PC vs Konzol. Ebből bizony flame lesz.

Vajon a 2005-ös PC mit tudna ma? Egy kis összehasonlítás.
  • Írta: Scoo

Kommentek

#71
Jah, és bocs, ha vki ezt már leírta, de nem voltam képes átrágni magam azon a sok habzószájú baromságon, melyet itt páran hozzászólásként postoltak.
#70
Jó kis blog, és ahogy elnézem sikerült rendesen ki is verni a biztosítékot.

A helyzet az, hogy lehet méregetni melyik gépen szebb ez vagy az, meg lehet nagyon aprólékosan figyelni a játékokban a framrate-et, vagy számolni a poligonok, és pixelek számát, ez valakit biztos szórakoztat, de a lényeg véletlenül sem ebben van. A blog írója talán észre sem vette, hogy már le is írta a nagy igazságot:

"...sok játék sajnos egyáltalán nem jelenik meg PC-re. Sajnálnám ha nem tudnék többet a Halo-val, vagy a Gears of War-ra játszani, arról nem is beszélve, hogy ha jól tudom még a GTA V is jelenleg úgy áll, hogy nem lesz PC-n, de ha mégis, akkor is valószínű, hogy csak hatalmas késéssel. Nálam ez döntött..."

Videojáték eladóként MINDIG ez az az ok, amiért az összes PC-s lassan áttér valamely konzolra. Csak pár cím:
Halo, Gears of War, Fable, Forza, God of war, Heavy rain, Metal gear solid, Killzone, Resistance, Uncharted, Infamous, Gran turismo, Littlebigplanet, Motorstorm, Super Mario, Zelda, Dante's inferno, Castlevania, és stb...

A PC egy kiválló platform, hiszen rengeteg a szimulátor és a kivállóbnál kivállóbb stratégia, RPG, MMORPG, de sajna ha valaki a korábban felsorolt címekre áhítozik, kénytelen beadni a derekát.
Ugyanez a helyzet a PS3 Vs XB360 Vs Wii harcban is.

Aki pedig azt állítja, hogy a konzolok visszahúzzák a játékipart, arra ne hallgassatok srácok, mert biz annak fogalma sincs a piac jelen, és tíz évvel ezelötti állásáról. ;)
#69
kozol jobb már az ismert játék iparok =(EA Activision ) is inkább konzolokra szeret kiadni játékot de ezt meg is értem :)
#68
Egyébként ma a PC ipar ott tart hogy nem kell egyáltalán Top gép hogy szép legyen a játék hiszen minden játékot ma már tökéletesre optimalizálnak minden konfigra... ergo ott tartunk hogy egy 16 ezerbe kerülő videokártya (DLC-s játék ára) simán veri a konzolokat. Ma ott tartunk hogy egy normális proci hihetetlenül sokáig kiszolgál akár 3-4 generációs videokártyákat is. Soha nem volt még ilyen rugalmas és olcsó a PC ipar mint ma.... 1992 óta vagyok PC tulaj és 2002 és 2011 között konzolos voltam teljes mértékben!
Váltottam mert nem izgat a gears of war meg a halo!!! meg 1-2 konzolos játék AMI MEGMARADT!
Sorra zártak be a stúdiók a kedvenceimmel együtt :(
és sorra nyílnak az újak PC és mobile fronton...
kedves konzolos erről tudomást vesz vagy sem azt maga dönti el
#67
Kezdjük ott hogy kinek van 2005-ben vásárolt konzolja? És hogy mennyibe kerül most egy Xbox360 és egy Ps3 és egy ezeknél erősebb PC :)
Ne feledjük hogy az átlag konzolos nem egyetlen géppel húzza ki az egész generációt...
És hogy PC-re ma sok Play 4free játék van, továbbá jóval olcsóbb rá játékot venni.
Exlúzív játékokból is több van mint konzolon...
Ma sorra dőlnek be a játék stúdiók konzolon míg PC-n és mobilon virágzik az ipar...
#66
#29: Én egyszer 12órát játszottam egy XBox slimen egyhuzamban és nem lett semmi baja.
#65
#41: Nálam meg a gyakori 10-12 óra után sem. Csak kötekedésből fölösleges kommenteni.
#64
#61: De éppen ez a probléma. Nem a boxhoz képest butítás, hanem a jelenlegi átlag pc-k tudásához képest. Leragadtak egy szinten, ezért kéne jönnie az új generációnak. Amint kijön az új box, ps, hirtelen szebb játékok jönnek majd pc-re is, ez több mint valószínű. És akkor fellehet tenni majd a kérdést, hogy most akkor butítva volt eddig, vagy hirtelen, véletlen szebbek lettek a játékok. És ezt nem azért mondom mert valami nagy pc-s grafika mániás vagyok, hanem mert ez az igazság. Egyébként meg egyáltalán nem érdekel, én is a régi játékokat zúzom :D
#63
NorbiiiModerátor
#60: Egyetértek. Tök jó,hogy ezen az oldalon,sok-sok ember hasonlóan gondolkozik,mint én. D: De örülök. :D
#62
#55: Sajnálatos is, hogy olyan kevés az rts konzolon. Az egeret és a billentyűzetet támogatja a PS3, de sztem Move-ra teljesen megfelelő irányítást lehetne írni egy RTS-hez. Habár ezek a játékok amik miatt nem csak netezésre és filmezésre használom a pc-t :D Amúgy igen az elmúlt 20 év terméséből jó nagy adag érhető el PSN-en(live-ról nem nyilatkozok, mert nem fizetek rá elő).
#61
#53: Nem ez nem butítás. Butítás pl az, hogy egy játékot fejlesztenek PC-re és át portolják konzolra, gyengébb textúrákkal és egyéb ilyen nyalánkságok. PC-re nem butítanak, egy az egyben a konzolos portot kapod ilyen esetben.
#60
Egy igazi gamer le tud ülni egy régi játék elé , és élvezni azt amit nyújt számára . Aki itt a grafikára hokizik , az csak egy divatmajom , aki hallja a visszhangot , és mint egy robot ismétli azt folyamatosan . Az összes Handheld , Nintendo , Sony ad okot bőven arra , hogy a gépet csak netezésre és filmezésre használjam . Ha az összes exclusiveot elkezdeném végig játszani , kb. 150 évig be sem kapcsolnám a PCt . Beteszed a lemezt , és megy . Arra találták ki , hogy csak te és a game legyen , ennyire egyszerű .
#59
Minden platformnak van előnye és hátránya van amelyik drága van ami olcsó, van ami hordozható van ami nem , van ahol fizetős a multi van ahol nem...stb
Én nem mondanám egy re se h 100%-os. Különbem meg a konkurencia verseny szüli a jó játékot. Ha csak 1 lenne akkor akármit kidobhatnának mondhatnák, ha tetszik játszol ha nem mehetsz a f..-ba.
#58
NorbiiiModerátor
#57: MAXIMÁLISAN EGYETÉRTEK,mint ha én írtam volna,komolyan. :) :) :) :) VÉGRE!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :dddddddddddddd
#57
Én leszek az első aki egyet ért veled :D
Kezdeném azzal hogy lehet az a gond velem hogy nem vagyok "igazi" gémer mert én lesz@rom a grafikát, engem a játékélmény érdekel. Valljuk be őszintén: annyira nem világvége grafija van a konzoloknak, nem egy NES bár szerintem az is élvezhető és mégis csak nagyobb a játékfelhozatal.
Meg például nincs sok embernek évente új alkatrészekre pénze a géphez.
#56
Törölt felhasználó
Nem fogom végigolvasni a kommenteket (vajon miről maradhatok le...). Viszont meg kell említenem, hogy te nem vizsgáltál meg semmit, pusztán (ahogy leírtad) összehasonlítottad a régi játékok ajánlott és az újak minimum rendszerkövetelményeit. Ennyi alapján nem lehet azt állítani, hogy ez meg ez nem fut el. Ezek a követelmények gyakran kb semmit nem számítanak, gyengébb gép is simán bírhatja. És persze fordítva is lehet, az elvártnál jobb gépen is futhat a játék szarul. Én a 2006-os gépemmel, ami mellesleg nem volt egy erőmű, idén márciusig megvoltam, és bár valóban nem mentek kifogástalanul a játékok, nem ment az élvezet rovására.
#55
Ezt viszont ki kell emelnem:

"sok játék sajnos egyáltalán nem jelenik meg PC-re"
A konzolokon cska úgy tolonganak az RTS-ek, Ahogy FPS-ből is sokkal több van, persze. Aztán ne is beszéljünk arról, hogy konzolon elérhető az elmúlt 20 év játéktermése - nos, nem.
Ezt szeritnem nem eltt vonla nehéz átgondolni, mielőtt leírod, mert ez aztán tényleg alaptalan.
#54
"Egy konzolnak hosszabb az élettartalma, mint egy PC-nek. "

4 évig hozzá se nyúlta ma pc-mhez és tökéletesen vitte maxon a játékokat. 160000-ért raktam össze.

És a többi állítással is bőven elhetne vitatkozni, vagy semmissé tenni.

Nekem mindegyikből van, viszont mirét jobb - szerintem - a PC? Mert széleskörűbb a felhasznáhlatósága. És ez el is dönti a dolgot - szerintem.
#53
#52: Hát, márpedig én ezt butításnak hívom, amit leírtál. Az meg , hogy a gyártók szempontjából ez korrekt e vagy sem, az a játékos társadalom szempontjából lényegtelen.
#52
#49: ,,butítják a pc játékokat a box miatt grafikailag'' Na ezzel elég nagy badarságot mondtál. Nem butítanak semmit, egyszerűen csak portot kapnak a Pc-sek. Ezzel pedig a gyártók szemszögükből nincs is semmi baj. Te áldoznál több időt és energiát rá, ha közel nincs akkora bevételed belőle mint a konzolos változatból? Gondolom nem és ez így van rendjén. Viszont nem is kérik el ugyanazt a pénzt a PC verzióért.