi, mikor volt erre példa az elmúlt nem csekély gémer múltamban?!?! ;)
#3
ScooModerátor
Na de hogy mondjak valami konkrétat is, hogy hol hibázott ténylegesen a Bioware: a kommunikáción. Elég lett volna azt mondania, hogy: "Gyerekek, ez a vége. Nyugodjatok le. Mindenre választ fogtok kapni. Lesz még Mass Effect játék. Lehet várnotok kell pár évet, hogy mindent megértsetek, de sajnos egyelőre többet nem mondhatunk." Ha nem lenne ez a nagy sajtóvisszhangja a tiltakozásnak, a legtöbben már réges rég túltették volna magukat a sokkon. Így viszont nap mint nap nézzük a hírt, hogy van e valami új fejlemény.
#2
ScooModerátor
Na most nem arra gondoltam, hogy Shep fogja magát és belemegy valamibe a Normadyval. Azt csak azért raktam bele, hogy érthető legyen az utolsó egy perc. Igazából nem volt konkrét elképzelésem. Annyi volt nagyjából, hogy Shepard valahogy feláldozza magát a nagyobb jó érdekében. Ez nagyjából meg is történt. A legszebben talán a synergin mutatta ezt be. Mondjuk én arra gondoltam, hogy csatasorán fogja elveszíteni az életét. Kb úgy képzeltem, mintha ha úgy lett volna vége a játéknak, hogy nem megy fel a végén a lifttel. Viszont a catalyst működésbe lépett volna. Teszem azt Shep utolsó erejével megnyomja a gombot és akkor átfut előtte az éélete, a társai képe, majd jöhet a robbanás. De amit igazán hiányolok a végéből az az egy perc amiben mutatták volna a többieket, hogy sikerült az életük. Oké, az ME3-ban is volt ilyen egy perc, de az inkább zavarba ejtett. Konkrétan most a Normandy lezuhanására gondolok. Most kivételesen nem szapulni akarom a játék végét. Csak bemutatni, hogy játék közben én hogyan képzeltem el mi fog történni. Igen, mocskos nagy szirupként :) Ilyen bambilelkű vagyok :))))
#1
De mégis hogyan és milyen módon mutatott volna önfeláldozást Shepard? De most komolyan? Mibe csapódott volna bele, mit tett volna amivel meg lehet állítani a Reapereket?!?!?! Ezen nem gondolkoztál még? De ami a legfontosabb, hogyan lehetett volna ezt úgy megoldani, hogy ne egy nyálas, sablonos, fostaliga, minden fordulatot nélkülöző "ZS"-kategóriás bad ending legyen?!?!