Star Wars: The Old Republic kipróbálva

A második ingyenes hétvégén sikerült játszanom a Boware MMO-jával. Egy női smuggler karaktert indítottam és végig is vittem a sztorit, addig amíg lehetséges volt (15. szint, két bolygó). Remekül eltalált figura. Vajon a játék is tetszet
  • Írta: Scoo

Kommentek

#6
Én megvettem a játékot, és játszottam vele kb. majdnem egy hónapot. Gyakorlatilag az egyetlen érdemleges újítás a játékban, hogy "quest-text" helyett szikron hangok vannak. Valahogy így kell tálalni a lore-t egy MMO-ban, de sajnos ezzel véget is ért minden pozitívum a játékban. 30 szint felett kínszenvedés a questelés, egyre kevesebb quest van, a játékidő több mint 50% hülye mászkálással megy el, ez szégyen 2012-ben egy MMOban. Gyakorlatilag több éves elavult concept van megvalósítva. Elavult talent rendszer, nincs sok különbség a talentek között. Nagyon kevés kaszt van, és SW-ben nem tudom mit lehetne még kitalálni. Amúgy a sztori-a nagyon jó, és single player játéknak nem rossz, kivéve ha az ember unja a wow conceptet (én pl. nagyon). Fizetni nem érdemes érte. Az még csak hab a tortán, hogy minden idők legócskább engine-t sikerült alápakolni amit MMO látott. Amikor kijött a játék kb. 2 seces lag volt PvP-ben (rofl). Kevés PvP pálya van, abszolút unbalancedek a classok, bár ez PvE-ben is jelentkezik. PvP szerveren nem érdemes karaktert kezdeni mert 90%-ban imperial oldalon játszanak (mondjuk ez nem írható fel a játék hibájának). Szóval szerintem egy abszolút wow klón bármiféle érdemleges újítás nélkül, aki hatalmas star wars fan annak érdemes végig játszania mind2 oldalon mert a sztori nem rossz, viszont aki egy olyan MMO-ra vágyik ami hosszú távon is élvezhető és kihívást nyújt, az szerintem várja meg a next-gen MMO-kat. Aki PvP-t szereti az meg messziről kerülje el :D
#5
Szerinted tényleg csak ennyi baja van a játéknak?
#4
Még egy utólagos észrevétel! Mi bajod, hogy egyetlen talent pontot kapsz 10. szint után? Minden hasonszőrű játékban egyetlen egy talent pontot fogsz kapni egy bizonyos szint után! :) Lehet ismeretlen számodra a talent pont, de ez nem olyan mint anno a Diablo 2-ben a skill pontok amiket szétdobáltál az erőre, meg kitartásra és társaira :).
#3
Aktív előfizetője vagyok a játéknak és az előfizetés teljesen megéri. A pvp szűrve van, mert 50es játékossal sosem fogsz találkozni, az 50 alatti karakterek egy mezőnybe kerülnek, így ne igazán akarj warzone-ozni, sőt, jómagam a warzone-nak értelmét és élvezeti faktorát nem látom, én is csak a Battlemaster gear-ért szenvedek, de magát a warzone-t nem élvezem. A kihaltság annnak is köszönhető, hogy republic oldalon kevesebb mint feleannyi játékos van mint Imperial oldalon.Kétlem, hogy 1 éven belül free to play-re váltana, elég csak meglesni az Amerikai szerókat, ha jól emlékszem, azok populációja mindig úgy Standard körül áll és némelyikük Heavy-n álldogáll általában. Másrészt a class quest dolog. Ha megtudod hívni csoportba az illető játékost, még az class questedre is veled mehet, ha te lépsz be először. Még sok mindent nem láttál a játékból, és ha igazán jó játékélményre vágysz, akkor olyan szerverre csatlakozol, ami jobban telített. Az nem a játékosok hibája, hogy több a szerver mint amennyi jelenleg kéne, bár reménykedek benne, hogy az 1.2-es patchel több régi játékos is visszatér majd, valamint arra leszek még kíváncsi, hogy nyáron mennyivel lesz több játékos.
#2
Törölt felhasználó
#1: Ja, meg a social rendszert - ami már most sem működik, nemhogy akkor...
#1
Törölt felhasználó
Találó vélemények, tetszett az írás! Teljes mértékben egyet tudok érteni veled.
Viszont szerintem mire oda jutunk hogy ehhez is kidolgozzák a Free-to-Play modellt, addigra annyira felszeletelik már az in-game tartalmakat, hogy többé végképp nem lesz rá ok, hogy játsszunk vele... Legalábbis továbbra sem ingyen - mint a F2P hirdetné. Hiszen ez a játék szinte singleplayer - mi máshoz nyúlhatnának mint max. korlátoznák a flashpoint-lehetőségeket, craftolást, űrhajó-jeleneteket a free playereknek?